Πλήθος κόσμου από το απόγευμα του Σαββάτου, 01/02, έχει μαζευτεί απέξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή. Ανάμεσα τους, μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ελλιπή κάλυψη των μεγάλων συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα που έλαβαν μέρος την Κυριακή 26/01 για την τραγωδία στα Τέμπη – Δείτε εδώ φωτογραφίες από την πλατεία Συντάγματος.
Υπενθυμίζουμε ότι, όπως έγινε γνωστό μέσα από τις πρωινές εκπομπές και τα social media, η ΕΡΤ σαν θέμα τις συγκεντρώσεις με τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στους δρόμους προκειμένου να μην συγκαλυφθεί και να μην ξεχαστεί το θέμα με τα θύματα των Τεμπών, το είχε πολύ χαμηλή θέση στη θεματολογία, ενώ σε όλα τα κανάλια ήταν πρώτο. Αυτό προκάλεσε οργή τόσο από τον κόσμο και τις εκπομπές, όσο και από τους εργαζόμενους του καναλιού, οι οποίοι ξεκίνησαν “εμφύλιο πόλεμο” με το κανάλι.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης ξέσπασαν κατά του σταθμού λέγοντας πως οι διαδηλώσεις που έγιναν «υποβαθμίστηκαν με ακραίο τρόπο από την ΕΡΤ». Παράλληλα τόνισαν σε ανακοίνωση τους πως διαχωρίζουν τη θέση τους «από αυτές τις ντροπιαστικές για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα τακτικές» – Δείτε εδώ την απάντηση της ΕΡΤ.
Τι συμβαίνει έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ αυτή τη στιγμή
Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν μαζευτεί απέξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ενώ τα συνθήματα που ακούγονται είναι τα εξής: “Όλων των νεκρών είμαστε η φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!”. Στην πρόσοψη του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ έχουν αναρτηθεί πανό τα οποία αναγράφουν “Όχι στην συγκάλυψη” και “Όχι στο μαύρο της ΕΡΤ”.


">
">
">
">
">
">
">