MasterChef: Οι "γκουρού" της γεύσης δίνουν μαθήματα στυλ και εμείς αντιγράφουμε τα looks τους

Ο 8ος κύκλος ξεκινά σήμερα με πολλές εκπλήξεις - και στυλιστικές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
MasterChef: Οι

Κάνοντας ήδη αισθητή την παρουσία τους στις υψηλές θέσεις της τηλεθέασης από όλους του προηγούμενους κύκλους MastrChef, ξεκινούν και φέτος το ίδιο δυναμικά με τον 8 κύκλο. Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είναι... η ομάδα που κερδίζει. Είναι και οι τρεις κορυφαιοι σεφ και -εννοείται- άντρες γοητευτικοί που καίνε... γυναικείες καρδιές, ενώ το στυλ τους δεν περνά απαρατήρητο μέσα και έξω από την κουζίνα.

Λίγο πριν ξεκινήσουν τις κριτικές και τις γευστικές δοκιμές τους στο MasterChef 2024, εμείς κάνουμε focus στις στυλάτες εμφανίσεις τους –τόσο στο παιχνίδι όσο και στην προσωπική τους ζωή– και βλέπουμε ότι γνωρίζουν καλά από μόδα, επιλέγοντας τις τρέχουσες τάσεις αλλά και κομμάτια με διαχρονική... στυλιστική αξία! Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Giorgio Armani: «H μόδα είναι το καλύτερο εργαλείο για να μας βοηθήσει να ονειρευτούμε»!

Το αξεπέραστο στυλ των "γκουρού" της γεύσης

Πάνος Ιωαννίδης

Είναι ο «ωραίος» της παρέας των τριών που δεν περνά απαρατήρητος. Εύκολα τον χαρακτηρίζεις bon viveur, αλλά μόλις τον γνωρίσεις καταλαβαίνεις πως είναι χαμηλών τόνων. Δίνει μεγάλη σημασία στην εμφάνισή του, αρχής γενομένης από το πάντα περιποιημένο μούσι του μέχρι τα ρούχα που επιλέγει, τα οποία είναι κλασάτα και διαχρονικά.

Έχει αδυναμία στα σακάκια και στα καλοραμμένα κοστούμια, με τα δερμάτινα μπουφάν και τα denim παντελόνια να βάζουν τη στυλιστική τους... σφραγίδα στα sporty looks του. Δεν αποχωρίζεται ποτέ το ρολόι του αλλά και το δαχτυλίδι που του έφτιαξε ο πατέρας του (ήταν σχεδιαστής κοσμημάτων) στα 32 του χρόνια.

πάνος ιωαννίδης

Style: Casual & Chic

Tip: Συνδύασε το τζιν παντελόνι με ένα καλοραμμένο σακάκι και μοκασίνια, δημιουργώντας μια all-day κομψή εμφάνιση.

The look

μπλε σακάκι

Σακάκι, €20,84, Temu

μπλε τζιν

Τζιν παντελόνι, €109, Levi's

κόκκινο πουλόβερ

Πουλόβερ, €76,70, Gant

ιωαννίδης master chef

Style: Casual

Tip: Ένα καλό δερμάτινο μπουφάν συνδυάζεται το ίδιο καλά με hoodie όσο και με ένα μοδάτο πουλόβερ με ζιβάγκο.

The look

γκρι δερμάτινο

Δερμάτινο, €70, Theodorou

γκρι πουλόβερ

Πουλόβερ, €34,90, Indicode

ιωαννίδης μπλούζα

Style: Sporty

Tip: Προτίμησε ξεβαμμένο τζι και συνδύασε το outfit με τα αγαπημένα σου αρβυλάκια. Το προσεγμένο ρολόι στον καρπό χαρίζει έξτρα δόσεις στυλ.

The look

χακί μπλούζα

Μπλούζα, €20,99, TerminalX

αντρικό ρολόι

Ρολόι, Tag Heuer Aquaracer, Gofas

Σωτήρης Κοντιζάς

O πιο «δύσκολος» της παρέας και αυστηρότερος κριτής όλων (και όχι μόνο μαγειρικά!), ο Σωτήρης Κοντιζάς απολαμβάνει τα καθήκοντά του ως μπαμπάς τριών παιδιών, επιλέγοντας σχεδόν πάντα αθλητικό στυλ (για να μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο με τον 5χρονο γιο του Κέντζι ή να πηγαίνει στην παιδική χαρά τις κόρες του), με μοναδική εξαίρεση στις βραδινές εξόδους του όταν τον βλέπουμε με κοστούμι.

Πάντα κομψός και περιποιημένος, είναι επιλεκτικός με τα ρούχα του (όπως άλλωστε και με τις γεύσεις), ποντάροντας σε minimal κομμάτια. Οι φόρμες, τα κλασικά ασπρόμαυρα σύνολα αλλά και οι ιδιαίτερες επιλογές σε πουκάμισα (κυρίως με Μάο γιακά) είναι τα βασικά κομμάτια στην ντουλάπα του. Το στυλ του, λιτό και προσεγμένο, έχει έντονη επιρροή από τη μισή... γιαπωνέζικη καταγωγή του (από την πλευρά της μαμάς).

κοντιζάς φούτερ

Style: Casual

Tip: Άφησε το T-shirt σου να φανείς μέσα από το φούτερ, για να σπάσεις τη μονοχρωμία του μαύρου.

The look

μαύρο πουκάμισο

Φούτερ, €9,99, Celestino

λευκό μπλουζάκι

Τ-Shirt, €19,90, Jack&Jones

ιωαννίδης φούτερ

Style: Sporty

Tip: Φέτος φόρεσε αντοιτόχρωμες φόρμες με bold ρίγες στο πλάι για να τονίσεις την καλή σου σχέδη με τα trends!

The look

πράσινη φόρμα

Φόρμα, €32,98, Adidas

ξεβαμμένο τζιν

Τζιν παντελόνι, €109, Levi's

κοντιζάς πουκάμισο

Style: Casual & chic

Tip: Κλείσε τον γιακά στο πουκάμισο και αυτόματα θα αναβαθμίσεις το outfit από casual σε κομψό.

The look

γαλάζιο πουκάμισο

Πουκάμισο, €76,30, clodist.gr

πράσινο παντελόνι

Παντελόνι, €45, ZGouris

Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Cool και χιουμορίστας, ξέρει να αυτοσαρκάζεται, ενώ οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν... πειραχτήρι! Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αγαπά το καλό ντύσιμο, με ρούχα που ταιριάζουν στο casual στυλ του, το οποίο «πειράζει» ανάλογα με την περίσταση.

Έτσι τον βλέπουμε να φορά κλασικά γιλέκα πάνω από τα αγαπημένα του μαύρα denim, αλλά και τιράντες με ζιβάγκο. Προτιμά τα λιτά σύνολα, που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του, καθώς είναι ήπιων τόνων άνθρωπος και ήρεμη «δύναμη».

Η μεγάλη του αδυναμία έχει να κάνει με τα παπούτσια, και ειδικά με τα sneakers. Όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος, δεν αποχωρίζεται τα All Star, που τα φοράει από τα 14 και τα έχει σε όλα τα χρώματα. Αποφεύγει τις γραβάτες και αντ’ αυτού προτιμά να κουμπώνει τους γιακάδες των πουκαμίσων του!

κουτσόπουλος σακάκι

Style: Casual & chic

Tip: Με το γιλέκο και κλειστό το πουκάμισο εάν αλλάξεις παντελόνι (από τζιν σε πιέτα, για παράδειγμα), θα έχεις μια εμφάνιση βραδινή και υπέρκομψη.

The look

μαύρο σακάκι

Μαύρο σακάκι, €59, 90, Jack&Jones

μαύρο γιλέκο

Γιλέκο, €119, Hugo

κουτσόπουλος γιλέκο

Style: Casual

Tip: Για να σπάσεις τη μονοχρωμία του μαύρου, ένα καφέ γιλέκο είναι ό,τι πρέπει - είναι ιδανικός συνδυασμός με μαύρο.

The look

μαύρο φούτερ

Μαύρο πουκάμισο, €62,97, Boss

καφέ γιλέκο

Καφέ γιλέκο, €15,30, Shein

κουτσόπουλος τζιν πουκάμισο

Style: Sporty casual

Tip: Οι διαφορετικές αποχρώσεις τζιν δημιουργούν αυτόματα μια εμφάνιση που... μιλάει! Τόλμησε να κάνεις τη διαφορά με το look σου και μη μείνεις στους κλασικούς συνδυασμούς.

The look

τζιν πουκάμισο

Τζιν πουκάμισο, €90,30, Intervista

μαύρο τζιν παντελόνι

Τζιν παντελόνι, €109, Calvin Klein

all star shoes

Sneakers, €95, Converse All Star