Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος να έρθεις πιο κοντά με το φίλο σου

Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος να έρθεις πιο κοντά με το φίλο σου
Η ομάδα του site soulpancake.com έβαλε έξι ζευγάρια, από παντρεμένους και ανθρώπους μόλις είχαν αρχίσει να βγαίνουν μέχρι εντελώς άγνωστους μεταξύ τους να δοκιμάσουν να κοιταχτούν στα μάτια για 4 λεπτά. Μετά το τέλος του πειράματος ένας άντρας, παντρεμένος επί 55 χρόνια με την γυναίκα του, δήλωσε πως όταν την κοιτούσε από τόσο κοντά, θυμήθηκε ξανά πόσο την είχε ανάγκη και πόσα πολλά σημαίνει για εκείνον.

Πως γίνεται όμως, η έντονη οπτική επαφή να ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς; Μία ιαπωνική έρευνα (που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuroimage) έβαλε ζευγάρια να κοιτάζονται μεταξύ τους και οι επιστήμονες βρήκαν ότι η οπτική επαφή συγχρονίζει την εγκεφαλική λειτουργία δύο ανθρώπων. Ο λόγος λοιπόν που όταν κοιτάζεστε με το φίλο σου για πολλή ώρα νιώθετε περισσότερη αγάπη είναι γιατί συγχρονίζονται οι εγκέφαλοί σας, γιατί εκείνα τα λεπτά εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος.

d4e2c4e181677d7e2fc2772a2216cf1fΤώρα ξέρεις. Δεν χάνεις τίποτα λοιπόν να το δοκιμάσεις με το φίλο σου ή τέλος πάντων αυτόν που θα ήθελες να πάρει αυτή τη θέση.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Δεν έχεις χρόνο το πρωί; Κάνε ένα από αυτά τα 10 χτενίσματα σε 1’

Προσοχή! Μην βάψεις έτσι τα νύχια σου αν έχεις συνέντευξη για δουλειά

Xάπι της επόμενης ημέρας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η Ελισάβετ Μουτάφη μας συστήνει για πρώτη φορά τον αδερφό της, Κωνσταντίνο!

Έκπληξη! Ντύνεται νυφούλα η Έλλη Στάη -Όλες οι λεπτομέρειες του παραμυθένιου γάμου της

Ποιος Παππάς; Δείτε τον κούκλο επιχειρηματία που έχει κλέψει την καρδιά της Ζοζεφίν!