Χαλκιδική: Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου

Οι δαντελωτές ακτές και τα γραφικά χωριουδάκια συνθέτουν την πολυδιάστατη ταυτότητά της

Πανόραμα από το όμορφο χωριό Πευκοχώρι στη χερσόνησο της Κασσάνδρας
Πανόραμα από το όμορφο χωριό Πευκοχώρι στη χερσόνησο της Κασσάνδρας

Αγαπημένος προορισμός των Βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο. Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου, η χερσόνησος της Χαλκιδικής συνορεύει προς βορρά με το νομό Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στα νότια σε τρεις μικρότερες χερσονήσους: την Κασσάνδρα δυτικά, τη Σιθωνία ή Λόγγο στη μέση και του Αγίου Όρους ή Άθω στα ανατολικά.

Ονειρική Χαλκιδική
Το θαλάσσιο τοπίο από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας

Χαρακτηριστικό της χερσονήσου Κασσάνδρας είναι το πυκνό και δασώδεις ορεινό περιβάλλον, που σε συνδυασμό με τις κοσμοπολίτικες αρετές της μαγεύει και παρασύρει τους επισκέπτες της, προσφέροντάς τους αλησμόνητη φιλοξενία. Τα χωριά της εξαπλώνονται στις δύο πλευρές της οροσειράς προς την ακτή με τις λευκοαμμουδερές παραλίες. Η Σιθωνία είναι η μεσαία χερσόνησος και είναι γεωφυσικά παρόμοια με την Κασσάνδρα, ωστόσο είναι λιγότερο κατοικημένη. Η περιοχή φημίζεται για το τραχύ και εντυπωσιακό φυσικό της τοπίο, το οποίο ενθουσιάζει τους φυσιολάτρες και τους τουρίστες, που ζητούν καταφύγιο από τις παγίδες του κορεσμένου πολιτισμού.

Ονειρική Χαλκιδική
Εναέρια φωτογραφία από την αμμώδη παραλία Καρύδι στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στον κόλπο Βουρβουρού

Η Χαλκιδική παραμένει διαχρονικά τοπ προορισμός, γιατί προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό φύσης και πολιτισμού. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη γαλήνια ηρεμία σε ένα από τα πανέμορφα και γραφικά της χωριά και συγχρόνως ένα πρώτης τάξεως σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, το όποιο ικανοποιεί τη δίψα ακόμη και των πιο επιλεκτικών ταξιδιωτών. Τουρίστες από όλο τον κόσμο την επισκέπτονται για την ηρεμία, την ζεστασιά και την ελκυστική ομορφιά της, αλλά και για τους φιλόξενους της κατοίκους. Αυτή την περίοδο, η ανοιξιάτικη ανθοφορία της φύσης δίνει μια ρομαντική και ασύγκριτη ομορφιά στην περιοχή.

Ονειρική Χαλκιδική
Μονή Σιμωνόπετρας στο Άγιο Όρος

Οι ατελείωτες δαντελωτές ακτές της, τα γραφικά χωριά της, οι μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της, αλλά και τα πανέμορφα πεζοπορικά της μονοπάτια συνθέτουν την πολυδιάστατη ταυτότητά της και σου δίνουν έναν καλό λόγο για να βάλεις στην ταξιδιωτική σου λίστα τη Χαλκιδική και να ανακαλύψεις τους ανεξερεύνητους θησαυρούς της. Στα must φυσικά η επίσκεψη στο Άγιο Όρος, για τους άνδρες ταξιδιώτες, που αποτελεί από μόνη της μια συγκλονιστική εμπειρία, αλλά και η ενασχόληση με τα water sports, για όσους αισθάνονται τολμηροί και περιπετειώδεις.

Αν αναζητάς, λοιπόν, ονειρεμένες διακοπές με κοσμοπολιτική ζωή, γραφικές εικόνες και πλούσια φυσική ομορφιά, θα τις βρεις στη Χαλκιδική!

Η Βάσω Λασκαράκη στη Χαλκιδική
Από το Instagram της Βάσως Λασκαράκη

Τη Χαλκιδική προτιμά για τις διακοπές της η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη, που μαζί με τον σύζυγό της Λευτέρη Σουλτάτο, και την κόρη της Εύα, χαλαρώνουν και απολαμβάνουν τις βουτιές τους στις όμορφες θάλασσές της.

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στη Χαλκιδική
Από το Instagram του Δημήτρη Αλεξάνδρου

Αλλά και ο παρουσιαστής Δημήτρης Αλεξάνδρου αγαπά τη Χαλκιδική και δεν χάνει ευκαιρία να "πετάγεται" όποτε μπορεί για να παίρνει τις ανάσες του από την καθημερινότητα, μαζί φυσικά με τη σύζυγό του Ιωάννα Τούνη και τον μικρούλη τους.

Bonus info

Στο Πολύδροσο Χαλκιδικής, έναν πανέμορφο οικισμό στον δήμο Κασσάνδρας, θα βρεις την πολυπόθητη ξεκούραση που πραγματικά ονειρευόσουν στις διακοπές σου στο υπέροχο Boutique Hotel Alkionides.

Προσιτή πολυτέλεια στο Alkionides
Προσιτή πολυτέλεια στο Alkionides

Στα delux δωμάτια και στα σύγχρονα διαμερίσματά του θα νιώσεις πραγματικά σαν στο σπίτι σου. Εδώ όλα τα καταλύματα είναι ζεστά, ευρύχωρα και φωτεινά, με άπλετη θέα, τόσο στο χωριό, όσο και στη θάλασσα, που θα απολαύσεις από την ιδιωτική σου βεράντα.

Η φανταστική θέα στη θάλασσα από τα δωμάτια του Alkionides
Η φανταστική θέα στη θάλασσα από τα δωμάτια του Alkionides

Η υψηλής αισθητικής avant-garde διακόσμηση του Boutique Hotel Alkionides, με έμφαση στα ιδιαίτερα φωτιστικά και τα vintage στοιχεία, οι γήινοι τόνοι, τα ξύλινα πατώματα και τα μοντέρνα έπιπλα, αλλά και οι λιτές γραμμές του design συνθέτουν ένα σκηνικό προσιτής πολυτελείας και χαλάρωσης, που έχουμε όλοι τόσο ανάγκη.

Η όμορφη αυλή του Alkionides
Η όμορφη αυλή του Alkionides

Info

Φλέγρα στη Χαλκιδική
Για ψαρομεζέδες στην αυλή της Φλέγρας

Κι αν η θάλασσα, όσο έκανες το μπανάκι σου στο Πολύχρονο, σου άνοιξε την όρεξη, τότε στη Φλέγρα θα βρεις τα πιο φρέσκα και τα πιο νόστιμα ψάρια και θαλασσινά της περιοχής. Η παραδοσιακή ψαροταβέρνα μετρά ήδη 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας και αμέτρητους ικανοποιημένους πελάτες, που “πίνουν νερό” στο όνομά της.

Το μυστικό της μακρόχρονης επιτυχίας της οικογενειακής επιχείρησης, βρίσκεται στην ποιότητα της πρώτης ύλης και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αλλά και στην πολυετή εμπειρία του προσωπικού, που δίνουν στη Φλέγρα το συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή.

Φλέγρα στη Χαλκιδική
Στη Φλέγρα τρώμε φρέσκο ψάρι κάθε μέρα!

Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τις ζουμερές γαρίδες σαγανάκι, που αγκαλιάζονται από μια θεϊκή ντοματένια σάλτσα, τα ολόφρεσκα αχνιστά μύδια, αλλά και τη λαχταριστή αστακομακαρονάδα! Στα μυστικά, επίσης, “όπλα” της Φλέγρας, η “δυνατή” λίστα με τα κρασιά και τις σαμπάνιες, που διατηρεί στο παραδοσιακό κελάρι της. Εν ολίγοις, στη Φλέγρα θα φας και θα πιεις σαν βασιλιάς, γι' αυτό και ένα είναι σίγουρο: ότι θα ξανάρθεις!

Φλέγρα στη Χαλκιδική
Ολόφρεσκα θαλασσινά στη Φλέγρα

Info