Ενετικό: Μια μοναδική εμπειρία στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Το απόλυτο στέκι για all-day απολαύσεις!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Ενετικό: Μια μοναδική εμπειρία στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

H Μονεμβασιά είναι ένας μαγευτικός προορισμός από μόνη της, αφού φτάνοντας εδώ νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα στις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Το Κάστρο για άλλη μία φορά με συνεπήρε με τη γοητεία του και το περίφημο... Ενετικό Cafe & Cocktail Bar με τις all-day προτάσεις του αλλά και με την εκπληκτική του θέα! Οπότε για άλλη μία φορά δηλώνω φανατική θαμώνας και θα σου εξηγήσω αμέσως το "γιατί"!

To απόλυτο στέκι του Κάστρου

Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια και θαυμάζοντας τις ομορφιές της Καστροπολιτείας, τα βήματά μου με οδήγησαν στο ονομαστό εντός και εκτός Μονεμβασιάς Ενετικό Cafe & Cocktail Bar, που αποτελεί εδώ και χρόνια το απόλυτο στέκι ντόπιων και ξένων.

ενετικό μουσική

Από την είσοδό του ακόμα με μάγεψε με την ομορφιά του, αφού η παράδοση συναντά το μοντέρνο στοιχείο, με τα παραδοσιακά αντικείμενα που κοσμούν τον εσωτερικό χώρο να συνυπάρχουν αρμονικά με τη μεγάλη εντυπωσιακή μπάρα. Ένας λόγος παραπάνω για να εξερευνήσω καλύτερα το Ενετικό Cafe & Cocktail Bar.

The best-of-the-best στη Μονεμβασιά

Η απόφασή μου να μείνω εδώ και να απολαύσω τον καφέ μου με αποζημίωσε και με το παραπάνω, καθώς τα ιδιαίτερα blend έχουν τον πρώτο λόγο, με αποτέλεσμα τα αρώματα και οι γεύσεις να κερδίζουν τις εντυπώσεις και των πιο απαιτητικών.

ενετικό μονεμβασιά

Μάλιστα, γνώρισα και τον ιδιοκτήτη του, τον Παναγιώτη Γκοβάτσο, που είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής bartending, οπότε αμέσως κατάλαβα πόσο μεγάλη σημασία δίνει στην ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί.

ενετικό ποτό

Ο χώρος ζεστός και φιλόξενος με προδιέθετε από την αρχή να μείνω λίγο παραπάνω, φτάνοντας το σούρουπο, για να απολαύσω όχι μόνο την υπέροχη θέα από την ταράτσα του Ενετικό Cafe & Cocktail Bar αλλά και τα εξαιρετικά signature cocktails υπό τους ήχους Jazz, rock, swing και lounge μουσικής.

ενετικό φαγητό

Μάλιστα, συνόδευσα το ποτό μου με εξαιρετικά πιάτα, λαχταριστά σνακ και πεντανόστιμες προτάσεις από το μενού, που ήταν ό,τι χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή.

ενετικό σνακ

Έτσι εδώ έζησα το δικό μου παραμύθι στην Καστροπολιτεία, μέσα σε ένα μαγικό σκηνκό στο Ενετικό Cafe & Cocktail Bar που με μετέφερε νοερά στο παρελθόν και μου έδωσε την ευκαιρία να νιώσω τη μοναδική γοητεία της Μονεμβασιάς όπως της αξίζει!

Info