Athens Fashion Week: Η θεατράλε πασαρέλα του ακτιβιστή και μοντέλου Εlton Ιlirjani

Ο Εlton Ιlirjani άνοιξε την επίδειξη του Malan Breton

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Athens Fashion Week: Η θεατράλε πασαρέλα του ακτιβιστή και μοντέλου Εlton Ιlirjani

Την αυλαία της επίδειξης του Malan Breton, τη δεύτερη ημέρα του Athens Fashion Week, άνοιξε ο Εlton Ιlirjani.

Το διεθνούς φήμης μοντέλο και ακτιβιστής, Εlton Ιlirjani, έκανε δύο εμφανίσεις με τις δημιουργίες του Malan Breton και στο τέλος εμφανίστηκε στο πλευρό του Αμερικανού σχεδιαστή.

Η άφιξη του στο Ζάππειο Μέγαρο δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς έφτασε με τους σωματοφύλακες του, οι οποίο δεν έφυγαν ούτε μία στιγμή από τα backstage.

Η πασαρέλα του Elton Ilirjani

Η φωτογράφιση των μοντέλων του κορυφαίου Malan Breton

Συγκινημένος ο κορυφαίος σχεδιαστής

O Ταϊβανέζος σχεδιαστής αποτελεί μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της αμερικανικής βιομηχανίας της μόδας – και της showbiz γενικά. Εξάλλου, πέρα από το ομώνυμο brand του, που λειτουργεί από το 2005 και ντύνει celebrities από κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Malan έχει διακριθεί και σε άλλους τομείς: από την υποκριτική και τη σκηνοθεσία μέχρι την ενδυματολογία και τη μουσική. Αυτός, λοιπόν, ο πολυτάλαντος σχεδιαστής επισκέφθηκε την Αθήνα και μας σύστησε το καλειδοσκοπικό του, πλούσιο σε αναφορές, σύμπαν του.

Ο Breton γεννήθηκε στην Ταϊπέι της Ταϊβάν το 1973 και τα πρώτα του fashion σχέδια τα έκανε στην ηλικία των 11 ετών. Το 1996 βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου πέρασε από τα κάστινγκ για την Εβδομάδα Μόδας και συνεργάστηκε με φημισμένους φωτογράφους μόδας και σκηνοθέτες ως μοντέλο. Έχοντας παρακολουθήσει ως παιδί μαθήματα στο μπαλέτο, βρέθηκε στη συνέχεια να συμμετάσχει ως χορευτής σε shows στο Broadway, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής στο Juilliard School.

Δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ σε κάποια σχολή σχεδίου και μόδας, ωστόσο αναφέρει ως μεντορά του τον σχεδιαστή Arnold Scaasi και όσα έμαθε από τη θητεία του στη Savile Row. Ίδρυσε το ομώνυμο brand του "Malan Breton" το 2005 και άνοιξε την πρώτη του boutique στη Νέα Υόρκη το 2007. Το 2008 λανσάρει τη σειρά με αξεσουάρ και το 2010 συστήνει την ανδρική σειρά Malan Breton Homme και λίγο αργότερα, το 2012, παρουσιάζει την Fantôme Malan Breton. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει αφήσει το στίγμα του σε ό,τι δημιουργικό συνδυάζει την ψυχαγωγία, τη τέχνη και τη μόδα.

TAGS