Θυμάμαι την πρώτη φορά που έδωσα αίμα. Μέχρι τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η απλή πράξη μπορεί να είναι τόσο βαθιά και ουσιαστική. Να δίνεις αίμα σημαίνει να δίνεις ζωή. Κυριολεκτικά. Γι’ αυτό και τέτοιες δράσεις με συγκινούν πάντα. Όπως και η πρωτοβουλία του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος που στηρίζει αδιάλειπτα από το 2010.
Αυτή είναι η φιλοσοφία που εδώ και χρόνια καλλιεργεί το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος
Με το μήνυμα «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», μας υπενθυμίζει πως η προσφορά μπορεί και πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας – αυτονόητη, ανθρώπινη, αναγκαία.

Από το 2010, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει 44 οργανωμένες αιμοδοσίες, συγκεντρώνοντας περίπου 1.200 φιάλες αίματος. Αριθμοί που εντυπωσιάζουν και κρύβουν ιστορίες: εργαζόμενοι που αποφάσισαν να προσφέρουν αίμα για πρώτη φορά, άλλοι που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε εθελοντικές αιμοδοσίες, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ποιον σώζουν – αλλά γνωρίζουν γιατί το κάνουν.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που τιμάτε κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, η μάρκα Βίκος οργανώνει ενημερωτικές καμπάνιες, ενισχύοντας τον διάλογο γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία και αναδεικνύοντάς την ως την πιο αγνή μορφή προσφοράς. Δεν πρόκειται για μία απλή δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Είναι κάτι πολύ βαθύτερο: μια σταθερή δέσμευση που αντανακλά τις αξίες της εταιρείας και την πίστη της στη δύναμη του εθελοντισμού.
«Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα»
Μέσα σε έναν κόσμο που συχνά μας σπρώχνει στον ατομισμό, τέτοιες πρωτοβουλίες μας επαναφέρουν σε κάτι πολύτιμο: την ενσυναίσθηση. Το να δεις τον άλλο, να νιώσεις τον πόνο του, και να επιλέξεις – χωρίς δεύτερη σκέψη – να του σταθείς.
Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος συνεχίζει να επενδύει στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, επιδιώκοντας να κινητοποιήσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους — εργαζόμενους, συνεργάτες, πολίτες — να ενταχθούν σε αυτή τη σιωπηλή αλλά τόσο ισχυρή κοινότητα. Γιατί ο εθελοντής δεν είναι μόνο κάποιος που βοηθά. Είναι κάποιος που αλλάζει τον κόσμο, σταθερά, αθόρυβα, με γενναιοδωρία και καρδιά.
Και κάπως έτσι, με μια πράξη τόσο απλή όσο και βαθιά, το «δίνω αίμα» μπορεί να γίνει συνώνυμο του «δίνω αγάπη». Ακριβώς όπως πίνουμε νερό. Φυσικά.
