Marina Sea Food Restaurant: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών της Ελλάδας βρίσκεται στη Χαλκιδική

Η επιτομή της γαστρονομίας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Marina Sea Food Restaurant: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών της Ελλάδας βρίσκεται στη Χαλκιδική

"Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" ακούω διαρκώς από φίλους και γνωστούς και στο μυαλό μου την έχω απόλυτα συνυφασμένη με τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Ωστόσο, ένα επαγγελματικό ταξίδι με έφερε πριν από λίγες μέρες στην Ποτίδαια, μια σύγχρονη κωμόπολη που λάτρεψα αμέσως. Ο λόγος; Οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι υπέροχες φυσικές εικόνες και απίστευτη ομορφιά του τόπου μού έκλεψαν την καρδιά.

Επειδή είμαι φανατική των καλοκαιρινών προορισμών λόγω και καταγωγής (από νησί) αλλά και μεγάλης αγάπης στα θαλασσινά και τα ψαρικά έκανα από πριν μια έρευνα για να δω τι... μέλλει γενέσθαι γευστικά στην περιοχή. Και εξεπλάγην ευχάριστα που διάβασα ότι στην Ποτίδαια υπάρχει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στην Ελλάδα, το περίφημο Marina seafood restaurant.

Marina εστιατόριο

Ένα εστιατόριο... στολίδι της Χαλκιδικής

Όπως καταλαβαίνεις δεν άργησα και πολύ να το επισκεφθώ και μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι με κέρδισε από την είσοδό του ακόμα. Σε μια μοναδική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, είδα ένα τέλειο μπαλκόνι σε σχήμα πρύμνης καραβιού να δεσπόζει στο σημείο, που κέντρισε το ενδιαφέρον μου με την πρώτη ματιά με τον πρωτότυπο σχεδιασμό του.

Από την είσοδο ακόμα κατάλαβα πως στο Marina seafood restauran το προσωπικό είναι φιλόξενο και ζεστό, αφού όλοι με υποδέχτηκαν με χαμόγελο και καλή διάθεση να με εξυπηρετήσουν. Νομίζω ότι ήδη έχουν ένα point από μένα μόνο και μόνο από την ευγενική τους συμπεριφορά.

χώρος εστιατόριο Marina

Ο χώρος στο εσωτερικό αποπνέει ζεστασιά και η οικεία ατμόσφαιρα είναι ξεκάθαρη παντού, με τις μυρωδιές από την κουζίνα ήδη να μου έχουν προκαλέσει έντονο γευστικό ενδιαφέρον. Ο κατάλογος ήρθε τάχιστα στο τραπέζι μου, ενώ το προσωπικό μού έδωσε όλες τις εξηγήσεις για το μενού, τα πιάτα ημέρας και για ό,τι άλλο χρειαζόμουν εξτρά πληροφορίες, οπότε σειρά είχε το... διά ταύτα! Δηλαδή τα πιάτα, που άρχισαν να φτάνουν το ένα μετά το άλλο στο τραπέζι μου.

διακόσμηση εστιατόριο

Πραγματική αριστεία... γεύσης

Με μεγάλη αγάπη στα ψαρικά και τα θαλασσινά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στις προτάσεις του μενού, επιλέγοντας καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας, τόσο γευστικό και αρωματικό, λιγκουίνι θαλασσινών με γαρίδες, που μύριζε θάλασσα και φυσικά βασιλικό καβούρι, που εύκολα θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο - τον δικό μου σίγουρα!

Δεν είναι τυχαίο που όλη η Ποτίδαια, λοιπόν, μιλάει γι' αυτό το εξαιρετικό εστιατόριο, αφού όπου ρώτησα όλοι μου έδωσαν την ίδια απάντηση: "Μην τυχόν και δεν επισκεφθείς το βραβευμένο με 13 Χρυσούς Σκούφους Μarina sea food restaurant, γιατί θα... χάσεις!".

ποικιλία θαλασσινών

Όπως καταλαβαίνεις η... γευστική μου περιέργεια ήταν μεγάλη, που ήθελα να δοκιμάσω όλα τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας του Marian sea food restaurant, οπότε αφιέρωσα τα μεσημερινά και βραδινά μου break για φαγητό στην πανδαισία των γεύσεών του.

Ταρτάρ γαρίδας, ριζότο θαλασσινών και η αγαπημένη μου αστακομακαρονάδα (που έχω γευτεί πολλές και σε διαφορετικά εστιατόρια) έφτασαν στο τραπέζι μου αχνιστά και ολόφρεσκα. Το γευστικό αποτέλεσμα εξαιρετικό, αφού η μαεστρία στη γεύση ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας δοκιμή.

αστακομακαρονάδα

Από την πλούσια κάβα του εστιατορίου διάλεξα το αγαπημένο μου λευκό κρασί, απολαμβάνοντας έτσι κάθε πιάτο με έξτρα δόσεις... ικανοποίησης!

ψητό ψάρι

Συμπέρασμα; Μια μοναδική γευστική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα στο food spot της Ποτίδαιας Marina sea food restaurant είναι απαραίτητη εάν φτάσεις μέχρι εδώ, ειδικά εάν είσαι fan της υψηλής γαστρονομίας, που συνδυάζει άριστα τις ποιοτικές πρώτες ύλες με τη δεξιοτεχνία στη δημιουργία λαχταριστών πιάτων που θα σου μείνουν αξέχαστα - καλά θα κάνεις να τα δοκιμάσεις όλα, αφού ο κατάλογος είναι τεράστιος, καλύπτοντας κάθε απαίτηση.

Info