Για όσους αναζητούν ένα γευστικό ταξίδι με ρίζες στην ελληνική κουζίνα, αλλά με φρέσκια προσέγγιση, η Καρδερίνα στα Πετράλωνα αποτελεί εδώ και χρόνια τον πιο σταθερό προορισμό. Κρυμμένη στην πόλη, μοιάζει με μικρό παράδεισο, όπου η γαστρονομία συναντά την ανεπιτήδευτη φιλοξενία.

Σε αυτόν τον χώρο που αποπνέει χαλάρωση και φιλικότητα, θα βρεις πιάτα που συνδυάζουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα με το απρόσμενο twist: από τη μπαλοτίνα, δηλαδή κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα σε κρεμώδη σος παρμεζάνας, μέχρι πικάντικο γιαουρτλού με μοντέρνα ματιά.

Το σκηνικό συμπληρώνει η ατμοσφαιρική αυλή με τα βότσαλα και τους χαμηλούς φωτισμούς, που μεταμορφώνεται ανάλογα με την εποχή – δροσερό καταφύγιο το καλοκαίρι, ζεστό και οικείο μαγαζί τον χειμώνα.

Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr