Τη δική του περιγραφή για όσα συνέβησαν στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, δίνει ο 58χρονος προφυλακισμένος γιατρός, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο ίδιος δηλώνει συντετριμμένος για την απώλεια του τραγουδιστή, ενώ διαχωρίζει τη θέση του από τη σύζυγό του, υποστηρίζοντας ότι τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν για την πλασμαφαίρεση ανήκαν σε εκείνη. Ο παθολόγος επιμένει ότι ασκούσε νόμιμα το επάγγελμά του και απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς περί απάτης. Παράλληλα, σχεδιάζει να ζητήσει αποφυλάκιση με ηλεκτρονική επιτήρηση, ενώ έχει αιτηθεί την εξέταση τεσσάρων μαρτύρων, οι οποίοι, κατά την υπεράσπισή του, μπορούν να στηρίξουν τους ισχυρισμούς του.

Την ώρα που η 56χρονη γιατρός αμφισβητεί όσα έχουν καταθέσει εργαζόμενοι του ιατρείου, ο σύζυγός της παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την παρουσία του στον χώρο και τη στιγμή που, όπως υποστηρίζει, πληροφορήθηκε την κατάσταση του τραγουδιστή.

Την υπεράσπιση του 58χρονου εξακολουθούν να έχουν οι Νίκος και Τέλλος Αγαπηνός. Η σύζυγός του εκπροσωπείται πλέον από τον Πέτρο Πανταζή, μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Νίκο Αλεξανδρή, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση μετά την αποχώρηση των προηγούμενων συνηγόρων της.

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Με κατηγορούν ότι είμαι απατεώνας», διατείνεται ο γιατρός

Στις δηλώσεις του, ο προφυλακισμένος γιατρός υποστηρίζει: «Είμαι συντετριμμένος γιατί πέθανε ένας άνθρωπος. Δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση, είμαι γιατρός, έχω τα πτυχία μου και ασκώ το επάγγελμα νόμιμα. Με κατηγορούν ότι είμαι απατεώνας».

Αναφερόμενος στον εξοπλισμό και στην επικοινωνία που είχε προηγηθεί της επίσκεψης του Γιώργου Μαζωνάκη, λέει: «Το μηχάνημα της συζύγου μου είναι οριακό -σχετικά με τη νομιμότητα- ήταν δικά της και τα δύο, όχι δικά μου. Με ενημέρωσε η γιατρός ότι θα έρθει για πλασμαφαίρεση από τη Δευτέρα. Την Τρίτη της έστειλε ότι δεν έχει τόσα χρήματα. Την Τέταρτη του είπα “καλησπέρα” αλλά δεν μου απάντησε καν».

Τι υποστηρίζει για τις ώρες πριν κληθεί να βοηθήσει

Σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, όταν επέστρεψε στο ιατρείο δεν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε επείγον περιστατικό. Τοποθετεί στις 16:15 τη στιγμή που η 61χρονη νοσηλεύτρια τον ειδοποίησε να μεταβεί στον χώρο όπου βρισκόταν ο τραγουδιστής.

«Επέστρεψα στο ιατρείο μου μετά τις 15:00 και επικρατούσε ησυχία. Ο ασθενής μου με είδε ξαπλωμένο στον καναπέ. Στις 16:15 μπήκε στο γραφείο μου η 61χρονη νοσηλεύτρια και μου είπε να πάω στον χώρο που γινόταν η πλασμαφαίρεση στον Μαζωνάκη», ανέφερε.

Περιγράφοντας όσα αντίκρισε, πρόσθεσε: «Αντίκρυσα τον ασθενή χωρίς συνείδηση, ξαπλωμένο στο κρεβάτι, το μόνιτορ έδειχνε ασυστολία, οι κόρες αντιδρούσαν στο φως οπότε δεν είχαμε ακόμη εγκεφαλικό θάνατο».

Οι μάρτυρες και οι κάμερες που επικαλείται η υπεράσπιση

Στο αίτημα για την εξέταση μαρτύρων περιλαμβάνονται, όπως αναφέρει και το Live Newws, μεταξύ άλλων, ασθενής του γιατρού, γυναίκα που φέρεται να μπορεί να δώσει στοιχεία για την παρουσία του σε εστιατόριο και η κόρη του ζευγαριού. Η υπεράσπιση επιδιώκει μέσα από τις καταθέσεις τους να τεκμηριώσει τις κινήσεις του και τον χρόνο κατά τον οποίο ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Παράλληλα, επικαλείται υλικό από κάμερες ασφαλείας εστιατορίου στο Κολωνάκι, προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι ο 58χρονος απουσίαζε από το ιατρείο για μέρος του κρίσιμου διαστήματος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποιούσε τα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης και ότι δεν συμμετείχε στη θεραπεία του Γιώργου Μαζωνάκη.