Στο Ρακόμελο έφαγα το πιο φανταστικό γαλακτομπούρεκο, απολαμβάνοντας τη μαγική θέα

Ό,τι και να έχεις ακούσει για τα γλυκά του, δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν δοκιμάσεις!

Στο Ρακόμελο έφαγα το πιο φανταστικό γαλακτομπούρεκο, απολαμβάνοντας τη μαγική θέα

Πρόσφατα βρέθηκα στο Καρπενήσι και μετά από ένα ασύλληπτο γεύμα κρεατοφαγίας, η επιθυμία για γλυκό ήταν πλέον ακατανίκητη. Οι ντόπιοι, με ένα στόμα-μια φωνή, με έστειλαν κατευθείαν στο Μεγάλο Χωριό, για γαλακτομπούρεκο στον Καρβέλη. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, άλλο που δεν ήθελα κιόλας να απολαύσω τη φανταστική διαδρομή προς τον Προυσσό. Μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά, βρέθηκα σε ένα μέρος γραφικό, σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Πάρκαρα και άρχισα να αναζητώ το καφενείο της Κυρά Παρασκευής, το γνωστό στέκι όπου από το 1981 δημιουργούν και σερβίρουν το πιο λαχταριστό γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη.

Ρακόμελο στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας
Το φημισμένο γαλακτομπούρεκο του Ρακόμελου

Φτάνοντας στο Μεγάλο Χωριό, η μυρωδιά από το φρέσκο βούτυρο που πλανιόταν στον αέρα είχε αρχίσει να μου σπάει τη μύτη. Έτσι, σαν μαγεμένη, άρχισα να την ακολουθώ κι αυτή με οδήγησε στο γλυκοποτείο Ρακόμελο του Καρβέλη, που έφτιαξε ο γιος της οικογένειας Θανάσης ακριβώς απέναντι από το καφενείο, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση σχεδόν μισού αιώνα.

Ο χώρος ζεστός και φιλόξενος, όπως ακριβώς ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό. Η θέα από το Ρακόμελο του Καρβέλη είναι μαγική, γι' αυτό κι εγώ έπιασα μια ωραία θέση μπροστά στην τζαμαρία για να την έχω όλη... πιάτο. Το τζάκι ήταν αναμμένο κι αυτό έκανε την ατμόσφαιρα ακόμα πιο χαλαρωτική. Εξίσου υπέροχη όμως είναι και η αυλή του, όπου τα καλοκαίρια εκεί αράζεις απολαμβάνοντας το ποτό σου, μετρώντας τ' αστέρια.

Ρακόμελο στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας
Η θέα από την αυλή του Ρακόμελου

Για αρχή, παρήγγειλα το ελληνικό μου καφεδάκι, ψημένο στη χόβολη και σερβιρισμένο στο μπρίκι, ενώ άλλοι από την παρέα επέλεξαν ρακόμελο... για τη χώνεψη. Και έρχεται η αγαπημένη ώρα του γλυκού, όπου με κλειστά μάτια παραγγέλνω το διάσημο γαλακτομπούρεκο, αλλά και το λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι. Ό,τι και να έχεις ακούσει, δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν δοκιμάσεις. Μιλάμε για γεύση συγκλονιστική και τα γλυκά τόσο φρέσκα που έλιωναν στο στόμα!

Ρακόμελο στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας
Παραδοσιακός ελληνικός καφές στη χόβολη

Στο Ρακόμελο στον Καρβέλη, πέρα από τα γλυκά που απολαύσαμε εμείς, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και μια ποικιλία χειροποίητων γλυκών του κουταλιού, αλλά και παραδοσιακούς μεζέδες με ντόπια προϊόντα και μαγειρευτά, σπιτικά φαγητά. Γι' αυτό φρόντισε όταν έρθεις, πρώτον να μην έρθεις χορτάτος, και δεύτερον να έχεις χρόνο μπροστά σου. Γιατί στο Ρακόμελο, όταν έρχεται το βράδυ και η μουσική δυναμώνει, το ένα πότο φέρνει το άλλο. Και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεκολλάς με τίποτα!

Η θέα στο Ρακόμελο
Η θέα στο Ρακόμελο

Info