Αν υπάρχει ένα φαγητό για το οποίο ανυπομονούν οι λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας τώρα που πλησιάζει καλοκαίρι, αυτό είναι σίγουρα τα θαλασσινά στην Αθήνα. Η πόλη, με την πλούσια ιστορία και την ατελείωτη παράδοση στο φαγητό, διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό σε ταβέρνες και εστιατόρια που προσφέρουν εκλεκτά θαλασσινά και γεύση αυθεντικών, ντόπιων προϊόντων.
Θαλασσινά και ουζάκι στο κέντρο της Αθήνας
Ένα από τα πιο αγαπημένα και διακριτικά… ψαρομάγαζα στην πόλη είναι ο Ατλαντικός, που βρίσκεται στο Ψυρρή. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι φιλική και ζεστή, με λίγα τραπέζια και μια μικρή εσωτερική αυλή που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν το φαγητό τους, ακόμα και όταν ο καιρός ζεσταίνει.
Το μενού είναι λιτό και γεμάτο γεύσεις που θυμίζουν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με θαλασσινά: σαλάτες, φάβα, ρεβιθάδα, τηγανητά μύδια με σκορδαλιά και μπαρμπούνια. Η γεύση που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι η ψαρόσουπα – πηχτή και γεμάτη γεύση – ενώ το fish & chips με τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, σερβιρισμένο με στρογγυλές τηγανητές πατάτες, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες. Εδώ, το μαγαζί ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της απλότητας και της φρεσκάδας, με τα ψάρια που έρχονται καθημερινά από τη Βαρβάκειο.
Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr