Αν πάρεις βότσαλο μαζί σου θα πληρώσεις 1.000 ευρώ - Η ελληνική παραλία που ανήκει στις 50 καλύτερες του κόσμου

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Αν πάρεις βότσαλο μαζί σου θα πληρώσεις 1.000 ευρώ - Η ελληνική παραλία που ανήκει στις 50 καλύτερες του κόσμου

Πρόκειται για μια παραλία ευρέως γνωστή για τα βότσαλά της και το καλοκαίρι την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Η πρόσβαση εκεί γίνεται με καραβάκια που είναι αγκυροβολημένα στο παλιό λιμάνι του νησιού. Επίσης είναι γνωστή και για το βράχο που έχει ένα άνοιγμα και πολλοί κολυμβητές κάνουν βουτιές εκεί. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα.

Τα ολοστρόγγυλα λευκά βότσαλα που οι ντόπιοι αποκαλούν «λαλάρια» (έτσι περιγράφονται στην σκιαθιώτικη διάλεκτο τα ευμεγέθη, λευκά και ολοστρόγγυλα βότσαλα, που «λαλαρίζουν» (όπως λένε) στον ήλιο) δημιουργούνται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή οπότε καταλαβαίνετε πως στα τόσα χρόνια κάθε τουρίστας που έφευγε από την παραλία ήθελε να έχει μαζί του κι ένα σουβενίρ, πράγμα που είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο ως προς την παραλία και την ομορφιά της. Για τον λόγο αυτό έχει πλέον εκδοθεί οδηγία απαγόρευσης για τη συλλογή τους, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να φτάνει έως και τα 1000 ευρώ.

Ο λόγος για την περίφημη παραλία «Λαλάρια» της Σκιάθου

Αξίζει να σημειωθεί πως στα Λαλάρια το τοπίο είναι άγονο και άγριο, με τον επιβλητικό, κάθετο βράχο να σχηματίζει έναν κλειστό όρμο με ήρεμα, γαλανά και πεντακάθαρα νερά, τα οποία βαθαίνουν απότομα. Στην άκρη της παραλίας, μάλιστα, ο βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα, σχηματίζοντας μια πύλη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «Τρύπια Πέτρα» –είναι ένα σημείο που προσελκύει σταθερά όσους λατρεύουν τις βουτιές. Σε άλλα σημεία, πάλι, διαμορφώνονται και διάφορα σπήλαια.

Η Ομάδα Drone Haanity μας ταξιδεύει στην ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας μέσα από τα συναρπαστικά πλάνα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Η παραλία χωρίς κόσμο, πράγμα σπάνιο.

Όπως συμβαίνει και με κάθε ελληνική παραλία, η συνήθης σεζόν στα Λαλάρια διαρκεί από τον Μάιο ως τις αρχές Οκτώβρη, με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είναι (αναμενόμενα), οι πιο πολυάσχολοι μήνες, καθώς είναι σε αυτούς που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στη χώρα μας. Έτσι, αν προτιμάτε πιο μοναχικά σκηνικά, θα πρέπει να οργανώσετε την επίσκεψή σας είτε νωρίτερα, είτε αργότερα –άλλωστε και τον Σεπτέμβρη η θάλασσα εδώ είναι υπέροχη.