Το Ρακόμελο-To γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη: Το σήμα-κατατεθέν στο Καρπενήσι

Για καφέ-γλυκό-ποτό που μένουν αξέχαστα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Το Ρακόμελο-To γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη: Το σήμα-κατατεθέν στο Καρπενήσι

Είμαι που είμαι γλυκατζού και δεν ζω χωρίς σιροπιαστά, τι το 'θελα το ταξίδι μου για ένα Σαββατοκύριακο στο Καρπενήσι! Γιατί, δεν μπoρεί, ξέρεις καλά ότι εδώ υπάρχει το περίφημο "Ρακόμελο-Το γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη", που φημίζεται ανά την Ελλάδα, όχι μόνο στο Μεγάλο Χωριό, όπου βρίσκεται, για το ξακουστό σε γεύση γαλακτομπούρεκο. Ήταν δυνατόν, λοιπόν, να μην κάνω μια στάση για να το δοκιμάσω;

ρακόμελο καρπενήσι

Το ξακουστό γαλακτομπούρεκο... και όχι μόνο

Όλοι εδώ ξέρουν το all-day στέκι της οικογένειας Καρβέλη, αφού μέρα δεν περνά που να μην το επισκεφθούν, βάζοντας κάθε μέρα και από ένα γλυκό στη λίστα τους για να δοκιμάσουν. Το ίδιο έκανα κι εγώ, προκειμένου να μην ξεχάσω τίποτα!

Ημέρα πρώτη, λοιπόν, στο Μεγάλο Χωριό, και εγώ κάθισα σε ένα από τα τραπεζάκια που το "Ρακόμελο-Το γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη" έχει πάνω στο κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι στο Μεγάλο Χωριό, για να απολαμβάνω κιόλας τη µεθυστική θέα στο απέραντο ελατοδάσος, κάνονατς αμέσως την πρώτη μου παραγγελία:

ζαχαροπλστείο ρακόμελο

Το διάσημο πλέον γαλακτοµπούρεκο και το λαχταριστό εκµέκ µε φρέσκα σπιτικά υλικά ήταν οι πρώτες μου επιλογές, που συνόδευσα με αρωματικό καφέ. Από την πρώτη κιόλας μπουκιά η γεύση τους με συνεπήρε, ενώ η φρεσκάδα δεν περιγράφεται - ήταν σαν να τα είχαν μόλις βγάλει από τον φούρνο!

γαλακτομπούρεκο καρβέλης

Ημέρα δεύτερη και εγώ επέστρεψα δριμύτερη το μεσημέρι στο "Ρακόμελο-Το γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη", αλλά αυτήν τη φορά κάθισα στον ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό χώρο, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή από το τζάκι.

καρβέλης

Η επιλογή μου ήταν αυτήν τη φορά οι αλμυρές του γεύσεις, ξέρετε πίτσες, μακαρονάδες και χορταστικά σνακ, που συνόδευσα με το φημισμένο ρακόμελο του μαγαζιού.

εκμέκ καρβέλης

Βέβαια, να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, πήρα τα γλυκά μαζί μου, αλλά και πολλά κουτιά με γαλακτομπούρεκο και εκμέκ για τους φίλους μου στην Αθήνα - αλλίμονό μου εάν δεν τους έπαιρνα τα φημισμένα γλυκά του Καρβέλη!

καρπενήσι μαγαζί

Info