Στην οδό Τεγέας 1, στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ο αέρας μυρίζει φρεσκοψημένο γλυκό – και όχι άδικα! Εδώ υπάρχει ένα μικρό μαγαζί που έχει καταφέρει να γίνει… μεγάλο όνομα. Το Tiramisù δεν είναι απλώς ένα ζαχαροπλαστείο, είναι ένας χώρος που αποπνέει απλότητα, φινέτσα και συνέπεια.

Μπαίνοντας, δεν χρειάζεσαι πολλά δευτερόλεπτα για να καταλάβεις τι σε περιμένει: Μυρωδιές από τα σαβαγιάρ, ήχοι από το χτύπημα της κρέμας και μια ατμόσφαιρα που σε καλεί να σταθείς λίγο παραπάνω, να κοιτάξεις, να μυρίσεις, να γευτείς…

Κάθε μέρα εδώ ξεκινά με τον ίδιο… γλυκό ρυθμό! Ίδιες πρώτες ύλες, ίδια προσοχή, ίδια επιθυμία για τελειότητα. Για τη Νάντια Σουές και τον Μίλτο Ασλανίδη, τους δημιουργούς του Tiramisù, η γεύση είναι υπόσχεση και η συνέπεια, τρόπος ζωής. Το αποτέλεσμα αυτής της καθημερινής αφοσίωσης είναι μια μοναδική γευστική εμπειρία από την πρώτη κιόλας κουταλιά του διάσημου αυτού ιταλικού γλυκού.

Tiramisù
Η συνταγή του τιραμισού είναι η αυθεντική ιταλική

Η γλυκιά ιστορία του τιραμισού

Η ιστορία του Tiramisù είναι ιστορία ανθρώπων που αγαπούν τη λεπτομέρεια. Η Νάντια Σουές και ο Μίλτος Ασλανίδης είναι η ψυχή του ζαχαροπλαστείου. Με σπουδές, ταξίδια και αμέτρητες ώρες στο εργαστήριο, κατάφεραν να αποδώσουν το πιο κλασικό ιταλικό γλυκό με σεβασμό και αυθεντικότητα.

Η συνταγή τους είναι η ίδια που γεννήθηκε στην Ιταλία: χειροποίητα μπισκότα σαβαγιάρ, εκλεκτός espresso, κρασί Marsala, κρέμα μασκαρπόνε, και ένα πέπλο από πικρό κακάο. Καμία προσθήκη, καμία υπερβολή. Μόνο ισορροπία και τελειότητα.

Tiramisu
Το τιραμισού σού επιτρέπει να νιώσεις τη γεύση στον απόλυτο βαθμό

Η μαγεία βρίσκεται στη διαδικασία. Από το ψήσιμο των σαβαγιάρ μέχρι την αέρινη υφή της κρέμας, κάθε στάδιο θυμίζει μια μικρή τελετουργία. Το αποτέλεσμα; Ένα τιραμισού που σε κερδίζει με τη διακριτικότητα του. Ένα γλυκό που σου επιτρέπει να νιώσεις τη γεύση στον απόλυτο βαθμό.

Το Tiramisù «αγκαλιάζει» την ιταλική παράδοση

Το Tiramisù δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον επισκέπτη – όπως και με το γλυκό, που μια κουταλιά αρκεί για να καταλάβεις τη διαφορά, έτσι και με τον χώρο, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά: Μinimal αισθητική, φυσικά υλικά και φωτεινά χρώματα, ένα περιβάλλον που θυμίζει ιταλικό café στο κέντρο της Ρώμης, αλλά με τον αυθορμητισμό της Θεσσαλονίκης.

γλυκό
Το κλασικό τιραμισού είναι η «καρδιά» του ζαχαροπλαστείο

Η ομάδα σε υποδέχεται με εκείνη την απλή, αληθινή ευγένεια που λείπει σήμερα, με ανθρώπινη επαφή, χαμόγελο και με μια ειλικρινή διάθεση να σου εξηγήσουν τι ακριβώς θα δοκιμάσεις. Κάθε επισκέπτης στο Tiramisù αντιμετωπίζεται με τον ίδιο σεβασμό, είτε έρχεται για πρώτη φορά είτε είναι από τους «μόνιμους» λάτρεις του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού.

Διαφορετικές εκδοχές τιραμισού, ίδια απόλαυση

Αν και το κλασικό τιραμισού είναι η «καρδιά» του ζαχαροπλαστείου, η έμπειρη ομάδα δεν φοβάται να πειραματιστεί με νέες ιδέες που σέβονται την παράδοση. Στο μενού ξεχωρίζουν τέσσερις μοναδικές παραλλαγές:

Tiramisu
Το Tiramisù Limoncello θυμίζει ταξίδι στο Αμάλφι!
  • Το Tiramisù Limoncello, με ανάλαφρη κρέμα λεμονιού και διακριτική αλκοολική επίγευση, δροσίζει και ξυπνά τις αισθήσεις – σαν ένα καλοκαιρινό ταξίδι στο Αμάλφι.
  • Το Tiramisù με χειροποίητη Πραλίνα Φιστικιού Αιγίνης προσθέτει βάθος και πλούτο στη γεύση, χωρίς να βαραίνει, με το φιστίκι να παντρεύεται ιδανικά με τη βελούδινη υφή της κρέμας.
  • Το Tiramisù Bitter Σοκολάτα είναι το πιο «ώριμο» γλυκό της σειράς, γεμάτο ένταση, αλλά με εκείνη την… πικρή γλύκα που σε κάνει να λαχταράς την επόμενη κουταλιά.
  • Το Semifreddo Tiramisù, μια πιο δροσερή εκδοχή, με παγωμένη κρέμα και τα ίδια αυθεντικά αρώματα espresso και κακάο, ιδανική για τους λάτρεις του gelato.
Tiramisu
Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι αυτή που κάνει τη διαφορά

Tip: Κάθε παραλλαγή φτιάχνεται την ίδια μέρα, με την ίδια ακρίβεια και με σκοπό να «πει» μια ιστορία. Όπως λένε οι ίδιοι, η γεύση πρέπει να έχει χαρακτήρα, αλλά και σεβασμό στο πρωτότυπο.

Το κλασικό «παντρεύεται» με το σύγχρονο

Η φιλοσοφία του Tiramisù έχει να κάνει με «περισσότερη ουσία» και όχι «επιτηδευμένες γεύσεις».
Και η ποιότητα των πρώτων υλών είναι αυτή που κάνει τη διαφορά: από τον espresso που ψήνεται καθημερινά μέχρι το ιταλικό mascarpone που δίνει στην κρέμα τη χαρακτηριστική υφή της. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο σε κάθε δοκιμή, σε κάθε κουταλιά…

Κάθε μέρα στο εργαστήριο είναι μια νέα ευκαιρία να κάνουν το διάσημο αυτό γλυκό λίγο καλύτερο, λίγο πιο «δικό τους». Η τελειότητα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι συνέπεια της αγάπης για τη δουλειά.

Tiramisù
Η φιλοσοφία του Tiramisù έχει να κάνει με «περισσότερη ουσία» και όχι «επιτηδευμένες γεύσεις»

Και το ίδιο πνεύμα μεταφέρεται σε όλη την ομάδα. Η σχέση μεταξύ των ανθρώπων είναι φιλική, δημιουργική, ζεστή. Κι αυτή η θετική ενέργεια περνάει και στον πελάτη, γιατί όταν κάτι γίνεται με αγάπη, φαίνεται – και γεύεται.

Οι γεύσεις είναι ατελείωτες…

Στην ίδια λογική με τη δημιουργία του τιραμισού κινείται και η τάρτα βουτύρου. Μια φαινομενικά απλή πρόταση που όμως απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική και ισορροπία. Η τραγανή βάση, η φίνα κρέμα, το διακριτικό άρωμα του βουτύρου, οι άριστες πρώτες ύλες και η συνέπεια στη γεύση είναι τα στοιχεία που κάνουν τις προτάσεις Tiramisù να ξεχωρίζουν.

Highlight: Συνδύασε τη γεύση τιραμισού της επιλογής σου με έναν αρωματικό καφέ ή προτίμησε ένα ποτήρι Prosecco, που αναδεικνύει όλα τα αρώματα του γλυκού.

Το φαγητό είναι αγάπη…

«Το φαγητό είναι αγάπη. Δεν προσφέρεται με άλλον τρόπο», συμπληρώνει η Νάντια Σουές. Και στο Tiramisù, κάθε βήμα, από την παρασκευή μέχρι το σερβίρισμα, έχει αυτό το ανθρώπινο στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Δεν υπάρχει βιασύνη, υπάρχει μόνο φροντίδα, συνέπεια και σεβασμός στο γλυκό και σε αυτόν που το απολαμβάνει. Η ζαχαροπλαστική, για τη Νάντια και τον Μίλτο, είναι πράξη δημιουργίας αλλά και ευγνωμοσύνης. Και αυτό το καταλαβαίνεις με την πρώτη κουταλιά.

Tiramisù
Κάθε μέρα στο εργαστήριο είναι μια νέα ευκαιρία να κάνουν το διάσημο αυτό γλυκό λίγο καλύτερο

Tip: Προσφέρονται τούρτες τιραμισού κατόπιν παραγγελίας, ιδανικές για γενέθλια, επετείους ή κάθε γιορτινή περίσταση. Κι αν θέλεις κάτι πιο «προσωπικό», μπορείς να φέρεις το δικό σου σκεύος και να το γεμίσεις με όσο τιραμισού θέλεις!

Μια γευστική εμπειρία στη Θεσσαλονίκη

Το Tiramisù δεν είναι απλώς ένα ζαχαροπλαστείο. Είναι ένας χώρος γλυκιάς τέχνης, μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει την ιταλική φινέτσα με τη ζεστασιά της Θεσσαλονίκης. Εδώ, η παράδοση δεν αναπαράγεται, συνεχίζεται με σεβασμό και μεράκι.

Αποτέλεσμα; Το τιραμισού γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και φυσικά όλες οι γλυκές δημιουργίες από το Tiramisù είναι αυτή η πραγματική πολυτέλεια που όλοι έχουμε ανάγκη στο τέλος της ημέρας!

Tiramisù

Info