Στο γοητευτικό Ναύπλιο θα βιώσουμε το πιο κατανυκτικό Πάσχα

Το επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία οι Μαρία Μενούνος και Μαριέττα Χρουσαλά

Το Μπούρτζι του Ναυπλίου είναι το μικρό νησάκι μπροστά από το λιμάνι
Το Μπούρτζι του Ναυπλίου είναι το μικρό νησάκι μπροστά από το λιμάνι

Χτισμένο στο νοτιοανατολικό άκρο του εύφορου Αργολικού κάμπου, το Ναύπλιο είναι γνωστό για την εξαιρετικά διατηρημένη παλιά πόλη του, που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών όλο τον χρόνο, με το ιστορικό του κέντρο να κατέχει τον τίτλο του παραδοσιακού οικισμού.

Μαγευτικό Ναύπλιο
Γραφικό και με εξαιρετική αρχιτεκτονική το Ναύπλιο ξεχωρίζει πραγματικά!

Ειδικά, όμως, την περίοδο του Πάσχα, η ολάνθιστη φύση κι ο ανοιξιάτικος ήλιος του Ναυπλίου μας καλούν να απολαύσουμε τα ελληνικά έθιμα που τηρούνται ευλαβικά στην περιοχή κάθε χρόνο, βολτάρωντας στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης με τα όμορφα αρχοντικά, υπό τους ήχους των ψαλμωδιών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μαγευτικό Ναύπλιο
Πανοραμική άποψη της πόλης του Ναυπλίου

Στην πόλη με το πλούσιο ιστορικό ενδιαφέρον, καθότι πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, δεν θα παραλείψεις φυσικά να ανέβεις τα περίφημα "999" σκαλιά (που στην πραγματικότητα είναι αρκετά λιγότερα) του Παλαμηδίου, ενός από τα ωραιότερα κάστρα της Ελλάδας, για να θαυμάσεις τη θέα από ψηλά.

Ενώ αν έχεις όρεξη για βαρκάδα, το παλιό ενετικό φρούριο στο Μπούρτζι, σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Κατά τα άλλα, μη φύγεις αν δεν σεργιανίσεις το βραδάκι στην πλατεία Συντάγματος και δεν απολαύσεις το παγωτάκι σου ατενίζοντας τη θάλασσα.

Μαγευτικό Ναύπλιο
Το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

Το ιστορικό Ναύπλιο επισκέπτονται κάθε φορά που βρίσκονται στην Ελλάδα οι κολλητές φίλες και κουμπάρες, Μαρία Μενούνος και Μαριέττα Χρουσαλά, περνώντας όμρφες στιγμές με τις οικογένειές τους.

Μενούνος και Χρουσαλά στο Ναύπλιο
Το Ναύπλιο είναι ο αγαπημένος προορισμός της Μαρίας Μενούνος και η Μαριέττας Χρουσαλά

Bonus tip

Όσοι νηστεύετε την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά και όσοι απλά αγαπάτε τα ψαράκια και θαλασσινά, θα βρείτε ό,τι λαχταρά η ψυχή σας στην ψαροταβέρνα Μπούνος Ψαροσαβούρας στην καρδιά του Ναυπλίου. Τα ολόφρεσκα ψάρια του και οι λαχταριστές μακαρονάδες με θαλασσινά θα μάς κάνουν να αναστενάξουμε από ευχαρίστηση!

Γνωστή για το φρέσκο της ψάρι 365 μέρες τον χρόνο, η ψαροταβέρνα Μπούνος τιμά τους φανατικούς της πελάτες, εδώ και 25 χρόνια, προσφέροντας τους τα πιο ποιοτικά θαλασσινά στην περιοχή, χωρίς κανέναν απολύτως συμβιβασμό!

Για ψαράκι στον Μπούνο

Όλα αυτά τα χρόνια, η ψαροταβέρνα Μπούνος αποτελεί και τη σταθερή επιλογή των διασήμων -Ελλήνων, αλλά και παγκοσμίου φήμης- που επισκέπτονται το Ναύπλιο.

Ψάρια και θαλασσινά, που “σπαρταράνε” στην κυριολεξία, σερβίρονται τηγανητά, ψητά, αλλά και στη μαγειρευτή μαμαδίστικη εκδοχή τους, σε χυλωμένα ριζότα και κριθαρότα, και θα μας κάνουν να αναστενάξουμε από ικανοποίηση.

Για ψαράκι στον Μπούνο

Μη διανοηθείτε να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις διάσημες μακαρονάδες του Μπούνος, με επιλογή ανάμεσα σε αστακό, γαρίδες ή καραβίδες, τις γιαχνί σουπιές του αλλά και την φανταστική ψαρόσουπα! Γιατί η νοστιμιά, κρύβεται στην απλότητα!

Για ψαράκι στον Μπούνο

Info