Η ταινία της εβδομάδας: Οι Χωρικοί - Μια ιστορία απαγορευμένου πάθους

Από τους δημιουργούς του Loving Vincent

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Η ταινία της εβδομάδας: Οι Χωρικοί - Μια ιστορία απαγορευμένου πάθους

Οι χωρικοί: Μια ιστορία απαγορευμένου ερωτικού πάθους σε μια μικρή αγροτική κοινότητα της Πολωνίας, στις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από την οποία ξεδιπλώνονται ο αρχέγονος δεσμός του ανθρώπου με τη φύση και την εναλλαγή των εποχών, οι χαμένες παραδόσεις ενός κόσμου που ξεμακραίνει στον ορίζοντα, οι υποδόριοι κοινωνικοί μετασχηματισμοί, η σχεδόν αλληγορική διαχρονικότητα που χαρακτηρίζει τις ταξικές και οικογενειακές συγκρούσεις. Αισθηματική δραματική ταινία εποχής.

Το κλασικό έργο του νομπελίστα Reymont έχει ήδη μεταφερθεί στον βωβό σινεμά το 1922 από τον Eugeniusz Modzelewski, ενώ ήταν η βάση μίνι σειράς του 1972.

Οι χωρικοί: Περίληψη ταινίας

Μια νεαρή επαρχιώτισσα αναγκάζεται να παντρευτεί έναν πολύ μεγαλύτερό της πλούσιο κτηνοτρόφο, παρά τον έρωτά της για τον γιο του. Σύντομα, θα γίνει αντικείμενο ζήλιας και έχθρας από τους υπόλοιπους χωρικούς και θα χρειαστεί να παλέψει για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της.

Η ταινία The Peasants | Οι Χωρικοί, δημιουργήθηκε από την ομάδα της ταινίας Loving Vincent (60000 εισ.) -ένα τεχνικό επίτευγμα με animation που προέκυψε από ελαιογραφίες ζωγραφισμένες με το χέρι που έκανε αίσθηση, φωτογραφίζοντας 220.000 ελαιογραφίες!