Αναδρομή στο παρελθόν - Αυτά είναι τα looks που "μάγεψαν" στα Met Gala

Από την Cher έως και την Rihanna

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Αναδρομή στο παρελθόν - Αυτά είναι τα looks που

Μπορεί ο κορωνοϊός να προκάλεσε πολλές ακυρώσεις συναυλιών, ταινιών, επιδείξεων μόδας, ωστόσο αυτό δεν μας σταματάει από το να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, ώστε να θυμηθούμε τα looks που "μάγεψαν" στα Met Gala.

Το Met Gala πρώτη φορά στα χρονικά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, σκορπίζοντας θλίψη στους λάτρες της μόδας, αλλά και στους celebrities του εξωτερικού, μιας και δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος και να πραγματοποιήσουν τις εκκεντρικές τους εμφανίσεις.

Από το 1948 έως το 1971, η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιούνταν εκτός του χώρου στο Waldorf Astoria ή στο Rainbow Room. Οι καλεσμένοι (ως επί το πλείστον η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης) απολάμβαναν καλό φαγητό και διασκέδαζαν με «σκετς και κοκτέιλ παρουσία μοντέλων με ιστορικά ρούχα», σύμφωνα με τα αρχεία του μουσείου.

Αυτό ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου άλλαξε. Τα Gala έγιναν πάρτι για τα εγκαίνια των εκθέσεων όπου οι σχεδιαστές, οι εμπλεκόμενοι με την βιομηχανία της μόδας και οι διασημότητες άρχισαν να δίνουν το παρόν και έφτασαν στα σημερινά λαμπερά κόκκινα χαλιά, που μας μοιράζουν μοναδικές εμφανίσεις κάθε χρονιά.

Αυτά είναι τα looks που "μάγεψαν" στα Met Gala κατά το πέρασμα του χρόνου

Met Gala Cher 1974

H Cher φορούσε μια δημιουργία Bob Mackie με φτερά στο Met Gala του 1974. Το θέμα εκείνο του έτος ήταν το ρομαντικό και λαμπερό σχέδιο του Χόλιγουντ.

Met Gala Naomi Cambell 1990

Tο 1990 ήταν το πρώτο έτος που παρακολούθησε η Naomi Campbell, την τελετή, φορώντας ένα πολύχρωμο μίνι φόρεμα. Το θέμα? Théâtre de la Mode - Κούκλες μόδας.

Met Gala Versace 1996

Η Donatella και η Gianni Versace επέλεξαν να φορέσουν παρόμοια ρούχα το 1996. Μέχρι τον επόμενο χρόνο, ο Gianni δολοφονήθηκε - και το Gala του 1997 πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του.

Met Gala Anna Wintour 2008

Η αρχισυντάκτης της Vogue των ΗΠΑ Anna Wintour ανέλαβε την προεδρία του Ινστιτούτου Κοστούμι το 1995 και επιβλέπει τη λίστα επισκεπτών του Met Gala. Το 2008, φορούσε ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής Chanel σύμφωνα με το θέμα των Superheroes: Fashion and Fantasy.

Met Gala Rihanna 2018

Η Rihanna πήρε το θέμα του 2018, Ουράνια σώματα: Μόδα και καθολική φαντασία, πιο κυριολεκτικά, τραβώντας τα βλέμματα πάνω της, με ένα μίνι φόρεμα.

Met Gala Billy Porter 2019

O Billy Porter το 2019 έκανε μια μοναδική είσοδο προτού αποκαλύψει τα χρυσά φτερά του στο θέμα, Camp: Σημειώσεις για τη μόδα. Δείτε ωστόσο και τι φόρεσαν οι διάσημοι στα φετινά Όσκαρ. Ποιοι οι καλοντυμένοι και ποιοι οι κακόγουστοι;

TAGS