Η γοητευτική Κάλυμνος φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες της, τους γραφικούς οικισμούς της, την παράδοση της στην σπογγαλιεία, τα αναρριχητικά της πεδία που είναι γνωστά παγκοσμίως, καθώς και την τοπική της κουζίνα που είναι κομμάτι της ιστορίας και της ταυτότητας του νησιού.
Ο αναγνωρισμένος σεφ Μιχάλης Μάρθας επέστρεψε στον τόπο του και δημιούργησε το δικό του εστιατόριο, το Kapadiko, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην γαστρονομική σκηνή της Καλύμνου. Με ρίζες βαθιές, πάθος για τη γη, τη θάλασσα και το νησί, και εμπειρίες από κουζίνες όλου του κόσμου, μας προσφέρει μια δημιουργική γευστική εμπειρία που αναδεικνύει τον πλούτο της φύσης, σέβεται την εποχικότητα και παντρεύει την τοπική παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και δημιουργική ματιά.

Kapadiko: Όταν η γεύση συναντά την παράδοση
Το Kapadiko πήρε το όνομά του από το πιο σπάνιο εύρημα των σφουγγαράδων του νησιού: το θρυλικό “Καπάδικο” σφουγγάρι. Όπως το ανέσυραν με κόπο και σεβασμό από τα βάθη του πελάγους, έτσι κι εδώ οι γεύσεις αναδύονται μέσα από την παράδοση, το μεράκι και την αγάπη για το νόστιμο φαγητό.


Το Kapadiko δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Σε ένα ιστορικό κτίριο του 1909, με θέα το απέραντο γαλάζιο, το Kapadiko έχει ως στόχο να κάνει τον ταξιδιώτη κομμάτι του τόπου και της ιστορίας του. Ένα κάλεσμα να γευτείς, να νιώσεις και να θυμηθείς. Οι πέτρες του χώρου έχουν απορροφήσει τις ανάσες και τις σιωπές των παλιών: ανθρώπων που έζησαν λιτά, αλλά πλούσια σε αξίες. Η ατμόσφαιρα είναι ζωντανή και μας ταξιδεύει σε εποχές αυθεντικές, όταν το φαγητό δεν ήταν απλώς τροφή, αλλά μοίρασμα.


Θάλασσα, ξηρή ωρίμανση ψαριών, τυροκομία, ζυμώσεις, όστρακα. Κάθε πιάτο στο Kapadiko είναι μια αφήγηση. Με έμφαση στην ψαροφαγία, εδώ απολαμβάνουμε εξαιρετικές συνταγές με πρωταγωνιστές την αγνή, φρέσκια πρώτη ύλη και δημιουργικές πινελιές από όλο τον κόσμο που απογειώνουν την απόλαυση, διατηρώντας την αυθεντικότητα της γεύσης.

Μεταξύ άλλων, αξίζει να δοκιμάσετε ένα από τα sold-out πιάτα του εστιατόριου, τον τόνο παστουρμά, τους ψητούς χταποδοκεφτέδες , το θαλασσινό «παστίτσιο», το σφουγγάτο με καβουρμά από παστό χοιρινό και τους “ντολμάδες της Κυριακής”, ένα παραδοσιακό πιάτο σε μια σύγχρονη εκδοχή.
Γιατί στο Kapadiko, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή. Είναι γέφυρα. Είναι συναίσθημα. Είναι τρόπος να συνδεθούμε. Να μοιραστούμε. Και να ταξιδέψουμε μαζί!
Info
- Λινάρια, Κάλυμνος
- T: 694 803 2616
- Website: kapadiko.gr
- Facebook: Kapadiko Restaurant
- Instagram: @kapadiko.restaurant