«Αρχοντικό Ωρολογοπούλου»: Πολυτέλεια & παραδοσιακή αισθητική στην παραμυθένια Καστοριά!

Ένα boutique ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
«Αρχοντικό Ωρολογοπούλου»: Πολυτέλεια & παραδοσιακή αισθητική στην παραμυθένια Καστοριά!

Το «παραμυθένιο» τοπίο της Καστοριάς είναι ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου. Μάλιστα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το απολαύσεις από το να μείνεις στην καρδιάς της πόλης, όπως έκανα εγώ, επιλέγοντας για τη διαμονή μου το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Αρχοντικό Ωρολογοπούλου» το οποίο βρίσκεται στην πιο γραφική περιοχή της Καστοριάς.

Με 9 κομψά κλασικά επιπλωμένα και κλιματιζόμενα δωμάτια, το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Αρχοντικό Ωρολογοπούλου» είναι αναμφισβήτητα για εμένα ο ιδανικός προορισμός, που θα σε κάνει να αισθανθείς αμέσως τον παλμό της υπέροχης αυτής πόλης.

«Αρχοντικό Ωρολογοπούλου»: Εκεί που η πολυτέλεια συναντά την παραδοσιακή αισθητική!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Ωρολογόπουλου, χτίστηκε τον 19ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα της περιοχής.

archodiko_orologopoulos3

Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, δίπλα στην κεντρική πλατεία, στο Ντολτσό, το οποίο πλέον έχει τη θέση ενός πολυτελούς boutique hotel ονόματι «Αρχοντικό Ωρολογοπούλου». Παραμένοντας πιστό στην αρχική του μορφή το boutique αυτό ξενοδοχείο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 22 άτομα.

Οι χώροι του boutique ξενοδοχείου

Το «Αρχοντικό Ωρολογοπούλου» διαθέτει 9 ευρύχωρα δωμάτια (από 25 τ.µ.), που είναι όλα ντυμένα µε ξύλο και πέτρα, στοιχεία τα οποία το κάνουν ακόμη πιο cozy. Το ζεστό και φιλικό περιβάλλον του είναι ιδανικό για να κάνει να αισθανθείς από την πρώτη στιγμή ότι είσαι στο σπίτι σου, όπως έγινε και στην δική μου περίπτωση, ενώ η τοποθεσία του είναι τέλεια για να κάνεις τις εξορμήσεις σου στην πόλη χρησιμοποιώντας το ως αφετηρία.

archodiko_orologopoulos1

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από μια σύντομη περιήγηση στο εσωτερικό του ξενοδοχείου αντιλαμβάνεται κανείς πως τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του και το άγρυπνο βλέμμα του ιδιοκτήτη είναι εκεί για να δώσει τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές. Πως μπορεί να το καταλάβει αυτό κανείς;

archodiko_orologopoulos2

Από τα περίτεχνα ταβάνια, τα πολλά παράθυρα, που λούζουν το χώρο µε άπλετο φυσικό φως αλλά και την ιδιαίτερη παραδοσιακή αισθητική του, που το καθιστούν ως την top επιλογή διαμονής στην γραφική πόλη της Καστοριάς.

Info