Στου Δεκλερή: Μια παραδοσιακή ταβέρνα με ιστορία από το 1938

Είναι το στέκι για... καλοφαγάδες στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Στου Δεκλερή: Μια παραδοσιακή ταβέρνα με ιστορία από το 1938

Στον πιο κοντινό ορεινό προορισμό από την Αθήνα, σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας, δεν χάνω ευκαιρία να δίνω το "παρών" σε τακτά χρονικά διαστήματα τον χειμώνα, απολαμβάνοντας υπέροχη φύση στα Τρίκαλα Κορινθίας αλλά και πολύ καλό φαγητό. Μάλιστα, στην πρόσφατη απόδρασή μου εκεί έφαγα το καλύτερο φαγητό στα Άνω Τρίκαλα, στην περίφημη ταβέρνα "Στου Δεκλερή", που μου άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις - και σίγουρα θα επιστρέφω εδώ ξανά και ξανά!

Με ιστορία από το 1938 έως σήμερα

Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να χαρείς τις ομορφιές της φύσης στα Τρίκαλα Κορινθίας, να περπατήσεις στους δρόμους των τριών χωριών της συνοικίας και να απολαύσεις μοναδικές εικόνες. Αυτό έκανα κι εγώ, που μετά τις βόλτες και τους περιπάτους, το κρύο και η βροχή με έβαλαν στη διαδικασία να αποζητώ θαλπωρή και... φυσικά καλό φαγητό! Πού αλλού, "Στου Δεκλερή", στα Άνω Τρίκαλα, που είναι διάσημος σε ντόπιους και επισκέπτες από το 1938!

ταβέρνα τρίκαλα κορινθίας

Ναι σωστά διάβασες, γιατί εγώ έμαθα όλες τις πληροφορίες και τους λόγους που την κατατάσσουν στους top γευστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η ταβέρνα "Στου Δεκλερή" αρχικά λειτούργησε ως κρεοπωλείο και μεταμορφώθηκε στη συνέχεια σε μια επιτυχημένη χασαποταβέρνα, η οποία έγινε το στέκι για φίλους, συγχωριανούς αλλά και πιστούς επισκέπτες σαν κι εμένα.

Με σεβασμό στην παράδοση

Από την είσοδό μου ακόμα με συνεπήρε ο χώρος από πέτρα και ξύλο –που λειτουργεί από την 3η γενιά της οικογένειας Δεκλερή– ενώ στη μεγάλη σάλα με το τζάκι γίνεται το... αδιαχώρητο, από φανατικούς... καλοφαγάδες! Η αλήθεια είναι πως μόλις είδα τον κατάλογο κατάλαβα πως μιλάμε για ένα μαγαζί που τιμά την παράδοση, με πιάτα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

στου δεκλερή

Το μενού, πραγματικά ατελείωτο, τόσο που δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Όλων των ειδών τα κρεατικά, από ντόπιους παραγωγούς, μαγειρευτά με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, χειροποίητες πίτες και σαλάτες, ορεκτικά και φυσικά συνοδευτικά ποτά, που καλύπτουν κάθε προτίμηση.

ταβέρνα

Το συμπέρασμά μου; "Στου Δεκλερή" σίγουρα πρέπει να φτάσεις... πεινασμένος, γιατί οι παραδοσιακές προτάσεις είναι πολλές, ενώ καλά θα κάνεις, αν δεν προλάβεις να τις γευτείς όλες, να επιστρέψεις εδώ για έναν... επόμενο γευστικό γύρο!

Info