Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Black Friday: Έρχονται μεγάλα πρόστιμα για όσους παρανομήσουν!

Black Friday: Έρχονται μεγάλα πρόστιμα για όσους παρανομήσουν!
FASHION NEWS 08.11.2017 17:36

«Όσοι θέλουν, ας συμμετάσχουν στην «Black Friday».

Δεν θα χαρίσουμε χώρο σε πολυεθνικές», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τη διοίκηση του ΕΣΘ να συνιστά στους επαγγελματίες να σεβαστούν το πλαίσιο που διέπει την συγκεκριμένη ημέρα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων ο Παντελής Φιλιππίδης, επισήμανε ότι η «Black Friday» ξεκίνησε από την Αγγλία και μετά καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, όπου η ημερομηνία διεξαγωγής της σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και συνοδεύεται με μεγάλες εκπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος είπε: «όσοι θέλουν, ας συμμετάσχουν στην «Black Friday». Δεν θα χαρίσουμε χώρο σε πολυεθνικές». Διαβάστε παρακάτω...

To σύνολο από τα Zara που φόρεσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στην γιορτή της και πρέπει να αγοράσετε ΤΩΡΑ!


Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις. «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους, αλλά να το διαφυλάξουμε και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Τα κομμάτια που αξίζει να πάρεις τώρα στις εκπτώσεις!


Πάντως, οι εμπορικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην «Black Friday» θα πρέπει κατά τον ΕΣΘ να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς θα πρέπει να λάβουν υπόψιν ότι εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών, που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την «Black Friday». Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.Μεγάλα τα πρόστιμα σε όσους παρανομήσουν

Μέχρι και την 10η Νοεμβρίου θα ισχύει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος στον νομό Θεσσαλονίκης για όλους, «μικρούς και μεσαίους και μεγάλους και πολυεθνικές», υπογράμμισε εκ νέου ο κ. Φιλιππίδης.

Βρήκαμε τα πιο ωραία party dresses της σεζόν! Τα Χριστούγεννα έρχονται κι εμείς θα σας βοηθήσουμε να λάμψετε!


Μάλιστα, εφιστά την προσοχή των εμπόρων, ο πρόεδρος του ΕΣΘ επισήμανε ότι όποιος πιαστεί να παρανομεί, θα κληθεί να καταβάλλει δυσβάσταχτο πρόστιμο. Όπως υπογράμμισε εκ νέου, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 529/21-3-2017 απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, Παρασκευής Πατουλίδου, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, συνολικής διάρκειας 30 ημερών, ορίζονται ως εξής:


  • Από την 1η Μαΐου έως και την 10η Μαΐου.

  • Την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έως και την ημέρα λήξης της.

  • Από την 1η Νοεμβρίου έως και τη 10η Νοεμβρίου.


Για την πορεία της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, ο πρόεδρος του ΕΣΘ είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει για την τσέπη των εμπόρων και χαρακτήρισε την κίνηση «υποτονική», ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως απομένουν άλλες τρεις ημέρες. «Ας περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε και αυτές πριν βγάλουμε συμπεράσματα οριστικά», κατέληξε.

Share