Φαγοτόπι: Τα νόστιμα... μυστικά της Λίμνης Πλαστήρα

Με έμφαση στην τοπική γαστρονομία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Φαγοτόπι: Τα νόστιμα... μυστικά της Λίμνης Πλαστήρα

Ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας μπήκε αμέσως στην καρδιά μου με το που πάτησα το πόδι μου εκεί. Η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα δεν χρειάζεται συστάσεις για το ειδυλλιακό της τοπίο και τις υπέροχες φυσικές εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης. Χρειάζεται, όμως, να σας πω τη δική μου γευστική εμπειρία εκεί, αφού το Φαγοτόπι στα Καλύβια Πεζούλας είναι -όχι άδικα- το hot spot για φαγητό ολόκληρης της περιοχής, με φανατικούς θαυμαστές - σαν κι εμένα!

εστιατόριο

Σε απόλυτη αρμονία με τη φύση

Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον το εστιατόριο Φαγοτόπι ανοίγει αμέσως μια ζεστή αγκαλιά και υποδέχεται τους επισκέπτες του με χαμόγελο και ευγένεια. Το πρώτο που κατάλαβα μόλις μπήκα στο εστιατόριο ήταν ότι ο χώρος είναι φτιαγμένος με αγάπη και μεράκι και αποπνέει ζεστασιά, θυμίζοντάς μου το σαλόνι του σπιτιού μου.

κήπος φαγοτόπι

Η διακόσμηση αξίζει πολλά συγχαρητήρια, αφού συνδυάζει ιδανικά το ξύλο με την πέτρα, ενώ το τζάκι στο καθιστικό δημιουργεί αυτόματα οικογενειακή ατμόσφαιρα. Highlight, φυσικά, η υπέροχη θέα στον κήπο από τις τζαμαρίες, που σου... ανοίγει την όρεξη!

φαγοτόπι

Η μαγειρική στο Φαγοτόπι τιμά την παράδοση

Το μενού, πλούσιο, με έμφαση στην τοπική γαστρονομία, αφού τα πεντανόστιμα πιάτα παρασκευάζονται με ντόπιες πρώτες ύλες από το κτήμα του εστιατορίου, κάτι που κατάλαβα από την πρώτη κιόλας δοκιμή, αφού η ποιότητα και η γεύση είναι αξεπέραστες.

Δοκίμασα γλυκοπικάντικη πανσέτα με φάβα Καρδίτσας, καπνιστή χοιρινή με σάλτσα κερασιού, που μπορεί να φαντάζει... αταίριαστο το δέσιμο, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, ενώ ξεχώρισα τη σαλάτα με σπαγγέτι κολοκυθιού και χωριάτικα αυγά. Ο κατάλογοας ατελείωτος, οπότε το βάδυ η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δυναμική.

φαγητό

Προβατίνα με πλιγούρι και κρεμμύδια γεμιστά ήταν η πρώτη μου επιλογή, ενώ top πιάτο ήταν το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και κάστανα, που πρέπει να δοκιμάσεις έστω μία φορά στη ζωή σου. Η ενδιαφέρουσα κάβα, τα σπιτικά γλυκά και η "ψαγμένη" μουσική συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Bonus: Οι χορτοφάγοι και οι vegan της παρέας δεν έμειναν... νηστικοί, αφού το Φαγοτόπι έχει μεριμνήσει και γι' αυτή την κατηγορία επισκεπτών, με πεντανόστιμα πιάτα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το εστιατόριο έχει αποκτήσει ένα από τα Χρυσά Βραβεία για την ελληνική κουζίνα του, που τιμά και με το παραπάνω τον τόπο, υποστηρίζει την άριστη ποιότητα και δεν κάνει εκπτώσεις στη γεύση.

Info
  • Διεύθυνση: Είσοδος χωριού Καλύβια Πεζούλας, Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα
  • fagotopi.gr
  • Instagram: fagotopi