Το νέο Ford Kuga Hybrid είναι ο πρωταθλητής οικονομίας στα SUV με αυτονομία με ένα γέμισμα 900 χιλιομέτρων

Ένας πρωταθλητής κατανάλωσης καυσίμου και αυτονομίας χωρίς κανέναν συμβιβασμό σε επιδόσεις.

Ford Kuga Hybrid
Ford Kuga Hybrid

Το νέο Ford Kuga Hybrid κάνει την οδήγηση μια απολαυστική διαδικασία.

  • Με το κορυφαίο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης της Ford το νέο Kuga Hybrid μπορεί να διανύσει με ένα μόνο γέμισμα μια απόσταση 900 χιλιομέτρων¹
  • Πρωταθλητής κατανάλωσης καυσίμου και αυτονομίας χωρίς κανέναν συμβιβασμό σε επιδόσεις
  • Το νέο Ford Kuga Hybrid είναι διαθέσιμο στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς (FWD) ή και στους τέσσερις (AWD) με απόδοση αντίστοιχα 180PS και 183PS

Ford Kuga Hybrid

Ελάχιστα είναι τα SUV της μεσαίας κατηγορίας που μπορούν σήμερα να υπερηφανευτούν ότι μπορούν να καταφέρουν τόσο πολλά στους τομείς της κατανάλωσης και της αυτονομίας όσα το νέο Ford Kuga Hybrid, το οποίο τροφοδοτείται από το πιο προηγμένο και αποδοτικό υβριδικό σύστημα κίνησης της αγοράς εξασφαλίζοντας ελευθερία κίνησης με ένα γέμισμα που φτάνει τα 900 χιλιόμετρα¹.

Με εξαιρετικά περιορισμένη κατανάλωση βενζίνης από μόλις τα 5,3 lt για κάθε 100 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP για την έκδοση του μοντέλου με κίνηση στους εμπρός τροχούς (FWD) και από 5,7 lt για την ίδια απόσταση για την τετρακίνητη (AWD), το νέο Ford Kuga κυριολεκτικά δεν σταματά πουθενά αποτελώντας επάξια τον απόλυτο πρωταθλητή σε οικονομία καυσίμου και αυτονομία κατηγορία των μεσαίων SUV.

Ford Kuga Hybrid

Με όπλο το προηγμένο Full Hybrid σύστημα κίνησης της Ford

Με το νέο Ford Kuga Hybrid δεν χρειάζεται ποτέ να φορτίζετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας, αφού για αυτό φροντίζει πάντα το ευφυές υβριδικό σύστημα κίνησης μέσω της προηγμένης αναγεννητικής πέδησης την οποία ενσωματώνει, αλλά και της ικανότητας του ακόμα πιο ισχυρού σε σχέση με πριν ηλεκτροκινητήρα να λειτουργεί αντίστροφα ως γεννήτρια κατά την διαδικασία της επιβράδυνσης του οχήματος. Επιπρόσθετα, ο αναβαθμισμένος ατμοσφαιρικός κινητήρας 2.5L της Ford είναι σε θέση να τροφοδοτεί και αυτός με τη σειρά του με ενέργεια την μπαταρία, όταν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Ford Kuga Hybrid

Με δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για μεγάλο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον σε ποσοστό έως και 64%², το νέο Ford Kuga Hybrid φιλοξενεί ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης που έχει στον πυρήνα του έναν ατμοσφαιρικό, αλουμινένιο κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2.5L, τέσσερις κυλίνδρους και 16 βαλβίδες με σύστημα μεταβλητού χρονισμού, ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τον εξαιρετικά αποδοτικό θερμοδυναμικό κύκλο Atkinson. Αυτός ο κινητήρας συνεργάζεται με έναν τριφασικό και υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, ο οποίος αντλεί την απαραίτητη για τη λειτουργία του ηλεκτρική ενέργεια από μια υδρόψυκτη -επίσης- μπαταρία ιόντων λιθίου που έχει χωρητικότητα 1,1 kWh και βρίσκεται εγκατεστημένη σε ασφαλές σημείο, χαμηλά στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Όλα αυτά ελέγχονται μέσω μιας προηγμένης μονάδας και συνεργάζονται με ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για ακόμα καλύτερη αποδοτικότητα καυσίμου και ευκολία στην οδήγηση σε όλες τις συνθήκες.

Στην έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το Ford Kuga Hybrid αποδίδει 180PS και στην τετρακίνητη (AWD) 183PS εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα, πέρα από πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και αυτονομία 900 χιλιομέτρων, κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις. Συγκεκριμένα, η τελική ταχύτητα και για τις δύο εκδόσεις του νέου Kuga Hybrid είναι 196 χλμ./ώρα, με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h να ολοκληρώνεται σε 9,1 δλ. (FWD) και 8,3 δλ. (ΑWD).

Ford Kuga Hybrid

Τίποτα λιγότερο λοιπόν από κορυφαίες επιδόσεις στο δρόμο, προηγμένη τεχνολογία, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και αυτονομία με ένα γέμισμα που φτάνει τα 900 χιλιόμετρα!

*1. Με βάση πιστοποιημένα δεδομένα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP για το Kuga FHEV FWD ST-Line X.

2 Το εκτιμώμενο ποσοστό ισχύει για το μοντέλο Kuga Full Hybrid FWD, το οποίο υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία δοκιμών Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Το εκτιμώμενο ποσοστό αντικατοπτρίζει την απόσταση που διανύθηκε σε ηλεκτρική λειτουργία έναντι της λειτουργίας με τον βενζινοκινητήρα κατά τη διάρκεια ενός μέσου κύκλου οδήγησης στην πόλη. Η ηλεκτρική λειτουργία επιτυγχάνεται στο Kuga Full Hybrid FWD όταν κινείται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα ή όταν επιβραδύνει, δηλαδή όταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι απενεργοποιημένος και το όχημα χρησιμοποιεί κινητική ενέργεια για να τροφοδοτηθεί. Η πραγματική ηλεκτρική απόσταση οδήγησης ποικίλλει λόγω παραγόντων όπως η θερμοκρασία, η οδηγική συμπεριφορά, το προφίλ της διαδρομής, η συντήρηση του οχήματος και η ηλικία και η κατάσταση της μπαταρίας

Ford Kuga Hybrid

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το σχέδιο Ford+ για ανάπτυξη και δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών. Η Ford αναπτύσσει και παρέχει καινοτόμα, αναγκαία pick-up, SUV, επαγγελματικά van και αυτοκίνητα και πολυτελή οχήματα Lincoln, καθώς και συνδεδεμένες υπηρεσίες. Όλο αυτό επιτελείται μέσω τριών πελατοκεντρικών επιχειρηματικών μονάδων: την Ford Blue, η οποία ασχολείται με εμβληματικά βενζινοκίνητα και υβριδικά οχήματα, την Ford Model e, που επινοεί πρωτοποριακά ηλεκτρικά οχήματα μαζί με ενσωματωμένο λογισμικό που καθορίζει εξαιρετικές ψηφιακές εμπειρίες για όλους τους πελάτες και την Ford Pro, που βοηθά τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων να μετασχηματίσουν και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους με οχήματα και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Επιπλέον, η Ford επιδιώκει λύσεις κινητικότητας μέσω του Ford Next, και παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 174.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία και τα προϊόντα της είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford, μια παγκόσμια αμερικανική μάρκα άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ευρώπη για περισσότερα από 100 χρόνια, έχει δεσμευτεί στην ελευθερία μετακίνησης που συμβαδίζει με τη φροντίδα του πλανήτη και των κατοίκων του. Το σχέδιο Ford+, με τις επιχειρηματικές μονάδες Model e, Ford Pro και Ford Blue, επιταχύνει τον ευρωπαϊκό μετασχηματισμό της εταιρείας προς ένα πλήρως ηλεκτρικό και ουδέτερο από άνθρακα μέλλον έως το 2035. Η εταιρεία προχωρά μπροστά με τολμηρά, νέα EV, το καθένα σχεδιασμένο με γνώμονα τους Ευρωπαίους οδηγούς, και καινοτομεί με υπηρεσίες που βοηθούν τους ανθρώπους να συνδέονται, τις κοινότητες να αναπτύσσονται και τις επιχειρήσεις να ευημερούν. Μαζί με την πώληση και συντήρηση οχημάτων Ford σε 50 μεμονωμένες ευρωπαϊκές αγορές, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίσης την Ford Motor Credit Company, το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Ford και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (οκτώ πλήρους κυριότητας και έξι μη συγχωνευμένες κοινοπραξίες) με τέσσερα κέντρα με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας, τη Βαλένθια της Ισπανίας και την κοινοπραξία μας στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και στο Κοτζαέλι της Τουρκίας. Η Ford απασχολεί περίπου 34.000 άτομα στις πλήρως ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της και στις συγχωνευμένες κοινοπραξίες και περίπου 57.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και τη Ford Credit είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο corporate.ford.com.