Το "αντίπαλον δέος" του Zara έρχεται και στην Ελλάδα

Με συνολικά πάνω από 550 καταστήματα σε 26 χώρες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι απανταχού fashionistas σίγουρα θα... τρίβουν τα χέρια τους! Γιατί καλό το Zara και το Η&Μ αλλά δεν είναι κακό να υπάρχει... πλουραλισμός στο shoppiung. Έτσι άλλη μία low cost αλυσίδα προσιτής μόδας pret-a-porter ετοιμάζεται να κάνει δυναμική εμφάνιση και στην Ελλάδα, αφού ήδη διαθέτει ένα δίκτυο 579 καταστημάτων σε 24 χώρες, τα 340 εκ των οποίων στη Γαλλία.

Η γαλλική Kiabi είναι για εταιρεία με είδη ένδυσης για όλη την οικογένεια –γυναικεία, ανδρικά και παιδικά–, λευκά είδη, αντικείμενα αποθήκευσης και μικροέπιπλα. Ο γαλλικός μητρικός όμιλος της Kiabi είναι η εταιρεία συμμετοχών Association Familiale Mulliez (AFM) –πρόκειται για την εταιρεία συμμετοχών της γνωστής γαλλικής επιχειρηματικής οικογένειας Mulliez– που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με την αλυσίδα αθλητικών ειδών και αθλητικού εξοπλισμού Decathlon.

kiabi company
Shutterstock

Η τελευταία σημειωτέον έχει παρουσία στην Ελλάδα με τρία καταστήματα, όλα σε εμπορικά πάρκα (Smart Park στα Σπάτα, River West στο Αιγάλεω και Mare West στην Κόρινθο). Μάλιστα, ο βασικός λόγος της έλευσης της Kiabi στην Ελλάδα είναι η ανάπτυξη που σημειώνει ειδικά την τελευταία διετία η Decathlon

Το “αντίπαλον δέος” του Zara: Ποια είναι η Kiabi

Η μίσθωση καταστήματος στο retail park της Trade Estates στην Πάτρα (με τα εγκαίνια να υπολογίζονται στα τέλη του 2024), η Kaibi επισημοποιεί την έναρξη λειτουργίας της στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, φαίνεται να ακολουθεί το μοντέλο ανάπτυξης της πολωνικής Sinsay, που διαθέτει κατάστημα στοι ίδιο retail park, επιλέγοντας να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα εκτός μεγάλων αστικών κέντρων.

kiabi shopping
Shutterstock

Η Kiabi ιδρύθηκε το 1978 από τον Πατρίκ Μουλιέζ στη Βόρεια Γαλλία και το 1993 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα εκτός Γαλλίας και συγκεκριμένα στην Ισπανία. Ακολούθησε στη συνέχεια η είσοδος το 1996 στην ιταλική αγορά και πλέον διαθέτει καταστήματα στο Βέλγιο, στην Πορτογαλία, στη Μάλτα, στην Κύπρο, σε Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Καμερούν, Σενεγάλη κ.α.), στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ σχεδιάζει και την είσοδό της στην ινδική αγορά.