Η Τσικνοπέμπτη, η οποία γίνεται κάθε χρόνο την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες ημέρες της Αποκριάς. Αυτή η μέρα αφιερώνεται στο ψήσιμο, ενώ παραδοσιακά, τα σπίτια γεμίζουν από την μυρωδιά του ψητού κρέατος και της τσίκνας.

Η ιστορία της Τσικνοπέμπτης δεν είναι απόλυτα σαφής, αλλά είναι συνδεδεμένη με τα αρχαία εορταστικά έθιμα των Ελλήνων και Ρωμαίων, που γιορτάζονταν με άφθονη τροφή και χαρά. Αυτές οι γιορτές, που επιβίωσαν και μετά την έλευση του Χριστιανισμού, θεωρούνταν ευκαιρία για εορταστικές εκδηλώσεις και διασκέδαση. Ο λαογράφος Δημήτρης Λουκάτος αναφέρει ότι το έθιμο του φαγητού έχει… διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr