Η Καλλιθέα, μια γειτονιά που συνδέεται άρρηκτα με τον πολιτισμό και την ιστορία, αποκτά ένα νέο, ξεχωριστό στέκι που φιλοδοξεί να γίνει το σημείο συνάντησης των βιβλιοφάγων και όχι μόνο. Το «Zatopek», ένα βιβλιοπωλείο-καφέ που άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 209, είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μαγαζί. Είναι ένας χώρος που σε κάνει να νιώθεις οικεία, μια κοινότητα που σε καλεί να αφεθείς στη μαγεία της ανάγνωσης, του καφέ και της ανθρώπινης επαφής.

Ο Δημήτρης Ανανιάδης, ο οποίος διαχειρίζεται το Zatopek μαζί με τη σύζυγό του, Εύη Γεροκώστα, εξηγεί τη σύνδεση με τον θρυλικό Τσεχοσλοβάκο μαραθωνοδρόμο Εμίλ Ζάτοπεκ.

«Επειδή ο Ζάτοπεκ έτρεχε με περίεργο, άτσαλο τρόπο, έμοιαζε από τα πρώτα μέτρα σαν να κατέρρεε. Είπαμε λοιπόν να διακινδυνεύσουμε ένα συμβολισμό ελαφρώς τραβηγμένο: ο Ζάτοπεκ θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας, που αντιμετωπίζει αντιξοότητες, που παλεύει στην καθημερινότητά του αδέξια, προσπαθώντας να φτάσει στο τέλος της διαδρομής».

Το «Zatopek» είναι… διαβάστε περισσότερα στο Athensmagazine.gr