Super model ετών 95! Η Dafne Selfe αποκαλύπτει 5+1 μυστικά της αιώνιας νεότητας

Είναι το γηραιότερο μοντέλο στον χώρο της μόδας και... συνεχίζει!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@daphneselfe
instagram@daphneselfe

Βλέποντάς την η πρώτη σου αντίδραση είναι "wow" και σε έναν δεύτερο χρόνο αναρωτιέσαι σίγουρα πώς αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα μπορεί ακόμα να ποζάρει ως μοντέλο; Η Daphne Selfe στα 95 της χρόνια πιστώνει τη μακροζωία της στη σωστή φροντίδα του εαυτού της και σε μερικά δικά της μυστικάπου τη βοηθούν να νιώθει (και να φαίνεται) νεότερη.

Η Daphne είναι το γηραιότερο μοντέλο στον κόσμο σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, παραμένοντας μια όμορφη και γοητευτική γυναίκα με ιδιαίτερο στυλ και εμφάνιση. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους μόδας, έχει ποζάρει για διάσημα περιοδικά μόδας και έχει περπατήσει σε πολλές πασαρέλες.

Η ζωή της είναι γεμάτη από λάμψη και φως, που φροντίζει να διατηρεί ανέπαφα λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής και αποκαλύπτει πώς το πετυχαίνει.

Super model ετών 95 αποκαλύπτει 6 μυστικά αιώνιας νεότητας

Η Daphne Selfe αποδίδει την καλή της υγεία και το γεγονός ότι παραμένει 95 συναπτά έτη σε άριστη κατάσταση τόσο οργανικά όσο και εμφανισιακά σε μια σειρά από προφανή πράγματα όπως η σωστή διατροφή και η άσκηση, αλλά υπάρχουν και μερικά μυστικά που εφαρμόζει και... πιάνουν!

Ένα ποτήρι σαμπάνια

«Μου αρέσει ένα ποτήρι σαμπάνια», είπε στην The Telegraph σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου. «Μόνο περιστασιακά, αν είναι τα γενέθλια κάποιου. Ή τα γενέθλιά μου».

Μπρόκολο σε σαλάτες

Παραδέχτηκε ότι πάντα έτρωγε καλά και δεν έκανε δίαιτα. Ωστόσο, το να μεγαλώνει σε περιόδους πολέμου την έκανε να υπολογίζει καλύτερα τις μερίδες και τις ποσότητες, οπότε τα πιάτα της δεν ήταν γεμάτα φαγητό. «Και πρέπει να τρώτε πάντα πολλά λαχανικά. Ειδικά μπρόκολο, που μειώνει την πείνα».

Κρέμα Nivea μόνο

Για να διατηρήσει το δέρμα της ενυδατωμένο και φρέσκο, χρησιμοποιεί μόνο κρέμα Nivea, ενώ φροντίζει να κάνει πολλές βόλτες στον ήλιο, για να απορροφά άφθονη βιταμίνη D.

Πάρε κατοικίδιο

Δεν είναι μόνο ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου αλλά και αυτό που θα σε παρακινήσει να κάνεις πράγματα. Ένα σκυλάκι θα σε βγάλει από το σπίτι, οπότε θα γυμναστείς θέλεις δενθέλεις, ενώ η συνύπαρξη μαζί του θα σου βγάλει τον καλύτερό σου εαυτό και θα κρατήσει την κατάθλιψη και τη στενοχώρια μακριά.

Έχε κοινωνική ζωή

Η χαρά της συναναστροφής και της επικοινωνίας... «Είμαι πολύ καλή στο να μαζεύω τους φίλους μου, ακόμα κι αν είναι μόνο για έναν καφέ. Και μου αρέσει να κάνω πάρτι», λέει εκείνη.