5 προτάσεις για ποιοτικές δραστηριότητες με τα παιδιά μας μέσα στις γιορτές

Τα βλαστάρια μας θα ξετρελαθούν!

Εκθέματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Αθήνας - Οι πρώτες τηλεφωνήτριες του ΟΤΕ
Εκθέματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Αθήνας - Οι πρώτες τηλεφωνήτριες του ΟΤΕ

Αν είσαι γονιός παιδιών που έχουν πλέον βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και έχουν ανάγκη από δημιουργικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, αλλά και νέες εμπειρίες, τότε δες τις προτάσεις του YOU για το πώς θα περάσεις αυτό το Πάσχα ποιοτικό χρόνο μαζί τους!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Εκθέματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ

Μουσείο ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά είναι ένας υπέροχος και εξαιρετικά φροντισμένος χώρος κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Εδώ, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι επισκέπτες, ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, παρακολουθώντας την πορεία και την ιστορία των τηλεπικοινωνιών μέσα από πλούσια και σπάνια εκθέματα. Πώς επικοινωνούσαν οι πρόγονοί μας στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα; Ποια σημαντικά επιτεύγματα καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία; Όλες αυτές τις απορίες θα μας λύσει το έμπειρο και πολύ εξυπηρετικό προσωπικό του Μουσείου, που μας συνοδεύει κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Τα δε παιδάκια νηπιακής ηλικίας, θα ξετρελαθούν και με τα διαδραστικά παιχνίδια που θα βρουν στον χώρο. Έχετε, επίσης, υπόψη ότι καθόλη τη διάρκεια του χρόνου στο Μουσείο “τρέχουν” και διάφορες δράσεις, τις οποίες μπορούμε να παρακολουθήσουμε εντελώς δωρεάν, δηλώνοντας απλά τη συμμετοχή μας!

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Εκθέματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ

Bonus info

Το Μουσείο είναι ανοιχτό τις καθημερινές και μία Κυριακή τον μήνα. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο στις 18 και 19 Μαΐου, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, γιορτάζοντας τις Ημέρες Μουσείων και Τηλεπικοινωνιών. Σε αυτό το εορταστικό τριήμερο, λοιπόν, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις, αλλά και σε έξτρα δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 18/5 στις 11.30 μη χάσετε τη θεατρική παράσταση "Για περισσότερο γέλιο παραμείνατε στο ακουστικό σας", που βασίζεται σε βιβλίο που έγραψε πρώην τηλεφωνήτρια του ΟΤΕ, προσαρμοσμένο φυσικά στις ανάγκες του Μουσείου. Την Κυριακή 19/5, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Εργαστήρια Ρομποτικής, αλλά και μια σειρά πλούσιων εκδηλώσεων, υπό τις μελωδίες της Μεικτής Χορωδίας του ΟΤΕ, που θα βρίσκεται στον χώρο από τις 12.30.

Info

Παιδικό Μουσείο

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ένα είδος μουσείου ειδικά σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών, αλλά και των γονιών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους, καθώς είναι βασισμένο σε θεωρίες για το πώς μαθαίνει και αναπτύσσεται το παιδί πιο αποτελεσματικά. Στο Παιδικό Μουσείο τα παιδιά μπορούν να παρατηρήσουν, να σκεφτούν, να ερευνήσουν, να παίξουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν. Δημιουργήστε, λοιπόν, γονείς και παιδιά, νέες εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι και τη διαδραστική μάθηση! (Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας λειτουργεί για το κοινό κάθε Παρασκευή 17:00-20:00 και κάθε Σάββατο & Κυριακή 11:00-15:00).

Παιδικό Μουσείο Αθήνας
Παιδικό Μουσείο Αθήνας

Info

  • Παιδικό Μουσείο Αθήνας: Βασ. Γεωργίου 19
  • Τ. 2103312995
  • Site: hcm.gr

Farmamoo

Ένας υπέροχος χώρος αναψυχής για οικογένειες με παιδιά που αγαπούν το φυσικό περιβάλλον μας περιμένει στη Νέα Μάκρη. Ο λόγος για το Farmamoo, ένα φανταστικό θεματικό πάρκο, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί σε ένα δικό του περιβόλι, που θα φροντίζει, φρούτα και λαχανικά εποχής. Εδώ θα συναντήσετε ζώα της φάρμας και τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το αγροτικό περιβάλλον. Σαν θελήσετε να ξαποστάσετε, στον χώρο λειτουργεί καφέ-εστιατόριο. (Τα Σαββατοκύριακα απαραίτητες οι κρατήσεις).

Farmamoo στον Διόνυσο
Στο Farmamoo βιώνουμε τη μοναδική εμπειρία της επαφής με τα ζώα και τη φύση

Info

Ζωολογικός Ήχος

Κι αν τα παιδάκια σας είναι από 3 έως 8 ετών και αγαπούν τα ζωάκια, τότε παρακολουθώντας τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ζωολογικός Ήχος" του Γιώργη Χριστοδούλου στον Μικρό Κεραμεικό, θα ξετρελαθούν. Στην πρωτότυπη αυτή παράσταση θα ακούσουμε τα πιο όμορφα παιδικά τραγούδια για ζώα που έχουν γραφτεί ποτέ στην ελληνική γλώσσα! Ο Γιώργης Χριστουδούλου παραδίδει μαθήματα “ζωολογίας” με τη βοήθεια, φυσικά, του κοινού. Αινίγματα και ιστορίες, μαζί με το Ελεφαντάκι, τα Δέκα Καβουράκια, το Πάντα, τη Χελώνα και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια των μικρών μας, θα μας ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους! (Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12.00).

Ζωολογικός Ήχος Μικρός Κεραμεικός
Ο Γιώργης Χριστοδούλου εν δράσει!

Info

Aquarium Golden Hall

Μήπως τα παιδάκια σας μαγεύονται από τα μυστικά, τις εκπλήξεις και τις ανεξερεύνητες γωνιές των ωκεανών; Τότε μια βόλτα μέχρι το ενυδρείο του XPLORE Entertainment Center στο Golden Hall στο Μαρούσι, θα τους χαρίσει μια εμπειρία που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό! Στο XPLORE Oceans, το πρώτο ενυδρείο της Αθήνας, τα παιδιά θα πάρουν μια γεύση από τον εντυπωσιακό θαλάσσιο κόσμο που μας περιβάλλει, θα ανακαλύψουν μυστηριώδη πλάσματα του βυθού και και θαλάσσια είδη από τροπικά και εξωτικά μέρη.

Το Ενυδρείο του Golden Hall
Στο Ενυδρείο του Golden Hall τα παιδιά θα μαγευτούν από τα μυστικά του βυθού

Σε 20 εντυπωσιακές δεξαμενές, μας περιμένουν -γονείς και παιδιά- περισσότερα από 2.000 ψάρια, καρχαρίες, σαλάχια, βασιλικοί κάβουρες και άλλα μοναδικά πλάσματα, με απίθανα χρώματα και ακόμα πιο απίθανα ονόματα! Μέσα από την εκπαίδευση, λοιπόν, διασκεδάζοντας, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν και να σέβονται τον υδάτινο κόσμο και πάνω από όλα να ενδιαφέρονται για την προστασία των ωκεανών και της θάλασσας. (Δευτέρα έως Κυριακή, 10.00 έως 21.00 - με την ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων σας επωφελείστε έκπτωσης 10%).

Info