Αρώνια: Η νέα «υπερτροφή» που είναι ιδανική & για εφήβους!

Δες τα πολύτιμα οφέλη της & πού θα τη βρεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Αρώνια: Η νέα «υπερτροφή» που είναι ιδανική & για εφήβους!

Η αρώνια, αποτελεί ένα superfood με πολύτιμες ιδιότητες που λειτουργεί ευεργετικά για την καλή υγεία και λειτουργία του οργανισμού σου, ενώ έχει πολλά και πολλαπλά οφέλη τόσο για ενηλίκους όσο και για εφήβους.

Εκτός από παγκόσμια αναγνωρισμένο φαρμακευτικό φυτό, η αρώνια είναι ένα πολυβιταμινούχο φρούτο που περιέχει βιταμίνες: Α, Ρ, Β2, Β6, Ψ, Ε & Κ, οι οποίες συμπληρώνονται από 277 αντιοξειδωτικές ουσίες, φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες και ταννίνες. Θα τo βρεις μεταξύ άλλων, ως βασικό συστατικό, σε συμπληρώματα διατροφής αλλά και σε χυμούς όπως ο φυσικός χυμός αρώνιας της Filevia για να συμπληρώσεις τη διατροφή σου όσο πιο υγιεινά γίνεται.

Αρώνια: Η νέα «υπερτροφή» που είναι ιδανική & για εφήβους!

Η αρώνια, η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa) ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών και προέρχεται από τη Βορειανατολική Αμερική, ενώ η συστηματική της καλλιέργεια στην Ευρώπη άρχισε με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού είχε αναγνωριστεί ως φαρμακευτικό φυτό.

χυμός και καρποί αρώνια Filevia
Shutterstock

Ο καρπός του είναι μικρός, μαύρος και συνήθως είναι στρογγυλός ή οβάλ, ενώ ανθίζει από τα μέσα Μαΐου και ο καρπός του ωριμάζει στο τέλος του καλοκαιριού με τις ευεργετικές του ιδιότητες να το κατατάσσουν επάξια στις πρώτες θέσεις στην διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών. Και αυτό γιατί ο καρπός του είναι πλούσιος σε φλαβονοειδή, ιχνοστοιχεία, φαινολικές ενώσεις, ανθοκυανίνες, ταννίνες και φαινολικά οξέα. Σημείωσε ότι η περιεκτικότητά του σε ανθοκυανίνες είναι από τις υψηλότερες από οποιοδήποτε άλλο γνωστό φυτό ακόμη και από το χυμό του κράνμπερι.

O φυσικός χυμός Αρώνια της Filevia

Ο φυσικός χυμός αρώνιας της Filevia εκτός από το πολύτιμο αυτό συστατικό περιέχει ακόμη μαγγάνιο και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού που παράγει ενέργεια, στην προστασία από το οξειδωτικό στρες, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στο σχηματισμό του συνδετικού ιστού. Έτσι αποτελεί ένα φυσικό ενισχυτικό που θα σου χαρίσει έξτρα ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητά σου. Σημείωσε ότι ο φυσικός χυμός αρώνιας της Filevia διατίθεται ακόμη και σε διάφορες άλλες γεύσεις όπως: μύρτιλλο, μήλο και βύσσινο για να επιλέξεις την αγαπημένη σου.

χυμός aronia filevia

Τα οφέλη του

  • Μετατρέπει την πρωτεΐνη και το λίπος σε ενέργεια.
  • Ρυθμίζει το σάσχαρο στο αίμα.
  • Βοηθά στη δημιουργία χόνδρου και λιπαντικού υγρού για τις αρθρώσεις.
  • Συμβάλλει στην πήξη του αίματος.
  • Προλαμβάνει την οστεροπόρωση.
  • Αντιμετωπίζει την κόπωση και ενισχύει τη μνήμη.
  • Βοηθά στην καταπολέμηση της γρίπης και άλλων ιώσεων.

Επίσης, στη σειρά Filevia θα βρεις το Aronia- Libd-Up, το πρώτο φυσικό energy ρόφημα για απόλυτη, ευεξία, διάθεση, αυτοπεποίθηση! Το Bio ρόφημα περιέχει πολύτιμα και ευεργετικά βότανα όπως τριβόλι, maca, γκουαρανά και λουΐζα, που ανεβάζουν τη διάθεση και χαρίζουν υγεία, ευεξία, δύναμη και ενέργεια χωρίς συντηρητικά, με μοναδική γλυκαντική ουσία τη στέβια.

χυμοί aronia-filevia

Τα πλεονεκτήματά του

  • Χαρίζει έξτρα ενέργεια.
  • Θωρακίζει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.
  • Βοηθά στο φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού.
  • Καταπολεμά την κατάθλιψη και βελτιώνει τη διάθεση.
  • Μετατρέπει την πρωτεΐνη και το λίπος σε ενέργεια.

Λίγα λόγια για τη Filevia

Αφετηρία για τη δημιουργία της οικογενειακής επιχείρησης Filevia ήταν οι παιδικές αναμνήσεις και η περιπλάνηση σε μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις χυμών και ποτών από φρέσκα φρούτα και αρωματικά φυτά, τα οποία έφτιαχναν οι προγονοί των ιδρυτών της εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

συμπληρώματα διατροφής aronia filevia

Η προέλευση του ονόματος «Filevia» προέρχεται από τις λέξεις Φιλικός, Φιλόξενος, Φίλεμα και την Εύβοια, το ειδυλλιακό νησί, η εύφορη γη των μυθικών πολεμιστών Αβάντων, έναν ευλογημένο τόπο με ευρεία και διαφοροποιημένη παραγωγή και ποικίλες αντιθέσεις φυσικού κάλους.

aronia shape & aronia libid up

Σημείωσε ότι στην πλούσια γκάμα της «Filevia» εκτός από τους φυσικούς χυμούς με το πολύτιμο αυτό φρούτο θα βρεις και ειδικά συμπληρώματα διατροφής και ενεργειακά ροφήματα με αρώνια, αποξηραμένη αρώνια και κρασιά υψηλής ποιότητας εμπλουτισμένα με τον ευεργετικό φυσικό χυμό της αρώνιας

Info