Bvlgari x Mary Katrantzou: Μια συμφωνία μεγατόνων στον χώρο της μόδας!

Ένας ρόλος που δημιουργήθηκε από τον διάσημο Οίκο μόνο για την σχεδιάστρια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Δυο μεγάλα ονόματα στον χώρο της μόδας που δεν χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση. Ο διάσημος Οίκος κοσμημάτων και η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συμφωνία μεγατόνων στον χώρο της μόδας, που ταράζει τα νερά!

Ο Οίκος Bvlgari και η Mary Katrantzou είναι πλέον συνεργάτες σε ένα εγχείρημα που ανυπομονούμε να θαυμάσουμε. Πιο συγκεκριμένα η νεαρή σχεδιάστρια διορίστηκε δημιουργική διευθύντρια για τα δερμάτινα είδη και αξεσουάρ στην Bvlgari.

Με έμφαση στην κοινή τους καταγωγή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ρόλος αυτός δημιουργήθηκε μόνο για εκείνη. Η ελληνικής καταγωγής fashion designer και με έδρα το Λονδίνο, πέτυχε να ξεχωρίσει στον χώρο της υψηλής ραπτικής αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Central Saint Martins στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με ειδίκευση σε αυτό που ήταν τότε καινοτομία στον κλάδο, την ψηφιακή εκτύπωση.

Από την αρχή δείχνει μεγάλη αγάπη στα εντυπωσιακά prints αλλά και στα κοσμήματα. Μάλιστα, η συλλογή της αποφοίτησής της αγοράστηκε αμέσως από το πολυκατάστημα Browns στο Λονδίνο, ενώ περιλάμβανε υπερρεαλιστικές εικόνες κολιέ με εφέ trompe-l'oeil. Όσο για τα κομμάτια των επόμενων συλλογών της; Έχουν συγκριθεί με τα αβγά Fabergé!

Ο ρόλος της Μαίρης Κατράντζου στην Bvlgari

Η αποστολή της στην Bvlgari έχει να κάνει με τον σχεδιασμό δερμάτινων και υφασμάτινων τσαντών μέχρι ιδιαίτερων κομματιών με εντυπωσιακά (και πανάκριβα) κοσμήματα. «Ένα στολίδι μεταμορφώνεται σε λειτουργικό στοιχείο. Πώς θα γίνει αυτό;

Μελετώντας τα πρωτότυπα, προσπαθώντας να καταλάβω πώς μπορούν να μεταμορφωθούν και συλλαμβάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια σαν ένα δημιουργικό εργαστήριο, οδεύω προς την επίτευξη ενός κομψού αντικειμένου... Για μένα είναι απίστευτο», λέει η Mary Katrantzou.

Στο Ακρωτήριο Σούνιο…

Ο δεσμός μεταξύ της Bvlgari και της Mary Katrantzou χρονολογείται από το 2019, όταν η ιταλική εταιρεία κοσμημάτων της έδωσε μια σειρά από πολύτιμες δημιουργίες –κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια– για την επίδειξη μόδας Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 που διοργάνωσε στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η σχέση της Katrantzou με την ιταλική φίρμα συνεχίζεται και το 2021, όταν εκείνη σχεδιάζει μια capsule συλλογή από δερμάτινες τσάντες και κοσμήματα minaudières εμπνευσμένα από το διάσημο μοτίβο του οίκου Serpenti.

«Η άφιξη της Mary μας κάνει πολύ περήφανους. Μοιράζεται με την Bulgari όχι μόνο την ελληνική καταγωγή, αλλά κυρίως την αναζήτηση της αριστείας στην επιλογή των υλικών, τον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνονται, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευή. Για να μην αναφέρουμε το πάθος της για τα χρώματα», δήλωσε ο Jean-Christophe Babin, Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου μόδας.

«Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες εδώ»

«Είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου που μου χαρίζει μεγάλη έμπνευση», λέει η σχεδιάστρια για τον νέο της ρόλο. «Η ταχύτητα με την οποία μια ιδέα μπορεί να μεταφραστεί σε πραγματικότητα και να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο είναι κάτι εξαιρετικά ικανοποιητικό για κάθε δημιουργικό άνθρωπο».

Και προσθέτει: «Ο Andy Warhol είπε: "Όταν είμαι στη Ρώμη, πηγαίνω πάντα στην Bvlgari, γιατί είναι σαν να επισκέπτομαι την καλύτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης". Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες εδώ».

Οι πρώτες δημιουργίες της Mary Katrantzou για την Bvlgari θα φτάσουν στις μπουτίκ τον επόμενο Αύγουστο του 2024.