Χριστουγεννιάτικες αγορές: Οι πιο πρωτότυπες ιδέες για απίστευτα δώρα!

Χριστουγεννιάτικες αγορές: Οι πιο πρωτότυπες ιδέες για απίστευτα δώρα!
Από τη Διονυσία Καρακεκέ.

Ακολούθησε το πνεύμα των Χριστουγέννων και κάνε δώρα που θα αγαπηθούν αμέσως. Πώς θα τα καταφέρεις; Οι παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν.
Από τη μία η οικονομική κρίση κι από την άλλη η έλλειψη χρόνου... Λαχταράς να κάνεις δώρα στους αγαπημένους σου αλλά έχεις αγχωθεί. Όλοι σου λένε ότι δεν χρειάζονται δώρα αλλά εσύ θέλεις τόσο πολύ να τους ευχαριστήσεις. Σκέψου λοιπόν έξυπνα:
Μετέτρεψε το δώρο σε εμπειρία
Δεν έχει σημασία μόνο το δώρο αλλά και το “περιτύλιγμα”. Ξέχνα το λαμπερό κουτί με τα φιογκάκια κάτω από το δέντρο! Κάνε το δώρο μία αναζήτηση χαράς, ένα παιχνίδι θησαυρού. Άφησε μία κάρτα αγωνίας με ένα γρίφο κάτω από το δέντρο κι οδήγησε τον παραλήπτη σε μία αληθινή αναζήτηση. Κρύψε το δώρο μέσα σε ένα λούτρινο -που θα πρέπει να... χειρουργηθεί (!) , χρησιμοποίησε κάποια φράση μέσα από ένα βιβλίο ή προκαλεσέ τον να λύσει έναν κωδικό. Η έξαψη θα του δώσει διπλή χαρά!
Κάνε δώρο μία εμπειρία
Ακόμα καλύτερα. Ξέρεις πόσο του άρεσε εκείνο το βιβλίο που αγοράσατε μαζί. Γιατί δεν αγοράζεις εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση; Πάντα σου έλεγε πόσο θέλει να κάνει rafting... μήπως αυτή είναι μία ευκαιρία; Δυσκολεύεται με τα οικονομικά του αλλά αγαπάει την άσκηση. Μήπως να του χαρίσεις μία συνδρομή στο αγαπημένο του γυμναστήριο; Με λίγα λόγια... πραγματοποίησε μια αλήθινή του επιθυμία.
Εξατομίκευσε το δώρο σου
Τα δώρα υπάρχουν για να κάνουν ευτυχισμένο τον παραλήπτη κι όχι τον δωροθέτη. Οπότε, κάνε μία λίστα με όσα αγαπά, σημείωσε τις μικρές του ευχές, ικανοποίησε τις καθημερινές επιθυμίες του. Για παράδειγμα ίσως περνάει μία περίοδο θλίψης κι έχει ανάγκη από χαρά. Μία παράσταση improv comedy θα κάνει σίγουρα το χειλάκι του να γελάσει. Πάντα ήθελε ένα κατοικίδιο αλλά εσύ διαφωνούσες. Μήπως είναι η στιγμή να του δείξεις ότι είναι σημαντικό για σένα να είναι ευτυχισμένος;
Ανταλλαγή δώρων
Αν η παρέα αντιμετωπίζει προβλήματα με τα οικονομικά της μία εξαιρετική ιδέα είναι η ανταλλαγή δώρων από τα πράγματα που ήδη έχετε και ξέρετε ότι θα τα ήθελε κάποιος άλλος. Ένα καπέλο, μία εσάρπα, ένα κόσμημα, ένα διακοσμητικό ή κάτι που έφτιαξες μόνος σου μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Δώσε λίγο παραπάνω σημασία στο περιτύλιγμα και μην ξεχάσεις να γράψεις επάνω στα δώρα τα ονόματα ώστε να πάρει ο καθένας αυτό που πραγματικά θέλει.
Χάρισε χρόνο
Ίσως το πολυτιμότερο δώρο για όλους μας να είναι ο χρόνος. Κανόνισε μία έξοδο, έναν καφέ, κάνε μία δουλειά που δεν προλαβαίνει, χάρισέ του λίγο από τον χρόνο σου. Πάντα ήθελε να πάτε μαζί σ' εκείνο το μουσείο αλλά δεν προλάβαινε. Κάνε τα μαγικά σου...
Κάνε τον να γελάσει
Ένα δώρο που συχνά ξεχνάμε. Η καθημερινότητα μάς γεμίζει άγχος και άλυτα προβλήματα. Τόλμησε να φανείς αστείος, ίσως και γελοίος. Πώς; Αν τρελαίνεται για πατατάκια, γέμισε ένα ντουλάπι με αυτά, πήγαινέ τον στο Allou Fun Park για να γίνετε ξανά παιδιά, χάρισέ του ένα βιβλίο που δεν θα τολμούσε ποτέ να αγοράσει ή κάνε τον ανάδοχο γονιό ενός... ελέφαντα!

Γίνε φιλάνθρωπος
Αντί για δώρα χάρισε φιλανθρωπικές πράξεις. Κάνε εσύ αντί για τους φίλους σου αγαθοεργίες και δωρεές στο όνομά τους. Ίσως ακριβώς εδώ βρίσκεται και το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Θες κι εσύ κορμί σαν της Ελένης Τσολάκη; Ακολούθησε το διατροφικό της πλάνο και θα το έχεις μέχρι να πεις κύμινο!

Κάντο όπως η Βίκυ! Πώς να φορέσεις το γιλέκο με τον πιο στιλάτο τρόπο

Κυτταρίτιδα τέλος! Με αυτό το σπιτικό scrub θα ξεχάσεις και το όνομά της!