Αίγινα, το νησί που συνταιριάζει μοναδικά το κοσμοπολίτικο στοιχείο με την ησυχία και τη χαλάρωση

Η "αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού" είναι ιδανική ακόμα και για Σαββατοκύριακο

Πανοραμική θέα από το νησί της Αίγινας
Πανοραμική θέα από το νησί της Αίγινας

Αγαπημένη των Θεών και των ανθρώπων, η Αίγινα είναι το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού και ένας τόπος που αξίζει να επισκεφθείς ακόμα και για Σαββατοκύριακο, ορμώμενος από Αθήνα, μιας και η απόσταση είναι μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά.

Η πόλη -και πρωτεύουσα- της Αίγινας είναι ιδιαίτερα γραφική, ενώ φημίζεται για τα περίφημα φιστίκια της, μια ντόπια ποικιλία που καλλιεργείται εδώ από το 1860. Στην πόλη θα ανακαλύψεις εντυπωσιακά καλοδιατηρημένα κτήρια, θα κολυμπήσεις σε καθαρές θάλασσες, ενώ θα επισκεφθείς σημαντικά μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους και υπέροχα χωριά. Θα γνωρίσεις φιλόξενους ανθρώπους και θα γευτείς ντόπια φαγητά και γλυκά, για τα οποία η Αίγινα φημίζεται.

Στην Αίγινα για 2ήμερο
Παρεκκλήσι στην Αίγινα

Ανάμεσα στα αξιοθέατα της Αίγινας που δεν πρέπει να χάσεις, είναι αναμφίβολα ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας, χτισμένος το 490 π.Χ. στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου, από όπου η θέα στο απέραντο γαλάζιο φτάνει μέχρι το Σούνιο και τον Πειραιά. Το νησί είναι διάσημο και για το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες των Βαλκανίων, που προσελκύει προσκυνητές από όλον τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά στα γραφικά χωριουδάκια της, ξεχωρίζουμε τον Ελαιώνα, που βρίσκεται στην καρδιά της ορεινής Αίγινας. Εδώ θα εντυπωσιαστείς από την άγρια ομορφιά του τοπίου, ενώ θα θαυμάσεις δέντρα ηλικίας ακόμα και 1.500 ετών. Η Πέρδικα, το γραφικό ψαροχώρι που ξεχωρίζει με τα στενά δρομάκια του και τις ασβεστωμένες αυλές του, θα γίνει το δικό σου καταφύγιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενώ στο νησάκι της Μονής σε περιμένει ένας μοναδικός φυσικός παράδεισος από πεύκα, κρυστάλλινα νερά, ελάφια, παγώνια, άγρια κουνέλια και μικρά αλογάκια.

Για το μπανάκι σου, σού προτείνουμε τη δημοφιλή Αγία Μαρίνα για θαλάσσια σπορ, το απάνεμο Κλήμα, έναν κολπίσκο με κάτασπρη αμμουδιά, αλλά και τον οικογενειακό Μαραθώνα. Ό,τι κι αν ψάχνεις πάντως στην Αίγινα -το νησί που συνταιριάζει μοναδικά το κοσμοπολίτικο στοιχείο με την ησυχία και τη χαλάρωση- το σίγουρο είναι ότι θα το βρεις και θα περάσεις υπέροχα!

Στην Αίγινα για 2ήμερο
Το λιμάνι της Αίγινας

Την Αίγινα αγάπησε από την πρώτη στιγμή η δημοφιλής ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη. Έτσι, μαζί με τον σύντροφό της Θοδωρή Αθερίδη, έφτιαξαν εκεί το πανέμορφο εξοχικό τους, το οποίο επισκέπτονται όταν τους το επιτρέπουν οι υποχρέωσεις τους.

Η Σμαράγδα Καρύδη στην Αίγινα
Από τον λογαριασμό Instagram της Σμαράγδας Καρύδη

Ακριβώς το ίδιο ένιωσε και ο αγαπημένος μας Γιώργος Καπουτζίδης, όταν αντίκρισε για πρώτη φορά την Αίγινα. Πλέον, έχει αποκτήσει και αυτός στο νησί το ησυχαστήριό του, όπου χαλαρώνει και εμπνέεται για τη συγγραφή των τηλεοπτικών του σειρών.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης στην Αίγινα
Από τον λογαριασμό Instagram του Γιώργου Καπουτζίδη

Bonus info

Στη γραφική Πέρδικα θα γευτούμε τους πιο νόστιμους ψαρομεζέδες στον διάσημο Νώντα! Η φημισμένη ψαροταβέρνα του Νώντα μάς πρωτοσυστήθηκε το 1936 κι έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει με τις αξεπέραστες θαλασσινές της γεύσεις και την ασυναγώνιστη κουζίνα της.

Νώντας Αίγινα
Στον Νώντα απολαμβάνουμε πάντα φρέσκο ψάρι

Τι θα φας στον Νώντα; Ξεκίνα σίγουρα με ψαράκι, που έρχεται ολόφρεσκο στο πιάτο σου, κατευθείαν από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής. Τίμησε, όμως, οπωσδήποτε και τις ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές της Αίγινας, όπως την ξακουστή τηγανόσουπα -μια παραλλαγή της γνωστής μας ψαρόσουπας. Κατά τα αλλά, στο μενού του Νώντα θα βρεις υπέροχες πίτες με χωριάτικο φύλλο, χταποδάκι γιουβέτσι, μεγάλη ποικιλία χειροποίητων ορεκτικών, μαγειρευτά και φυσικά ντόπια κρέατα ψητά στα κάρβουνα. Κλείσε το γεύμα σου με τον καλύτερο τρόπο, ένα λαχταριστό γλυκό του κουταλιού.

Νώντας Αίγινα
Η φημισμένη αστακομακαρονάδα του Νώντα

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η δημοφιλία του Νώντα όλα αυτά τα χρόνια μόνο τυχαία δεν είναι. Το μυστικό της κρύβεται φυσικά στην ανυπέρβλητη ποιότητα των τοπικών προϊόντων και στις άριστες πρώτες ύλες. Οι άνθρωποι στον Νώντα σέβονται τον πελάτη και του προσφέρουν πάντα το καλύτερο. Σημειωτέον -επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι- στου Νώντα θα ευχαριστηθείς το φαγητό σου, χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία.

Για το τέλος, σου κρατήσαμε το καλύτερο! Στον Νώντα θα απολαύσεις την πιο όμορφη θέα στην Αίγινα. Ακριβώς πάνω στη θάλασσα, σε μια πραγματικά προνομιακή τοποθεσία, δίπλα στη μαρίνα για μικρά σκάφη και με θέα απέναντι το νησάκι Μονή και τις ακτές της Πελοποννήσου, το βλέμμα σου θα χαθεί και το μυαλό σου θα γεμίσει με αξέχαστες εικόνες.

Νώντας Αίγινα
Νόστιμα θαλασσινά στην ψαροταβέρνα του Νώντα

Info