Φεστιβάλ Καννών 2024: 11 μέρες μόδα - Οι εκθαμβωτικές εμφανίσεις των σταρ στη Γαλλική Ριβιέρα

Η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου ξεκίνησε με στυλάτες επώνυμες στο κόκκινο χαλί

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Lionel Hahn/Getty Images/Ideal Image
Photo by Lionel Hahn/Getty Images/Ideal Image

Το 77ο ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ξεκίνησε την Τρίτη 14 Μαΐου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 25 Μαΐου. Φυσικά, το κόκκινο χαλί προσφέρει κάθε λογής στυλ καθώς οι celebrities φτάνουν στις Κάννες με τα πιο εκθαμβωτικά haute couture looks, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Καθώς η πόλη των Καννών είναι γνωστή για τις αμμώδεις παραλίες, τα 5άστερα ξενοδοχεία, τα κρυστάλλινα νερά και την απόλυτη συνάφεια με την πολυτέλεια, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών 2024 όλες αυτές οι εικόνες ταιριάζουν μαζί με την υψηλή ραπτική εντός και εκτός Φεστιβάλ.

Φέτος, η διοργάνωση μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πλούσια κινηματογραφική συλλογή από πολυαναμενόμενες πρεμιέρες που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή (φυσικά με τις καλύτερες εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί) από όλο τον κόσμο στην Croisette.


Για την ιστορία των ταινιών του Φεστιβάλ, το "Kinds of Kindness" του Γιώργου Λάνθιμου, που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες στις 17 Μαΐου, με τους Emma Stone, Joe Alwyn, Margaret Qualley, Hunter Schafer, Jesse Plemons, Hong Chau, Willem Dafoe και Mamoudou Athie αξίζει της προσοχής μας, σύμφωνα με τα προγνωστικά.

Στο θέμα μας τώρα, μέσα σε αυτές τις 11 μέρες διάρκειας του φεστιβάλ, Τέχνη και Μόδα συνδέονται άρρηκτα, με τις πρώτες εμφανίσεις των σταρ στο red carpet να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ξεχωρίζοντας οι πιο εντυπωσιακές κυρίες, που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον με τα looks τους.

* H Heidy Klum στην κεντρική φωτογραφία φοράει εντυπωσιακή κόκκινη τουαλέτα του Λιβανέζου fashion designer Saiid Kobeisy.

Φεστιβάλ Καννών 2024: Οι εκθαμβωρικές εμφανίσεις των σταρ στη Γαλλική Ριβιέρα

Meryl Streep

Με ένα μάξι Dior ντραπέ φόρεμα σε μπεζ τόνο η οσκαρική ηθοποιός εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί για την προβολή του "Le Deuxième Acte" ("The Second Act") στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ. Το elegant look της συμπληρώθηκε από κρεμαστά σκουλαρίκια από κρύσταλλα και διαμάντια Fred Leighton, clutch και πλατφόρμες Jimmy Choo.

Eva Green-Greta Gerwing-Lily Gladstone

Και οι τρεις ήταν υπέροχες ποντάροντας σε μεταλλιζέ φορέματα, που εντυπωσίασαν. H Eva Green (αριστερά) επέλεξε μαύρο "πριγκιπικό" φόρεμα Giorgio Armani Privé Spring 2016 collection, η Greta Gerwing (κέντρο) έλαμψε με Saint Laurent μάξι metallic τουαλέτα, ενώ τα Chopard κοσμήματα και οι Saint Laurent Lee γόβες ολοκλήρωσαν ιδανικά το σύνολο. Η Lily Gladstone προτίμησε μάξι φόρεμα Gucci με παγέτες, ολοκληρώνοντας τη λαμπερή "τριάδα".

Lea Seydoux

Ένα αληθινό αριστούργημα Louis Vuitton επέλεξε η ηθοποιός, κεντημένο στο χέρι με αστραφτερές ασημί πούλιες και μπλε κρύσταλλα, για το οποίο χρειάστηκαν 1.500 ώρες λεπτομερούς εργασίας για να ζωντανέψει η εκπληκτική αυτή δημιουργία.

Taylor Hill

Σαν σταρ του Χόλιγουντ με ασπρόμαυρο off-shoulder φόρεμα με μεγάλο σκίσιμο ήταν το πρώην μοντέλο και "αγγελάκι" της Victoria's Secret, που συμπληρώθηκε τέλεια από ένα statement κολιέ και λεπτεπίλεπτα πέδιλα, με το κοντό μαλλί της à la Audrey Hepburn και το cat-eye μακιγιάζ της να κλέβουν δικαίως τις εντυπώσεις.

Anya Taylor-Joy

Σαν καλοκαιρινή... νύφη εμφανίστηκε η ηθοποιός μέσα στο στράπλες διάφανο λευκό φόρεμα Jacquemus από την bridal συλλογή “Le Mariage”, συνδυασμένο με κορμάκι, που συνδύασε με πέδιλα Aquazzura, με το μεγάλο ψάθινο καπέλο της να κερδίζει τις εντυπώσεις.