Τα τυριά είναι αναπόσπαστο στοιχείο της γαστρονομικής ταυτότητας των Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Νάξου. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας τους και η μοναδική τους γεύση έχουν κάνει τα τυριά της Νάξου δημοφιλή και ασυναγώνιστα.
Σε αυτό έχει συμβάλλει και η Τυροκομία Νάξου Κουφόπουλος Εμμανουήλ. Η οικογενειακή επιχείρηση με κύριο γνώμονα την ποιότητα και απόλυτο σεβασμό στην παράδοση, έχει κατορθώσει να αναδείξει την ναξιώτικη τυροκομία όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Η Τυροκομία Νάξου Κουφόπουλος μας αποκαλύπτει τα πιο νόστιμα μυστικά του νησιού
Η ιστορία του τυροκομείου Κουφόπουλος Εμμανουήλ ξεκινά 4 γενεές πίσω με την τέχνη της τυροκόμισης να είναι παράδοση στην οικογένεια. Η δεξιοτεχνία πέρασε από γενιά σε γενιά μέχρι που το 1990, ο Εμμανουήλ Β. Κουφόπουλος, μαγεμένος από τον κόσμο του τυριού, σπούδασε και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τυροκομείο με σύγχρονο εξοπλισμό. Το πάθος του για τη γεύση και η πίστη του στις παραδοσιακές τεχνικές έδωσαν νέα πνοή στην οικογενειακή επιχείρηση. Έμπνευσή του αποτέλεσε ο φυσικός πλούτος του νησιού όπως τα βότανα και το κρασί.

Σήμερα, τα τυριά του Κουφόπουλου Εμμανουήλ έχουν βραβευτεί για τη γεύση και την ποιότητά τους και αποτελούν σημείο αναφοράς του νησιού για τους λάτρεις των τυριών. Αυτή τη στιγμή παράγει 25 διαφορετικά είδη τυριών, από φρέσκο γάλα που συλλέγει με μεράκι καθημερινά από τους παραγωγούς του νησιού.
Η ναυαρχίδα της επιχείρησης είναι η γνωστή και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π, που ωριμάζει από 6 μήνες έως 5 χρόνια, αποκτώντας αυτή την πικάντικη νότα, ενώ φυσικά, δε μπορούμε να παραλείψουμε το εξαιρετικό τυρί «Άγιος Ισίδωρος» από αιγοπρόβειο γάλα. Μεταξύ άλλων, η Τυροκομία Νάξου Κουφόπουλος προσφέρει υπέροχες γεύσεις σε σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά αλλά και γαλακτοκομικά για τις αλμυρές και γλυκές συνταγές μας!


Δοκιμάστε το ξινοτύρι με μαυροσούσαμο, καπνιστό τυρί, παραδοσιακό Μελανοτύρι, Νάξιον πικάντικο και μη, τυρί τρούφας, σταχτοτύρι, τυρί σε κρασί, ξινότυρο με μαύρο σουσάμι, φημισμένο κοπανοτύρι, κοπανοτύρι με πιπεριά, μυζήθρα και φυσικά τουλουμοτύρι που εκπλήσσει και τους πιο απαιτητικούς.

Για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό, το θηλυκοτύρι με χαμηλά λιπαρά προσφέρει μια ελαφριά, αλλά γεμάτη χαρακτήρα πρόταση.
Πού θα τα βρείτε
Στην οδό Παπαβασιλείου στην Νάξο, όπως και στην Αθήνα, στην περιοχή του Χαλανδρίου, μπορεί κανείς να γευτεί τα τυριά της οικογένειας Κουφόπουλος και να προμηθευτεί αυτό που πραγματικά του αρέσει. Τα προϊόντα της Τυροκομίας Νάξου προωθούνται επίσης σε μικρές ποσότητες σε επιλεγμένα ντελικατέσεν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε χώρες του εξωτερικού (Κύπρο, Γερμανία, Τουμπάι, Νέα Υόρκη, κα).

Στα καταστήματά τους μπορείτε να απολαύστε γευσιγνωσία τυριών, δοκιμάζοντας 10 από τα καλύτερα τυριά τους, ξερά και φρέσκα φρούτα, μαρμελάδες, παραδοσιακό σαλάμι, ζαμπόνι Νάξου και τοπικό κρασί.

Η Τυροκομία Κουφόπουλος είναι ένας ζωντανός φορέας της ναξιώτικης παράδοσης, που με σεβασμό στο παρελθόν και ματιά στο μέλλον, συνεχίζει να εμπλουτίζει την γαστρονομική ταυτότητα της Νάξου.
Info
- Παπαβασιλείου, Χώρα Νάξου
- Τ: 22850 26018
- Eθνικής Αντιστάσεως 18, Χαλάνδρι
- T: 210 6837758
- Website: tyrokomia-naxou.gr
- Facebook: Koufopoulos Traditional Dairy
- Instagram: @turokomia.naxou.koufopoulos