Βαρύ πένθος έχει προκαλέσει η τραγωδία στην Πιερία, όπου δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή της Κονταριώτισσας, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Οκτωβρίου.
Νεκροί είναι ο 41χρονος Χρήστος Αναστασιάδης, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας με εμπειρία στις επιχειρήσεις με πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, και ο 58χρονος Θεολόγος Μαραντίδης, έμπορος από την Κατερίνη και φίλος του. Οι δύο άνδρες είχαν επισκεφθεί την Αερολέσχη Πιερίας για μία ακόμη πτήση, χωρίς να γνωρίζουν ότι θα ήταν η τελευταία τους. Πίσω από το τραγικό περιστατικό βρίσκονται δύο οικογένειες που καλούνται να διαχειριστούν μια ξαφνική απώλεια, ενώ οι συγγενείς του 41χρονου αδυνατούν να πιστέψουν όσα συνέβησαν.


Πιερία: Η μοιραία πτήση στην Κονταριώτισσα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φίλοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Αερολέσχη Πιερίας, στην Κονταριώτισσα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πτήση με το μονοκινητήριο αεροσκάφος. Επρόκειτο για μια δραστηριότητα που συνήθιζαν να κάνουν, για να απολαύσουν τη θέα της περιοχής από ψηλά. Ωστόσο, λίγο πριν από τις 14:00, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε για την πτώση του αεροσκάφους και οι δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα, σπεύδοντας στο σημείο.
Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και διαπιστώθηκε ότι είχαν χάσει τη ζωή τους. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα διαθέσιμα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη κάποια συγκεκριμένη εκδοχή για την αιτία της πτώσης.
Χρήστος Αναστασιάδης: Πατέρας τεσσάρων παιδιών και έμπειρος πιλότος των Canadair
Η είδηση του θανάτου του 41χρονου Χρήστου Αναστασιάδη έχει συγκλονίσει την οικογένειά του, καθώς ο ίδιος αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν συγγενείς του, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε υπηρετήσει σε αποστολές με πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών. Οι δικοί του άνθρωποι μιλούν για έναν έμπειρο επαγγελματία, ο οποίος είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην αεροπορία.

Η αδελφή του, εμφανώς συγκλονισμένη από την απώλεια, περιέγραψε το σοκ που βιώνει η οικογένεια, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. «Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Έχουμε τον πόνο μας, είμαστε σε μεγάλο σοκ. Ο αδελφός μου έχει αφήσει οικογένεια πίσω του, δεν ξέρουμε ακόμα πως έγινε. Είχε εμπειρία ο αδελφός μου, πιλότος σε καναντέρ ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πατέρας του 41χρονου, πατήρ Γεώργιος, μίλησε επίσης για τον γιο του, τονίζοντας την εμπειρία του αλλά και την προσοχή που, όπως είπε, έδειχνε στη δουλειά του. Όπως περιέγραψε, ο Χρήστος είχε ταξιδέψει σε διάφορες χώρες για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και είχε συμμετάσχει σε αποστολές κατάσβεσης πυρκαγιών, ακόμη και στην Αθήνα. «Ο γιος μας ήταν πολύ προσεκτικός. Τον έπαιρναν σε όλα τα αεροπλάνα από Γαλλία, από Ισπανία, παντού. Μόνιμος ήταν και πήγαινε και στη Αθήνα, βοηθούσε εκεί πέρα στις πυρκαγιές, μέρα-νύχτα στους δρόμους ήταν. Δεν ξέρω τι έγινε σήμερα σε αυτό το σημείο», είπε.
«Είχε τεράστια εμπειρία» – Τα λόγια του πατέρα του
Συγκλονισμένος, ο πατέρας του Χρήστου Αναστασιάδη μίλησε και στην εκπομπή του Mega, αναφερόμενος στην επαγγελματική διαδρομή του γιου του, αλλά και στην οικογένεια που αφήνει πίσω του. Σύμφωνα με όσα είπε, ο 41χρονος είχε μεγάλη εμπειρία ως πιλότος, ενώ διέθετε και δύο μικρά αεροσκάφη, με τα οποία πραγματοποιούσε πτήσεις και δοκιμές. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο γιος του είχε τέσσερα παιδιά, με το μεγαλύτερο να είναι 12 ετών, ενώ η σύζυγος και τα παιδιά τους ζούσαν στη Θεσσαλονίκη.
«Είχε τεράστια εμπειρία. Ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας στα Canadair και είχε δύο αεροπλανάκια και έκανε δοκιμές. Και εκεί στο αεροδρόμιο κοντά στην προσγείωση έγινε κάτι λάθος, κάτι έγινε, έπεσε κάτω το αεροπλάνο. Πατέρας 4 παιδιών, 12 χρόνων το μεγαλύτερο, τα άλλα είναι μικρούτσικα. Η γυναίκα του και τα παιδιά του ζούνε στη Θεσσαλονίκη. Ερχόταν εδώ το Σαββατοκύριακο. Ήταν καλό παιδί, εργατικό και πιστός. Πήγαινε στο Άγιο Όρος. Είμαι χαμένος», είπε μεταξύ άλλων.




">
">
">
">
">
">
">
">