Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ η ψυχαγωγία συναντά την εκπαίδευση και η βιωματική δράση γίνεται ξεχωριστή εμπειρία

Κλείστε οικογενειακώς την επίσκεψή σας τώρα!

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ η ψυχαγωγία συναντά την εκπαίδευση και η βιωματική δράση γίνεται ξεχωριστή εμπειρία

Οι γιορτές πλησιάζουν, τα σχολεία κλείνουν και όσοι είμαστε γονείς ανυπομονούμε να περάσουμε αυτές τις μέρες λίγο ποιοτικό χρόνο με τα μικρά μας. Ειδικά, όμως, σε ό,τι αφορά στα παιδάκια Δημοτικού αυτό που αποτελεί πραγματική πρόκληση για κάθε γονιό είναι το πώς θα καταφέρει να συνδυάσει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευσή τους. Γιατί ο στόχος σε αυτές τις απαιτητικές ηλικίες, όπου τα παιδιά έχουν ανάγκη από διαρκή και ποιοτικά ερεθίσματα, που να προωθούν την εξέλιξή τους, είναι όχι μόνο να περάσουν καλά μέσα από μία δραστηριότητα, αλλά να μάθουν κιόλας, φεύγοντας πλουσιότερα σε γνώση κι εμπειρίες! Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, μια εξαιρετική επιλογή για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας είναι το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στην Αθήνα.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Αθήνα

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στη Νέα Κηφισιά πραγματοποιεί από το 2010 εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, συμπληρώνοντας φέτος 14 χρόνια. Όλα τα προγράμματα έχουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, στοχεύοντας στην ενίσχυση της επικοινωνίας και τη σύνδεση με τους επισκέπτες. Πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από Οκτώβριο έως Μάιο και είναι δωρεάν. Απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, οικογένειες, μεμονωμένους επισκέπτες και σε ειδικές ομάδες κοινού, ενώ πραγματοποιούνται δια ζώσης και διαδικτυακά.

Να σημειωθεί, ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες περιλαμβάνουν ομαδικές ξεναγήσεις, online εικαστικά εργαστήρια (αποκλειστικά για απομακρυσμένα σχολεία της περιφέρειας), Stem προγράμματα μηχανικής & ρομποτικής, ομαδικές ξεναγήσεις, ενημερωτικές συναντήσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (από ειδικούς της ομάδας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος), θεατρικές παραστάσεις, και διαδραστικά ομαδικά παιχνίδια.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Αθήνα

Στα οικογενειακά προγράμματα, μία Κυριακή το μήνα, η βιωματική δράση γίνεται ξεχωριστή εμπειρία με τη συμβολή νέων ψηφιακών εφαρμογών. Στο site του Μουσείου μπορούν όλοι να κάνουν online κράτηση γρήγορα και εύκολα ή να κατεβάσουν τα videos on demand με διαφορετικές digital δράσεις και να τις παρακολουθήσουν όποτε το επιθυμούν. Το Μουσείο πραγματοποιεί περίπου 280 εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις κάθε χρόνο.

Για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5) και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/5) το Μουσείο έχει προγραμματίσει οικογενειακές δράσεις το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου με έμπνευση από τις Συλλογές του, με το φετινό μήνυμα γιορτής των Μουσείων να είναι «Μουσεία για την έρευνα και την εκπαίδευση». Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά 6-13 ετών, ενώ οι ομαδικές ξεναγήσεις σε ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών και είναι δωρεάν! Μην παραλείψετε να κάνετε ηλεκτρονικά την κράτησή σας στο site του Μουσείου.

Κλείστε, λοιπόν, τώρα κι εσείς την επίσκεψή σας εύκολα και γρήγορα και χαρίστε σε εσάς και στα παιδιά σας μία αξέχαστη εμπειρία, που σίγουρα θα θυμάστε για μέρες!

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Αθήνα

Info