Σου τον έκλεψε η φίλη σου; Δες πώς θα τον κερδίσεις πίσω

Με αφορμή τον σάλο με το θέμα Καινούργιου-Μπάρκα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Δεν είμαστε ψυχολόγοι ούτε φυσικά δίνουμε επιστημονικές συμβουλές, είμαστε άνθρωποι που ακούμε τι συμβαίνει γύρω μας, συναντάμε διάφορα περιστατικά στη ζωή μας και ο καθένας από εμάς καταθέτει τη δική του εμπειρία - σήμερα αφορά σε ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με την προδοσία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η ιστορία χιλιοειπωμένη, ενώ έχει συμβεί και στις... καλύτερες οικογένειες!

"Σου έκλεψε η φίλη το αγόρι; Δες πώς θα τον κερδίσεις πίσω" θα μπορούσε να είναι σίγουρα τίτλος βιβλίου, ταινίας ή και σειράς... Τόσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην πραγματική (και μη) ζωή - πρόσφατο τρανό παράδειγμα ο σάλος μεταξύ Κατερίνας Καινούργιου και Δανάης Μπάρκα για τα μάτια του Φίλιππου Τσαγκρίδη.

Συχνά, λοιπόν, βρισκόμαστε όλες αντιμέτωπες με προκλήσεις στις σχέσεις μας, και μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις είναι όταν μια φίλη μάς "κλέβει" τον σύντροφό μας. Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση και να επανακτήσεις τον έρωτά σου (εάν θέλεις, φυσικά), διάβασε παρακάτω μερικές εύστοχες συμβουλές.

Πώς θα τον κερδίσεις πίσω

Έχεις κλάψει, έχεις πονέσει και με την απιστία αλλά πρωτίστως με την προδοσία, γιατί, όπως και να το κάνουμε μια φιλία είναι σημαντικό πράγμα, επενδύουμε σε αυτή την σχέση και δεν είναι λίγες οι φορές που την κολλητή μας τη βάζουμε πάνω από το αγόρι μας.

σχέση
Unsplash

Όπως και να έχει, πάντως, είναι πολύ βαρύ το... σκηνικό και αφού περάσεις το πρώτο σοκ και πεις πολλά "γιατί σ' εμένα", δες στη συνέχεια μερικές συμβουλές που θα σε ηρεμήσουν και σίγουρα θα σε κάνουν να δεις το ποτήρι μισογεμάτο για να τον φέρεις πίσω - γιατί το βλέπεις στάνταρ μισοάδειο!

Κατανόησε την κατάσταση

Πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια, είναι σημαντικό να κατανοήσεις την κατάσταση. Δες και την άλλη πλευρά, μπες στη θέση του άλλου και το σημαντικότερο, εξέτασε τα συναισθήματά σου και σκέψου τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια του συντρόφου σου. Μόνο έτσι θα καταλάβεις το σενάριο, αφού, όπως και σε ένα θετρικό ή κινηματογραφικό έργο, εάν δεν κατανοήσεις μετά βρίσκεσαι στο... χάος.

Διατήρησε την ψυχική σου ισορροπία

Ξέρω, έχεις πετάξει πράγματα, έχεις βρίσει, έχεις κατηγορήσει τον εαυτό σου και εκείνον πιο πολύ, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να διατηρήσεις την ψυχική σου ισορροπία. Ζήτα βοήθεια από τους φίλους σου και την οικογένειά σου και πάψε να μειώνεις τον εαυτό σου. Βρες χρόνο και τρόπο να κάνεις δραστηριότητες που σου φέρνουν χαρά και σε κάνουν να ξεχνάς.

Μίλα στον σύντροφό σου

Αφού περάσεις το πρώτο σοκ και δεν θέλεις να τον δεις στα μάτια σου, το καλύτερο για σένα πάνω από όλα, για να σταματήσει η πληγή να αιμορραγεί, είναι να κάνεις μια κουβέντα με τον αγαπημένο σου. Μιλήστε πολιτισμένα και χωρίς βρισιές και υποτιμήσεις, προσπαθώντας να ανακαλύψετε τι έφταιξε.

ζευγάρι
Unsplash

Αυτό θα σε βοηθήσει για να πας στη συνέχεια παρακάτω, αν δεν τα βρείτε, χωρίς να έχεις απωθημένα, ενώ εκείνος θα καταλάβει το λάθος του εάν σε δει να φέρεσαι πολιτισμένα. Και φυσικά μην κατηγορήσεις σε καμία περίπτωση τη φίλη σου, γιατί αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Βρες ξανά την αυτοπεποίθησή σου

Στην αρχή θα είσαι στα τάρταρα και όλα θα τα βρίσκεις άσχημα πάνω σου. Προσπάθησε να δυναμώσεις περισσότερο μέσα από αυτή την άσχημη κατάσταση και να σταθείς στα πόδια σου. Εσύ δεν φταις σε τίποτα αν δύο δικοί σου άνθρωποι ήρθαν πιο κοντά. Ο δυναμισμός εδώ είναι το κλειδί για να του δείξεις τι έχασε αλλά με σωστό τρόπο - χωρίς υστερίες καιξεμαλλιάσματα.

Μην το παίξεις θύμα

Κλάψε και χτυπήσου μόνη σου, αλλά όχι μπροστά του. Μην τον παίρνεις τηλέφωνο και κλαίγεσαι αλλά δείξε χαρακτήρα και ότι σέβεσαι την απόφασή του. Βγες με τις παρέες σου και πέρασε καλά - όλο και κάποιος θα σε δει από τους κοινούς γνωστούς και θα του το πει!

Προσπάθησε να τον εμπιστευτείς ξανά

Αν τον θέλεις και πάλι πίσω και η αγάπη σου γι' αυτόν δεν έχει σβήσει, είναι σημαντικό να τον εμπιστευτείς ξανά. Όσο δύσκολο και να είναι να ξέρεις ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, κι αν όλα όσα σου έχει πει για το συμβάν τα πιστεύεις, δεν έχεις λόγο να ξαναπροσπαθήσεις. Το μυστικό εδώ είναι να μην... τον περιμένεις στη γωνία, αφού επιστρέψει, γιατί έτσι θα ευχαριστήσεις μόνο τον εγωισμό σου και όχι την καρδιά σου.

δεσμός
Unsplash

Δημιούργησε τις προϋποθέσεις μιας υγιούς σχέσης

Δώσε στον αγαπημένο σου να καταλάβει ότι δεν τον θέλεις πίσω από καπρίτσιο αλλά τα συναισθήματά σου για εκείνον είναι δυνατά. Απόφυγε τις σκηνές ζήλιας και δείξε ανωτερότητα, αφήνοντας τον καλό σου να αναπνέυσει και να πάρει τον χρόνο του.

Μην βιάζεσαι να τον ξανακερδίσεις. να θυμάσαι, ότι εάν σε αγαπάει αληθινά και όλο αυτό ήταν μια έκρηξη της στιγμής, θα γυρίσει πίσω σ' εσένα πιο ερωτευμένος από ποτέ. Η σχέση σας, είναι σημαντικό, να αναδυθεί από αυτήν τη δοκιμασία πιο ισχυρή και ενωμένη.

Highlight: Το να κερδίσεις πίσω τον αγαπημένο σου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού πολλά είναι αυτά που πρέπει να συνυπολογίσεις. Είναι μια δύσκολη πρόκληση, αλλά με αγάπη, επικοινωνία και αυτοσεβασμό, σίγουρα μπορείτε να ξαναχτίσετε τον δεσμό σας. Όσο για το τρίτο πρόσωπο; Καλά θα κάνεις να μην ασχοληθείς καθόλου και να απομακρυνθείς με αξιοπρέπεια.