6 συνήθειες shopping που πρέπει να σταματήσεις μέχρι τα 30, για να έχεις τη ντουλάπα που ονειρεύεσαι!

6 συνήθειες shopping που πρέπει να σταματήσεις μέχρι τα 30, για να έχεις τη ντουλάπα που ονειρεύεσαι!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό για μία fashionista από το να προσθέτει νέα, stylish κομμάτια στην γκαρνταρόμπα της. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση αυτή η shopping μανία να οδηγήσει σε κακές συνήθειες που θα επηρεάσουν αρνητικά τόσο εσένα όσο και το πορτοφόλι σου.

Για να αποφύγεις τις παρορμητικές αγορές, αλλά και για να αποκτάς κομμάτια που θα "αναβαθμίζουν" πραγματικά τη ντουλάπα, αλλά και το στυλ σου, μάθε τις 6 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αμέσως - κι αν είσαι 30+ δεν δικαιολογείσαι (πολύ αυστηρές;). Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: 14 τρόποι για να φορέσεις κι εσύ την διαφάνεια... και να μην δείχνεις "δεύτερη"!

Δεν επεξεργάζεσαι τα trendy κομμάτια
Σίγουρα τα of-the-moment κομμάτια είναι σημαντικά για μία stylish ντουλάπα, αλλά μιας και οι πιθανότητες λένε πως το πολύ σε δύο σεζόν θα είναι out of fashion, καλό θα ήταν να προτιμήσεις τη high-street εκδοχή τους. Φυσικά, ακόμα κι έτσι δώσε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί πολλές φορές οι χαμηλές τιμές των high-street καταστημάτων μάς κάνουν να αγοράζουμε κομμάτια που θα φορέσουμε μία φορά (το πολύ!).

Δεν δοκιμάζεις τα παπούτσια πριν τα αγοράσεις
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να συνειδητοποιείς ότι τα παπούτσια που μόλις αγόρασες σου δημιουργούν φουσκάλες. Προτίμησε να αγοράζεις παπούτσια από φυσικά καταστήματα και δοκίμασε να κάνεις μερικά βήματα μέσα στο κατάστημα, πριν αποφασίσεις να πεις το πολυπόθητο "ναι".

Κάνεις παρορμητικές αγορές
Όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται, το online shopping στις 2 π.μ. και με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, δεν είχε ποτέ καλό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμη: Ριγέ πουλόβερ με χρώμα: Φόρεσε τη μεγάλη τάση της σεζόν και άλλαξε διάθεση! Δες που μπορείς να τα βρεις...

Trendy αλλά καθόλου πρακτικό
Αν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα καλό τζιν παντελόνι ή ένα ζεστό πουλόβερ, τότε μην αποσπάσαι από τα trending-now κομμάτια. Σίγουρα τα τελευταία είναι πιο fun, αλλά τα πρακτικά και ευέλικτα items θα θέσουν τα ιδανικά θεμέλια για μία διαχρονική ντουλάπα.

Αγόρασέ το αν σου αρέσει πολύ (πολύ!)
Μην αγοράζεις απλά για να αγοράσεις. Πες "ναι" σε κάτι που σε ενθουσίασε και που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα φορέσεις αρκετές φορές. Αυτό ισχύει, ειδικά, για την περίοδο των εκπτώσεων.

Μην "επενδύσεις" σε κομμάτια πολύ γρήγορα
Αν πρόκειται να δεσμευτείς σε ένα luxe κομμάτι, σκέψου το διπλά. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν το σκεφτείς για μία εβδομάδα ή ένα μήνα, εφόσον πρόκειται να δώσεις ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Αξιολόγησε την ποιότητα και τη διαχρονικότητα του κομματιού πριν το αγοράσεις.

madamefigaro.gr/

TAGS