Όσκαρ 2024: Οι καλύτερες & οι χειρότερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Αυτές που θα θυμόμαστε για καιρό και εκείνες που θέλουμε να... ξεχάσουμε

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
emma stone - lanthiEmma Stone και Γιώργος Λάνθιμος (Photo by Michael Buckner Variety via Getty Images/Ideal Image
emma stone - lanthiEmma Stone και Γιώργος Λάνθιμος (Photo by Michael Buckner Variety via Getty Images/Ideal Image

Ολοκληρώθηκε και επισήμως η σεζόν των βραβείων με την 96η τελετή απονομής των Όσκαρ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου στο Λος Άντζελες. Για άλλη μία χρονιά το "κόκκινο χαλί" πήρε φωτιά από τις λαμπερές εμφανίσεις των celebrities, που κέρδισαν τα φλας των φωτογράφων κατά την είσοδό τους στο Dolby Theater Ovation Hollywood, με παρουσιαστή της βραδιάς τον Jimmy Kimmel.

Όλες οι διάσημες κυρίες έλαμψαν μέσα στις haute couture δημιουργίες τους και η βραδιά μεταμορφώθηκε εύκολα σε ένα σόου μόδας, που είχε τα πάνω του και τα κάτω του... στυλιστικά. Από εκθαμβωτικές εμφανίσεις μέχρι αδιάφορες ή και "θα μπορούσες και καλύτερα", πέρα από τις κινηματογραφικές επιτυχίες και τις βραβεύεσεις, δες στη συνέχεια ποιες κυρίες κέρδισαν με το στυλ τους στο red carpet και ποιες απογοήτευσαν με τις επιλογές τους.

Απαστράπτουσες, υπέρλαμπρες και εντυπωσιακές ήταν οι γυναίκες που έδωσαν το "παρών" στην βραδιά των Όσκαρ, ενώ τα σύνολα και οι τουαλέτες που επέλεξαν ήταν απόλυτα στοχευμένα στις τρέχουσες τάσεις: Από metallic κομμάτια και δαντέλες, μέχρι στρας και peplum, οι διάσημες σταρ τίμησαν και με το παραπάνω τη μόδα, δημιουργώντας looks που έτσι ή αλλιώς συζητήθηκαν - για καλό ή κακό!

Οι καλύτερες εμφανίσεις στα Όσκαρ 2024

Οι διάσημες σταρ της βραδιάς ενσάρκωσαν στο 100% το κλασικό glam, αλλά με τέτοιο τρόπο που κάθε look απέπνεε φρεσκάδα, ανέδειχνε τα trends και μερικές φορές ήταν εντελώς απροσδόκητο.

Πάρτε την ηθοποιό του Maestro, Carrey Mulligan, της οποίας η ογκώδης γοργονέ τουαλέτα Balenciaga είχε στοιχεία από μια αρχειακή σιλουέτα Cristóbal Balenciaga αλλά και την βραβευμένη Emma Stone, που προτίμησε την τάση peplum στο φόρεμά της. Οι καλύτερες λοιπόν εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ είναι εδώ...

Emma Stone

emma stone
Photo by John Shearer WireImage/Getty Images/Ideal Image

Αν και κάποιοι είπαν πως η Emma Stone θα έπρεπε να είχε πάρει περισσότερο ρίσκο... στυλιστικό (αφού, μάλιστα ήταν και προτεινόμενη για το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, που κέρδισε εν τέλει για το Roor Things του Γιώργου Λάνθιμου), αυτό το στράπλες φόρεμά της διά χειρός Louis Vuitton στο ανοιχτό πράσινο της μέντας είναι φρέσκο, ενώ είναι ένα χρώμα που σπάνια βλέπουμε στο κόκκινο χαλί.

Margot Robbie

Margot Robbie
Photo by Mike Coppola/Getty Images/Ideal Image

Η ηθοποιός επιτέλους ξέφυγε από τα "δεσμά" του ροζ της Barbie και αυτό αξίζει να το γιορτάσουμε! Με μια μάξι glam τουαλέτα Versace σε σκούρο σοκολατί χρώμα, πήγε στο άλλο άκρο, αλλάζοντας την χρωματική της... παλέτα!

Zendaya

zendaya
hoto by Aliah Anderson/Getty Images/Ideal Image

Αυτή η κοπέλα είναι σίγουρα... ανίκανη να φορέσει κάτι αδιάφορο! Δεν γίνεται. Για άλλη μία φορά μπαίνει στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες της βραδιάς μέσα στο εντυπωσιακό Armani Prive metallic φόρεμά της, που συνδύασε με κοσμήματα Bvlgari.

Carey Mulligan

Carey Mulligan
Photo by John Shearer/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Μια εντυπωσιακή γοργονέ τουαλέτα επέλεξε η ηθοποιός, που φέρει την υπογραφή του Οίκου Balenciaga, αναδεικνύοντας με τον πιο κομψό τρόπο τη θηλυκότητά της, βροντοφωνάζοντας την έμφυτη κομψότητα και το class της.

Charlize Theron

Charlize Theron
Photo by Kevin Mazur/Getty Images/Ideal Image

Τι να πεις και τι να σχολιάσεις για την υπέροχη αυτή εφάνιση της οσκαρικής ηθοποιού. Με ένα slip dress Dior και κοσμήματα Boucheron το έκανε πάλι... το θαύμα της και δικαίως είναι ανάμεσα στις πρώτες, που εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στα φετινά Όσκαρ.

Lily Gladstone

Lily Gladstone
Photo by Mike Coppola/Getty Images/Ideal Image

Μπήκε στις καλοντυμένες, λόγω της σημειολογικής της εμφάνισης: Υποψήφια για την ερμηνεία στο Killers of the Flower Moon - μετέφερε στοχευμένα τους... ιθαγενείς στο κόκκινο χαλί, φορώντας ένα προσαρμοσμένο σχέδιο Gucci που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Mohawk, Cree και Comanche, Joe Big Mountain, ο οποίος είναι γνωστός για τα κοσμήματά του. Το μπλε βελούδινο φόρεμά της ήταν από τα πιο πολυσυζητημένα της βραδιάς.

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong'o
Photo by Aliah Anderson/Getty Images/Ideal Image

Φτερά, πούπουλα και στρας για την 41χρονη ηθοποιό, που επέλεξε custom τουαλέτα Armani Prive και κοσμήματα De Beers. Λαμπερή και elegant όπως πάντα.

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor
Photo by John Shearer WireImage/Getty Images/Ideal Image

Η ηθοποιός απέτισε φόρο τιμής σε ένα σχέδιο Junon του 1949 του Dior με αυτή τη λαμπερή τουαλέτα, που χρειάστηκε 3.500 ώρες για να κεντηθει στο χέρι και να τοποθετηθούν όλα τα μοτίφ πάνω στο ύφασμα.

Οι χειρότερες εμφανίσεις στα Όσκαρ 2024

America Ferrera

america Ferrera
Photo by Gregg DeGuire WWD via Getty Images/Ideal Image

Αυτή η εμφάνιση με bodycon μάξι τουαλέτα Versace είναι τόσο ικανοποιητική όσο δεν θέλεις να αποποιηθείς την... Barbie! Το σχήμα, το κόψιμο και το χρώμα του φορέματος είναι εντυπωσιακά αλλά το ντεκολτέ είναι το λιγότερο... μη κολακευτικό!

Ariana Grande

ariana grande
Photo by Marleen Moise/Getty Images/Ideal Image

Από τη μία το "βαρετό" ροζ (πόσο πια!) και από την άλλη οι όγκοι στο φόρεμα Giambattista Valli (που στοχευμένα κάποιοι είπαν πως προήλθαν από... ατύχημα ζαχαροπλάστη που σκίστηκε η σακούλα με τη σαντιγί πάνω του!) δεν κολακεύουν τη μικροκαμωμένη τραγουδίστρια. Το καλύτερο από όλα ήταν τα πολυτελή κοσμήματά της Tiffany & Co. Jewelry.

Billie Eilish

billie eilish
Photo by Arturo Holmes/Getty Images/Ideal Image

Αρχικά οι κάλτσες δεν επιτρέπονται σε βραδιά Όσκαρ. Από την άλλη το κομψό κατά τα άλλα Chanel σύνολό της δεν κολακεύει τη σιλουέτα της, ενώ περισσότερο θυμίζει ένα σίγουρα στοχευμένο outfit για απογευματινή έξοδο σε θέατρο. Μια ριψοκίνδυνη επιλογή που δεν της... πήγε!

Emily Blunt

emily blunt
Photo by Kevin Mazur/Getty Images/Ideal Image

Δίχασε η ηθοποιός, που ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου, αφού από τη μία το φόρεμα Schiaparelli ήταν εξαιρετική επιλογή και της ταίριαζε, αλλά από την άλλη η τιράντες που υψώνονταν πάνω από τον ώμο της και το σχήμα του εσωρούχου με στρας στο κέντρο, ήταν αυτές οι μη κολακευτικές λεπτομέρειες στο σύνολο.

Eva Longoria

eva longoria
Photo by Marleen Moise/Getty Images/Ideal Image

Άλλο ένα "βαρετό" μαύρο φόρεμα σε στυλ γοργονέ ήταν αυτό της Eva Longoria διά χειρός Tamara Ralph. Μια εξαιρετική σιλουέτα κατά τα άλλα, αλλά θυμίζει εύκολα... πέρσι και πρόπερσι!

Florence Pugh

florence Pugh
Photo by John Shearer WireImage/Getty Images/Ideal Image

Δεν είναι ότι το λες και απαίσιο, απλώς η σιλουέτα δεν την κολάκευε, ενώ περιμένα πολλά περισσότερα από την πολλά υποσχόμενη νεαρή σταρ που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της. Το φόρεμα ήταν Del Core και τα κοσμήματα Bvlgari.

Heidi Klum

heidi klum
Photo by Elyse Jankowski Variety via Getty Images/Ideal Image

Τι να πεις και τι να μην πεις! Mε την πρώτη ματιά άκρως εντυπωσιακό φόρεμα, με λάμψεις και διαφάνεια, αλλά με μια δεύτερη ανάλυση το λες και υπερβολικό! Η 50χρονη σταρ, πάντως, έβαλε κάτω πολλές 20άρες με τη σιλουέτα της που ξεχώρισε.

Jennifer Lawrence

jennifer lawrence
Photo by Mike Coppola/Getty Images/Ideal Image

Τα πουά είναι τάση της άνοιξης αλλά το φόρεμα αυτό του Dior έμοιαζε εκτός... οσκαρικής συχότητας. Η ηθοποιός πόνταρε σε total πουαντιγιέ look και δεν πέτυχε. Τα κοσμήματα Swarovski Created Diamonds χάθηκαν πάνω της!