Διόνυσος Restaurant: Καλωσήρθες στη μαγεία του καλού φαγητού στην Έδεσσα

Σίγουρα είναι ο επόμενος γευστικός προορισμός σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Διόνυσος Restaurant: Καλωσήρθες στη μαγεία του καλού φαγητού στην Έδεσσα

Καιρό τώρα ήθελα να κάνω μια απόδραση στα Λουτρά Πόζαρ, αφού έχω ακούσει από φίλους, έχω δει υπέροχες εικόνες και έχω φανταστεί πόσο μεγάλη ομορφιά κρύβει αυτός ο τόπος. Έτσι οργάνωσα ένα ταξιδάκι στην Έδεσσα και ομολογώ πως τα πράγματα ήταν καλύτερα από ό,τι τα περίμενα.

Θέλεις οι άνθρωποι εκεί, η φιλοξενία τους, τα υπέροχα τοπία, όλα μπήκαν βαθιά μέσα στην καρδιά μου και το άλμπουμ των αναμνήσεών μου εμπλουτίστηκε με μοναδικές στιγμές. Αυτό, όμως, που θα μου μείνει αξέχαστο ήταν -τι άλλο;- το νοστιμότατο και παραδοσιακό φαγητό, που σαν αυτό δεν έχει! Ως επιλεκτική και λάτρης του καλού φαγητού, ένα όνομα θα σου πω και να το συγκρατήσεις: Διόνυσος Restaurant.

H μαγεία του καλού φαγητού

Ήθελα να ξεγύγω από τα συνηθισμένα και να απολαύσω λίγο παραπάνω τη φύση. Πρώτη μου στάση, λοιπόν, τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ, που με συνεπήραν με την ομορφιά τους και δεν σταμάτησα να βγάζω φωτογραφίες αλλά να μαθαίνω κι από τους ντόπιους όλα τα μυστικά. Μέσα σε αυτά και για... φαγητό!

Κι όλοι μου έδειξαν έναν... δρόμο... μονόδρομο! "Το εστιατόριο Διόνυσος δεν πρέπει να το προσπεράσεις", μου είπαν! Τρία μόλις χιλιόμετρα από τις ξακουστές "πισίνες των Θεών", βρέθηκα στον γραφικό οικισμό της Όρμας, στους πρόποδες του Καϊμάκτσαλαν. Ένα όμορφο χωριουδάκι, που αποπνέει στον επισκέπτη του μια αύρα από το παρελθόν, αφού όλα εδώ παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και τιμούν και με το παραπάνω την παράδοση.

εστιατόριο διόνυσος

Αφού το περπάτησα, λοιπόν, απ' άκρη σ' άκρη έφτασα στην γραφική πλατεία του, όπου οι μυρωδιές από τα ψητά μού... γαργάλισαν τη μύτη και με έκαναν ακόμα πιο περίεργη. Το "Διόνυσος restaurant" δεσπόζει κάτω από τα υπεραιωνόβια πλατάνια του παραδοσιακού χωριού, δίπλα από τις φυσικές πηγές της περιοχής και φυσικά δεν μπόρεσα να το προσπεράσω, αφού η φήμη του κατά πως φαίνεται είναι μεγάλη, εντός και εκτός νομού, αποτελώντας... γευστικό θεσμό στην περιοχή.

Με σεβασμό στην παράδοση

Ένας υπέροχος χώρος, με το τζάκι να δεσπόζει στη σάλα, με υποδέχτηκε ευχάριστα, ενώ αμέσως κατάλαβα πως εδώ αυτό που έχει σημασία είναι το ζεστό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον, που κάνει τον επισκέπτη να νιώθει σαν στο σπίτι του.

Κι επειδή... νηστικό αρκούδι δεν χορεύει μετά από τόσες ώρες περιπλάνησης, το "Διόνυσος Restaurant" αποδείχτηκε η καλύτερη γευστική μου επιλογή. Το είχα καταλάβει, άλλωστε, και από τις μυρωδιές στην αρχή! Ο κατάλογος που ήρθε στα χέρια μου... μου υποσχέθηκε κατευθείαν ότι εδώ θα απολαύσω καλή ελληνική κουζίνα, που σέβεται την παράδοση του τόπου αλλα διαθέτει κιόλας το μεράκι για νέους τολμηρούς συνδυασμούς!

διονυσος εστιατόριο

Φυσικά κάθε πιάτο που διάλεξα ήταν το λιγότερο φανταστικό, αφού οι άνθρωποι εδώ δεν κάνουν καμία έκπτωση στην ποιότητα, επιλέγοντας εκλεκτές πρώτες ύλες και τοπικά προϊόντα από τις οικοτεχνίες της Αλμωπίας, αλλά και γεύσεις από όλη την Ελλάδα.

Το μεράκι τους αλλά πάνω απ’ όλα η αγάπη για το καλό φαγητό -όπως κι εγώ- πέτυχαν να ικανοποιήσουν όλες τις αισθήσεις μου, ενώ η άριστη εξυπηρέτηση ήταν το Α και το Ω σε αυτή τη μοναδική γευστική μου εμπειρία. Ό,τι κι αν δοκίμασα δεν περιγράφεται με λόγια, οπότε θα σταθώ μόνο σε αυτά που αν... φύγεις και δεν τα δοκιμάσεις... έχασες!

Σας άνοιξα την όρεξη;

Το μενού... απίστευτο, με όλων των ειδών τα καλούδια, για να μη φύγει κανείς από εδώ παραπονεμένος! Παραδοσιακά ορεκτικά σε μια μεγάλη ποικιλία, που ακόμα και οι ονομασίες τους υποδηλώνουν πιάτα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι: Μπαλαλάσκες, Παπούδα, Μάντζα... δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς.

φαγητό διόνυσος

Σαλάτες, όλων των ειδών τα τυριά αλλα και κλασικά ορεκτικά μάς χόρτασαν για τα καλά από την αρχή, με τα κυρίως πιάτα να κερδίζουν στη συνέχεια σε εντυπώσεις. Από πενατανόστιμα ψητά και κλασικά ελληνικά πιάτα μέχρι παραδοσιακά πιάτα του τόπου, όλα εξαιρετικά.

κρέας διόνυσος

Το Παραδοσιακό «Τσομπλέκι», το αγριογούρουνο με κάστανα και το κυδωνάτο ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο της παρέας, ενώ για όσους ήθελαν ζυμαρικά ή ψαρικά, το μενού δεν απογοήτευσε κανέναν. Και φυσικά ο... οίνος ρέει άφθονος (και όχι μόνο), αφού η κάβα είναι πλούσια. Α, και μην ξεχάσεις να ζητήσεις το πιάτο ημέρας, που σίγουρα έχει μεγάλο γευστικό ενδιαφέρον.

ποτό διόνυσος

Συμπέρασμα; Η μαγεία του καλού φαγητού είναι απόλυτα συνώνυμη με τον Διόνυσο!

Info