10 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δεις πριν έρθει το 2024

Ένα λεσβιακό ερωτικό δράμα, οικογενειακές κωμωδίες και ρομαντικές κομεντί

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
10 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δεις πριν έρθει το 2024

Όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια μεγάλη γιορτή γεμάτη φαγητά και τόνους αφρώδους κρασιού. Από το να βγεις στην πόλη ντυμένος με γιορτινά μέχρι να χορέψεις το βράδυ σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι... Ο καθένας την Πρωτοχρονιά έχει τις δικές του παραδόσεις...

Φυσικά, όμως, ένας από τους αγαπημένους τρόπους για να περάσουμε την συγκεκριμένη νύχτα είναι να χαλαρώσουμε με τις πιτζάμες μας και να δούμε από τον καναπέ μας την χρονιά να "μπαίνει".

Αν είστε κι εσείς, λοιπόν, από αυτούς που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία και την κίνηση της νέας χρονιάς (δεν σας κατηγορούμε), και το να μείνετε σπίτι φαντάζει ο καλύτερος τρόπος, μπορείτε να φτιάξετε μια ζεστή σοκολάτα, να ξαπλώσετε στον καναπέ σας και να απολαύσετε μία (ή ακόμα και περισσότερες) από τις παρακάτω Χριστουγεννιάτικες - αγαπημένες και διαχρονικές - ταινίες.

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες by far

New Year's Eve (2011)

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι ζωές μερικών Νεοϋρκέζων διασταυρώνονται με ρομαντικό και γλυκόπικρο τρόπο.

About Time (2013)

Δυο μοναχικοί άνθρωποι, που παλεύουν να βγάλουν τη μέρα αλλάζοντας δουλειές, συναντιούνται τυχαία στο Ελσίνκι, αναζητώντας τον έρωτα της ζωής τους

Forrest Gump (1994)

Η προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου, του Φόρεστ Γκαμπ μπλέκει με την πρόσφατη αμερικανική ιστορία μέσα από ένα επικό ταξίδι, όπου η ζωή του διασταυρώνεται με σημαντικές προσωπικότητες – από τις προεδρίες του Κένεντι και του Τζόνσον, τον πόλεμο του Βιετνάμ, το σκάνδαλο «Γουότεργκεϊτ» κ.

Are We There Yet? (2005)

Το πρόσφατο ειδύλλιο ανάμεσα στον εργένη Nick και την Suzanne, χωρισμένη και μητέρα δύο παιδιών, απειλείται.
Καθώς η Suzanne είναι αναγκασμένη από τη δουλειά της να βρίσκεται στο Βανκούβερ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Nick προσφέρεται να συνοδέψει τα παιδιά της ως εκεί. Τα πιτσιρίκια, όμως, που δεν συμπάθησαν ποτέ κανέναν φίλο της μαμάς τους, είναι αποφασισμένα να του κάνουν τη διαδρομή μαρτύριο.

The Holiday (2006)

Απογοητευμένες από τους ερωτικούς δεσμούς τους, μια Αμερικανίδα του Λος Άντζελες και μια Αγγλίδα σε λονδρέζικο προάστιο ανταλλάσσουν τα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, για να βρουν σύντομα παρηγοριά σε νέους παρτενέρ.

Bridget Jones's Diary (2001)

Μια 32χρονη νευρωτική Λονδρέζα, που μόλις αποφάσισε να βάλει τάξη στην άστατη ζωή της, έχει μια ατυχή ερωτική σχέση με το αφεντικό της, την ίδια ώρα που προσπαθεί να την πλησιάσει ένας μεγαλοδικηγόρος και παλιός οικογενειακός φίλος.

Carol (2016)

Η ταινία είναι ένα ομοερωτικό (λεσβιακό) ρομαντικό δράμα και αφορά την ιστορία ενός έρωτα μεταξύ δύο γυναικών, από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, στην πουριτανική Αμερική του 1952 και πως κατορθώνουν μέσα από προσωπικές θυσίες να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη σχέση.

A Lot Like Love (2005)

Ο νεαρός Όλιβερ έχει μια σύντομη σεξουαλική συνεύρεση με την Έμιλι κατά τη διάρκεια μιας πτήσης προς το Λος Άντζελες, αλλά τελικά οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Sunset Boulevard (1950)

Ένας αριβίστας σεναριογράφος πείθει μια πρώην σταρ του σινεμά να τον συντηρεί, γράφοντάς της ένα σενάριο που θα την ξαναφέρει στη μεγάλη οθόνη. Αλλά όταν αυτός ερωτευτεί μια νεαρή κοπέλα, εκείνη δεν θα τον αφήσει να την εγκαταλείψει έτσι εύκολα.

About Fate (2022)

Ένας πρώην πράκτορας των βρετανικών ειδικών δυνάμεων αναγκάζεται να εκτελέσει ένα συμβόλαιο τριών δολοφονιών για να σώσει τη ζωή του μέντορά του, ο οποίος είναι αιχμάλωτος ενός Άραβα σουλτάνου.