Στο Παλαιό Φάληρο, ανάμεσα στα ατελείωτα μαγαζιά και τις καφετέριες της Ζησιμόπουλου, υπάρχει ένα μέρος που ξεχωρίζει. Όχι για τα φανταχτερά του φώτα ή την εξεζητημένη του κουζίνα, αλλά για κάτι πολύ πιο απλό: το κοτόπουλο. Το «Κοταρού» είναι ένα εστιατόριο που από την πρώτη στιγμή σε κερδίζει με τη μοναδική του ατμόσφαιρα και την προσήλωσή του στην ελληνική παράδοση. Εδώ, η γεύση γίνεται ανάμνηση και η απλότητα τέχνη.
Μπαίνοντας στον χώρο, το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει είναι η διακόσμηση. Είναι φωτεινή, πεντακάθαρη και γεμάτη λεπτομέρειες που σου φέρνουν στο μυαλό το χωριό. Κοτούλες και κοκόρια, μπάλες με άχυρο, ακόμα και διακοσμητικά αυγά, συνθέτουν ένα σκηνικό που σε ταξιδεύει αμέσως. Δεν είναι μια υπερπαραγωγή, αλλά μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι στο σπίτι κάποιου φίλου. Αυτή η αίσθηση του οικείου είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του μαγαζιού, γιατί σε προετοιμάζει για το τι θα ακολουθήσει στο πιάτο σου: αυθεντικό, ελληνικό φαγητό που τιμά τις ρίζες του.
Όπως προδίδει και το όνομά του, το μενού της «Κοταρού» έχει έναν και μόνο πρωταγωνιστή: το κοτόπουλο. Εδώ, δεν υπάρχουν περίπλοκα πιάτα ή φανφάρες. Ο κατάλογος είναι… διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr
">
">
">
">
">
">
">