Όσκαρ 2020: Οι celebrities φοράνε πούλιες και το περιβάλλον χτυπάει καμπανάκι

Για ποιο λόγο πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε τέτοιο ύφασμα;

Όσκαρ 2020: Οι celebrities φοράνε πούλιες και το περιβάλλον χτυπάει καμπανάκι

Τα Όσκαρ 2020 μπορεί να τελείωσαν και να σήμαναν το τέλος των βραβείων κινηματογράφου γενικά, ωστόσο οι εμφανίσεις των διάσημων παραμένουν "hot" κομμάτι συζήτησης. Οι celebrities φοράνε πούλιες και το περιβάλλον χτυπάει καμπανάκι καθώς το συγκεκριμένο ύφασμα είναι βλαβερό!

Οι ειδικοί της μόδας προειδοποιούν το "μεγάλο" Χόλιγουντ να μην φορούν πούλιες στο κόκκινο χαλί, λόγω των τρομερών περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων.

Την περασμένη Κυριακή στο Baftas, όπως και στα Όσκαρ τις προάλλες, παρότι είχε γίνει ήδη αναφορά, πολλές διάσημες, ανάμεσα σε αυτές ήταν η Scarlett Johansson με ροζ φόρεμα Versace, η Rebel Wilson με Prabal Gurung φόρεμα και η Naomie Harris με Michael Kors.

Τι αναφέρουν οι ειδικοί της μόδας για τις πούλιες και την επικινδυνότητά τους προς το περιβάλλον

Επειδή ωστόσο τα βραβεία είναι ένας δυναμικός τρόπος για να περαστούν ηχηρά μηνύματα, οι οικολόγοι περίμεναν να δουν τους stars με διαφορετικές επιλογές, και αυτό γιατί, είναι κατασκευασμένα από τοξικά πλαστικά με βάση το πετρέλαιο που μολύνουν τον ζωντανό μας πλανήτη και παραμένουν για εκατοντάδες χρόνια.

Σύμφωνα με τον Leigh McAlea της Traid, «Όπως και η ίδια η βιομηχανία μόδας, οι πούλιες μπορεί να είναι λαμπερές στο εξωτερικό, αλλά κρύβουν σοβαρές κοινωνικο-περιβαλλοντικές επιπτώσεις», είπε. Παρά το γεγονός ότι κάποιες επώνυμες επέλεξαν όντως πούλιες, υπήρξαν και εκείνες που άκουσαν το καμπανάκι και είπαν όχι στις πούλιες στην λαμπερή βραδιά των Όσκαρ.

Και σαν δεν έφτανε αυτό, "Πολλές εργασίες φινιρίσματος γίνονται με το χέρι", σύμφωνα με τον McAlea, που τονίζει "και τα εργοστάσια συχνά αναθέτουν υπεργολαβία στους εργάτες, συνήθως γυναίκες και παιδιά, που μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν".

Η Livia Firth, ιδρυτής της Eco Age, μιας περιβαλλοντικής εταιρίας μόδας προκαλεί τους διάσημους να αλλάξουν τον τρόπο ενδυμασίας τους λέγοντας, "Η μόδα έχει τεράστια δύναμη να αλλάξει τον κόσμο και ήρθε η ώρα να δείξει ο καθένας πως θα το κάνει αυτό".