Το Μπακάλ μάς προσκαλεί στον μαγικό κόσμο της φρεσκάδας και της νοστιμιάς

Σε ένα ιστορικό κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Μπακάλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Το Μπακάλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε ένα ιστορικό κτήριο, που κουβαλά έναν αιώνα ιστορίας, στεγάζεται εδώ και 11 χρόνια το εστιατόριο του Μπακάλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, λοιπόν, που πριν εκατοντάδες χρόνια οι Θεσσαλονικείς απολάμβαναν μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα, σαν τη σημερινή, στον ίδιο πεζόδρομο, που πλέον είναι ανακατασκευασμένος και πιο όμορφος από ποτέ, οι θαμώνες του Μπακάλ βιώνουν τον σφυγμό της πόλης απολαμβάνοντας το γεύμα ή το δείπνο τους.

Το Μπακάλ στη Θεσσαλονίκη
Στο Μπακάλ οι θαμώνες βιώνουν τον σφυγμό της πόλης

Μετά την επέκταση του καταστήματος το 2107 δε, το Μπακάλ είναι μεγαλύτερο από ποτέ, με πιο πλήρες και ποιοτικό μενού, και μάς περιμένει όλους να μπούμε στον μαγικό κόσμο της φρεσκάδας και της νοστιμιάς.

Το Μπακάλ στη Θεσσαλονίκη
Ξεκινήστε με τα χειροποίητα ορεκτικά!

Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς στο Μπακάλ, όταν όλα είναι τόσο νόστιμα και λαχταριστά; Για αρχή, θα σου προτείναμε την τηγανιά κοτόπουλου με καπνιστό Μετσόβου, το Λαχμαντζούν Ανατολής και το τηγανητό κανταΐφι τυριών.

Το Μπακάλ στη Θεσσαλονίκη
Όλα τα πιάτα του Μπακάλ είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια

Από κυρίως, οι ραβιόλες με τα μοσχαρίσια μάγουλα "δεν υπάρχουν", ενώ αν είσαι χορτοφάγος δοκίμασε τα "χερίσια", που είναι χειροποίητα ζυμαρικά με κρέμα τυριού και κολοκυθάκι και δεν θα χάσεις!

Το Μπακάλ στη Θεσσαλονίκη
Δοκιμάστε τη φανταστική γαριδομακαρονάδα!

Για τους μερακλήδες, το κολασμένο μπιφτέκι Μπακάλ με μπέικον και τσένταρ, ήρθε για να αλλάξει την κοσμοθεωρία σου... Εννοείται φυσικά πως από το μενού δεν λείπουν οι σούβλες στα κάρβουνα με μαστόρικο ψήσιμο, “φορτωμένες” με κοντοσούβλια χοιρινά και κοτόπουλο, όπως επίσης και το λαχταριστό κεμπάπ πολίτικο στη σπάθα! Γιατί στον Μπακάλ βρίσκεις πραγματικά ό,τι τραβά η όρεξή σου!

Το Μπακάλ στη Θεσσαλονίκη
Δεν λείπουν οι σούβλες στα κάρβουνα, “φορτωμένες” με κοντοσούβλια χοιρινά και κοτόπουλο!

Φυσικά, μετά τα κρεατικά, είναι απαραίτητο κι ένα γλυκάκι. Αν θες τη γνώμη μας, ένα σουφλέ σοκολάτας, συνοδευόμενο από παγωτάκι βανίλιας, αλλά και το New York cheesecake, με σάλτσα άγριων φρούτων, θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη γευστική σου εμπειρία.

Το Μπακάλ στη Θεσσαλονίκη
Στο Μπακάλ το κρέας έχει τον πρώτο ρόλο!

Info

  • Μπακάλ: Βαλαωρίτου 38 στον πεζόδρομο της Καποδιστρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • Τ. 2310515881
  • Site: mpakal.gr
  • Instagram: mpakal.gr