Τέλος εποχής για τον "Louboutin" και την κόκκινη σόλα! Η μόδα δεν θα είναι ξανά η ίδια...

Τέλος εποχής για τον

Όταν μία γυναίκα ακούει τη φράση «κόκκινη σόλα σε ψηλοτάκουνες γόβες» το μυαλό της δεν γίνεται να μην πάει σε ακριβά, εντυπωσιακά, υπέρκομψα παπούτσια του οίκου Christian Louboutin.

Tα παπούτσια με την κόκκινη σόλα έχουν υπάρξει πόθος των γυναίκων σε όλο τον πλανήτη με το βαθύ κόκκινο χρώμα (Pantone 18 1663TP) να είναι χωρίς αμφιβολία το απόλυτα σήμα κατατεθέν του Γάλλου σχεδιαστή. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Βγάλε από την ντουλάπα σου τα ανοιξιάτικα και δημιούργησε το πιο chic casual look! Τα κατάλληλα κομμάτια για το πιο μοδάτο σύνολο...

Επειδή όμως είναι σήμα κατατεθέν του αυτό σημαίνει αυτόματα πως σαν υποδηματοποιός έχει το αποκλειστικό δικαίωμα στις κόκκινες σόλες; Κάτι τέτοιο μάλλον σκέφτηκε και η ολλανδική εταιρία Van Haren, η οποία εδώ και κάποια χρόνια κυκλοφορεί γόβες με αντίστοιχη κόκκινη σόλα αλλά σε πολύ πιο προσιτές τιμές.

Τότε, οι δικηγόροι του Louboutin ισχυρίστηκαν ότι τα παπούτσια που πωλούνται από την Van Haren, παραβίαζαν το εμπορικό σήμα της μάρκας καιισχυρίστηκαν πως είναι καταχωρημένο στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενο ως κόκκινο χρώμα που εφαρμόζεται στο πέλμα του παπουτσιού.

Έτσι λοιπόν ο Van Haren έπρεπε να σταματήσει προσωρινά να κατασκευάζει και να πουλά τα παπούτσια, αλλά οι δικηγόροι της εταιρείας αγωνίστηκαν και η υπόθεση τελικά έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Maciej Szpunar, γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου, δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι οι κόκκινες σόλες του Louboutin δεν μπορούν τυπικά να κατοχυρωθούν βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να πούμε ότι στο παρεθόν μεγάλοι όμιλοι όπως ο LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton και ο Kering έχουν συχνά στραφεί στα δικαστήρια για να πολεμήσουν τις αντιγραφές που πλήττουν πολύ τη βιομηχανία της μόδας. Από την άλλη βέβαια και πιο μικρές εταιρίες μόδας έχουν αρχίσει να κινούνται νομικά εναντίον μεγάλων οίκων, τους οποίους κατηγορούν ότι κλέβουν δικά τους σχέδια παρουσιάζοντας τα σαν δικές τους δημιουργίες.

Δείτε ακόμη: Τα πιο στυλάτα αθλητικά κολάν που λατρεύουν όλες οι fashion bloggers! Η τάση που θα απογειώσει το λουκ σου!

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τον Christian Louboutin που παλαιότερα είχε καταφέρει να κερδίσει τη νομική διαμάχη με τον οίκο Yves Saint Laurent απογορεύοντας του να χρησιμοποεί κόκκινες σόλες στα παπούτσια του.

Τώρα ο δρόμος ανοίγει προς όλες τις εταιρίες και τους μεγάλους οίκους μόδας στο να εντάξουν το (πρώην) σήμα κατατεθέν του οίκου στα προϊόντα τους και πιθανόν για κάθε σχεδιαστή να χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά άλλων μεγάλων εταιριών στις συλλογές του.

womantoc.gr