Καπετάνιος: Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία πάνω στο κύμα

Θαλασσινές νοστιμιές με μεράκι και σεβασμό

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Καπετάνιος: Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία πάνω στο κύμα

H Χαλκίδα είναι από τους αγαπημένους μου προορισμούς χειμώνα-καλοκαίρι, αφού είναι κοντά στην Αθήνα και προσφέρει από τους καλύτερους μεζέδες που έχω δοκιμάσει ποτέ! Όχι, όμως, όπου κι όπου, αλλά εκεί που ξέρεις καλά πως θα απολαύσεις μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ» στην παραλία της Νέας Λαμψάκου.

καπετάνιος χαλκίδα

Με αξία στο πέρασμα του χρόνου

Με θέα το απέραντο γαλάζιο και με τα πεντανόστιμα πιάτα του να γεμίζουν το τραπέζι, η ιδέα να επισκεφθώ για άλλη μία φορά τον «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ» ήταν έντονη. Και δεν έχασα! Γιατί ποια είναι τελικά αυτά τα πράγματα που μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο; Εκείνα που πραγματικά αξίζουν… Και αυτό το πολυαγαπημένο ουζερί-ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα έχει όλα όσα θέλει ένας... καλοφαγάς να βρει.

καπετάνιος παραλία

Ο «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ» είναι ένα από αυτά… Να φανταστείς οι γονείς μου ακόμα από το 1967 που άνοιξε μέχρι σήμερα δεν τον αλλάζουν με τίποτα - από εκείνους έμαθα κι εγώ για τα λαχταριστά εδέσματά του και φυσικά έφερα εδώ όλη την παρέα! Και κάπως έτσι γίναμε φανατικοί θαμώνες, που δεν τον αλλάζουμε με τίποτα!

καπετάνιος μύδια

Θαλασσινές νοστιμιές για... απαιτητικούς!

Η πλούσια ποικιλία του μενού, με 15 είδη οστράκων όπως… στρείδια, αχινούς, γυαλιστερές, καλόγνωμες, χτένια κ.ά. μέχρι μακαρονάδες με γαρίδες, αχινούς, καραβίδες και ριζότο θαλασσινών και από τσιπούρες και φαγκριά μέχρι γαύρο, σαρδέλα και μαρίδα μάς ικανοποιούν και με το παραπάνω, ενώ το ουζο-τσίπουρο ρέει άφθονο!

καπετάνιος ψαρικά

Είναι αυτό που έρχεται κάθε φορά στο μυαλό μου όταν επισκέπτομαι τον «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ» στη Χαλκίδα, ότι σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο καλά στρωμένο κυριακάτικο τραπέζι της μαμάς...

καπετάνιος τσιπουρο

Με όλα τα καλούδια, τις καλύτερες πρώτες ύλες, το φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον και φυσικά...το γλυκό κέρασμα στο τέλος, αφού όλα αυτά εδώ τα βρίσκεις και με το παραπάνω για να ολοκληρώσεις ιδανικά μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

καπετανιος θαλασσινά

Γιατί είναι... «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ» στη γεύση!

Info