Villa Rustica: Οικοτουριστικό ξενοδοχείο με ρουστίκ στοιχεία στη γραφική Κόνιτσα!

Μια υπέροχη eco-friendly πρόταση διαμονής

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Villa Rustica:  Οικοτουριστικό ξενοδοχείο με ρουστίκ στοιχεία στη γραφική Κόνιτσα!

H Κόνιτσα είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς στην Ελλάδα που λατρεύω για τη γραφικότητά της αλλά και για το γεγονός ότι είναι δίπλα στη φύση. Έτσι, σε μια αναζήτηση για το κατάλληλο ξενοδοχείο στην περιοχή δεν άργησα να βρω το ιδανικό που έκανε τη διαμονή μου ακόμη πιο ευχάριστη.

Ποιό είναι αυτό; Το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Villa Rustica», το οποίο χάρη στον eco-friendly σχεδιασμό του και τη μοναδική του θέα στη χαράδρα του Αώου και την επιβλητική κορυφή της Γκαμήλας με χαλάρωσε και μου έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσω τη διαμονή μου στη γραφική Κόνιτσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Villa Rustica: To ρουστίκ οικορουριστικό ξενοδοχείο στην Κόνιτσα

Και εάν αναρωτιέσαι γιατί ξεχώρισα το συγκεκριμένο ξενοδοχείο σου εξηγώ αμέσως. Πρόκειται για ένα πανέμορφο και με ιστορικές αναφορές- από τη ρωμαϊκή περίοδο- ξενοδοχείο, που εκτείνεται σε ένα κατάφυτο αγρόκτημα 30 στρεμμάτων με αμυγδαλιές, αμπέλια, ελιές και οπωροφόρα δένδρα με άλλα λόγια μέσα στη φύση.

villa_rustica3

Στο υπέροχο σαλόνι του «Villa Rustica», με το τεράστιο τζάκι και την απεριόριστη θέα είχα τη δυνατότητα να απολαμβάνω τον καφέ ή τον ποτό μου σε μία ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ οι σουίτες του ήταν πραγματικά μια αποκάλυψη!

villa_rustica2

Λίγα λόγια για τις αυτόνομες σουίτες

Οι 8 ξύλινες σουίτες 45 και 65 τ.μ. αντίστοιχα του «Villa Rustica», διαθέτουν το δικό τους τζάκι, γεγονός που τις κάνει ιδανικές τόσο για ρομαντικές βραδιές όσο και για στιγμές χαλάρωσης μιας οικογένειας ή μιας μεγάλης παρέας, ενώ από την πρώτη στιγμή θα σε κάνουν να νιώσεις ότι έχεις έρθει στο εξοχικό σου, όπως άλλωστε ένιωσα και εγώ. Και μην ξεχνάμε τη θέα που πραγματικά κόβει την ανάσα, αφού από τις τεράστιες μπαλκονόπορτες της κάθε σουίτας, μπορείς να ατενίζεις τη χαράδρα του Αώου και την κορυφή της Γκαμήλας!

villa_rustica1

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι σουίτες έχουν πρόσβαση στο κεντρικό μονοπάτι επιτρέποντας έτσι ακόμη και σε άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να κινηθούν εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Το αποστακτήριο του ξενοδοχείου

Ένας από τους ωραιότερους χώρους του ξενοδοχείου «Villa Rustica» είναι το αποστακτήριο που βρίσκεται στο κέντρο του αγροκτήματος σε ένα ζεστό και φιλόξενο κτήριο 100 τ.μ. με ένα μεγάλο πέτρινο τζάκι. Μάλιστα κάθε Νοέμβριο λειτουργεί ακατάπαυστα για την απόσταξη παραγωγής τσίπουρου. Για να μπεις στο πνεύμα της απόσταξης δεν έχεις παρά α πάρεις μέρος και να παρακολουθήσεις τα μυστικά της συμμετέχοντας ενεργά σε όλη την διαδικασία της παραγωγής αυτού του παραδοσιακού ποτού.

villa_rustica4

Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εκεί αφού ο χώρος του αποστακτηρίου είναι διαθέσιμος για να λειτουργεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου σαν ένας ιδιαίτερος και πρωτότυπος χώρος στον οποίο οργανώνονται μουσικές βραδιές για να χαλαρώσεις μαζί με την παρέα σου!


Info