Εβδομάδες Μόδας: Πότε ξεκινάνε και πόσο θα διαρκέσουν;

Αν είστε λάτρης της μόδας σας αφορά!

Εβδομάδες Μόδας: Πότε ξεκινάνε και πόσο θα διαρκέσουν;

Οι Εβδομάδες μόδας ξεκινάνε και πολλές πόλεις θα γεμίσουν με καλοντυμένες κυρίες. Πόσο θα διαρκέσει το απόλυτο fashion event της χρονιάς;

Η πρώτη εβδομάδα είναι στις ΗΠΑ! Με το που τελειώσει στιλίστες, σχεδιαστές ταξιδεύουν για Λονδίνο όπου θα διεξαχθεί το επόμενο Fashion Week. Μετά Μικάνο και στο τέλος Παρίσι.

Εβδομάδες Μόδας

Ποια τάση από τα 90's επιστρέφει και κάνει χαμό; Η Emily Ratajkowski το φόρεσε πρώτη στην πιο εκρηκτική εκδοχή του!

To πρόγραμμα

New York Fashion Week
5 – 13 Σεπτεμβρίου 2019

London Fashion Week
13 – 17 Σεπτεμβρίου 2019

Milan Fashion Week
17 – 23 Σεπτεμβρίου 2019

Paris Fashion Week
23 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2019

Τα ρούχα που δεν πρέπει να φοράς ανάλογα με το σωματότυπό σου!

Όλα τα ρούχα που δεν πρέπει να φοράς ανάλογα με το σωματότυπό σου!

Ανεξάρτητα από τις τάσεις της μόδας, ό,τι κι αν διαβάζεις πως πρέπει να φορέσεις τη φετινή σεζόν, αν το ρούχο δεν ταιριάζει τέλεια στο σώμα σου το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να έχεις ως πρώτο ζητούμενο όταν επιλέγεις τα ρούχα σου είναι να ταιριάζουν τέλεια στις αναλογίες σου.

Δεν χρειάζεται άλλωστε να έχεις το τέλειο σώμα για να δείχνεις υπέροχη. Το σημαντικό είναι να εντοπίσεις τα δυνατά του σημεία ώστε να τα αναδείξεις αλλά και τις ατέλειες ώστε να τις καλύψεις με τις κατάλληλες επιλογές ρούχων.

Κάνε λοιπόν μια σωστή αξιολόγηση του σώματός σου και δες παρακάτω τι είναι καλό να αποφεύγεις ανάλογα με το σωματότυπό σου…

ΛΕΠΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ (ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΚΛΕΨΥΔΡΑ)

Αν έχεις στενή μέση και μεγαλύτερο στήθος και περιφέρεια -ο λεγόμενος σωματότυπος κλεψύδρα- υπάρχουν πολλά στιλιστιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις. Ας παραδεχτούμε άλλωστε πως τα περισσότερα ρούχα είναι φτιαγμένα για πιο ομοιόμορφα σώματα. Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις;

-Εφόσον έχεις μια στενή μέση θα πρέπει να φοράς ρούχα που δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μακρύτερου κορμού. Απόφυγε τα πολύ κοντά tops που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη μέση σου. Τα tops που θα επιλέγεις φρόντισε να φτάνουν περίπου στα μέσα του ισχίου και όχι πολύ πιο κάτω όμως γιατί υπάρχει κίνδυνος ο κορμός να φαίνεται μακρύτερος από τα πόδια σου. Θυμήσου, η ισορροπία είναι πάντα το κλειδί!

-Αν και πολλοί θα σε συμβουλεύαν να φοράς ζώνη για να αναδείξεις τη μικροσκοπική μέση σου, στην πραγματικότητα είναι λάθος. Μια φαρδιά ζώνη μπορεί να τονίσει τη λεπτή σου μέση, αλλά μειώνει επίσης το μήκος του κορμού σου στο μισό. Επίσης, θα προσελκύσει την προσοχή στο μέγεθος του στήθους και της περιφέρειάς σου, και αν δεν έχεις μια επίπεδη κοιλιά, θα την τονίσει επίσης. Αν θέλεις να φορέσεις ζώνη, δοκίμασε μια λεπτή ή προτίμησε να τη φορέσεις γύρω από τους γοφούς σου και όχι στη μέση σου.

-Το ντεκολτέ είναι πολύ σημαντικό για την εμφάνιση του στήθους σου. Το σωστό σχήμα του μπορεί να κάνει το στήθος σου να φανεί υπέροχο, το λάθος όμως μπορεί να το κάνει να φανεί δυσανάλογα μεγάλο. Και μιλάμε φυσικά για τα ζιβάγκο που θα πρέπει να αποφεύγεις με κάθε κόστος, αφού κάνει το στήθος σου να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα σου σε αντίθεση με ένα ανοιχτό ντεκολτέ που μειώνει την επιφάνειά του.

-Γενικά θα πρέπει να αναζητάς ρούχα που θα εξισορροπούν τις αναλογίες σου. Ως εκ τούτου θα πρέπει να μείνεις μακριά από πλισέ φούστες και ο,τιδήποτε με όγκο που θα σου προσθέσει πόντους. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει επίσης να μείνεις μακριά από τις φούστες και τα φορέματα που είναι πάρα πολύ στενά.

-Απόφυγε τα skinny jeans! Τα skinny jeans στην πραγματικότητα δεν κολακεύουν κανένα από τα θηλυκά σχήματα σώματος με εξαίρεση τα πολύ αδύνατα που τα βοηθούν να τονίσουν τις καμπύλες που δεν έχουν πραγματικά. Εσύ, από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεσαι τέτοια βοήθεια και τα skinny jeans το μόνο που θα κάνουν θα είναι να τονίσουν τους γενναιόδωρους μηρούς σου και να μειώσουν το μήκος των ποδιών σου. Απόφυγε επίσης τα ψηλόμεσα jeans γιατί θα κάνουν την κοιλιά, τους γοφούς και τους μηρούς σου να φαίνονται πολύ μεγαλύτερα από ό, τι είναι.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΤΗΘΟΣ & ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΠΙΟ ΛΕΠΤΑ ΠΟΔΙΑ (ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΜΗΛΟ)

Το πιο βασικό είναι να καταφέρεις να απομακρύνεις την προσοχή από τις ατέλειές σου που είναι η περιοχή της κοιλιάς και της μέσης. Επιδίωξε να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία που είναι το πλούσιο στήθος σου και τα πόδια σου.Τι πρέπει να αποφύγεις;

-Όπως και στο σωματότυπο κλεψύδρα, τα tops με κλειστή λαιμόκοψη όπως και τα ζιβάγκο είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται αφού θα τονίσουν ακόμα περισσότερο το επάνω μέρος του σώματός σου.

-Οι full skirts και οι φούστες σε γραμμή Α είναι οι τύποι φούστας που δεν πρέπει να προτιμάς λόγω του ότι θα προσθέτουν όγκο στο σημείο της μέσης σου όπως και τις ψηλόμεσες pencil και τις στενές miniskirts που θα τονίσουν τη δυσαναλογία στο σώμα σου.

-Ως γυναίκα με σχήμα σώματος μήλο, είναι σημαντικό να ισορροπήσεις το πάνω μισό του σώματός σου με το κάτω. Ένα cropped pants θα κάνει τα πόδια σου να δείχνουν πιο κοντά για αυτό καλύτερα να μη προτιμάς αυτό το στιλ. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγεις τα πολύ στενά παντελόνια γιατί θα δείχνουν το σώμα σου ακόμα πιο δυσανάλογο όπως και τα χαμηλόμεσα γιατί θα πιέζουν στα πλαινά και θα τονίζουν περισσότερο τις ατέλειες σου. Τέλος, μείνε μακριά από τα παντελόνια με πιέτες.

-Τα παπούτσια παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση του κάτω μισού μέρους του σώματός σου με το επάνω. Απόφυγε τα στιλέτο ή άλλα υπερβολικά λεπτεπίλεπτα παπούτσια αλλά και τα πολύ χοντροκομένα γιατί θα κατακλύσουν τα όμορφα πόδια και τους λεπτούς αστραγάλους σου. Ισορροπία είναι η λέξη κλειδί !

-Πες όχι στα boxy jackets και στα πανωφόρια χωρίς σχήμα και δομή, όπως και στα jackets με ογκώδεις τσέπες. Θα δώσουν ανεπιθύμητο extra όγκο στο επάνω μέρος του σώματός σου

ΣΤΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ & ΦΑΡΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΑΧΛΑΔΙ)

Εάν είσαι μια συνηθισμένη Ελληνίδα, πιθανότατα το σώμα σου έχει το σχήμα του αχλαδιού, στενό δηλαδή στον κορμό και φαρδύτερο στους γοφούς. Τι πρέπει να προσέξεις;

-Στο σωματότυπο αχλάδι θα πρέπει να τραβάς την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος. Απόφυγε λοιπόν τα loose, baggy tops αφού ο στόχος σου είναι να τονίσεις τη λεπτή σου μέση καθώς και τα πουκάμισα με μικρούς γιακάδες.

– Οι pencil φούστες είναι σίγουρα στα dont’s επειδή θα αναδείξουν τους μηρούς και την έντονη περιφέρειά σου. Οι φούστες που σου ταιριάζουν είναι σε γραμμή Α μέχρι το γόνατο ή λίγο πιο κάτω από το γόνατο.

-Απόφυγε τα παντελόνια και φούστες σε έντονα χρώματα γιατί το μόνο που θα πετύχεις θα είναι να επιστήσεις την προσοχή στο κάτω μέρος του σώματός σου.

-Τα skinny jeans είναι επίσης απαγορευτικά. Προτίμησε αυτά που είναι σε ίσια γραμμή και σε σκούρο χρώμα, που στρώνουν καλά στους γοφούς και προσφέρουν ισορροπία σε όλο το σώμα.

– Πες όχι στα πανοφώρια που δεν έχουν αρκετή δομή. Αντίθετα προτίμησε αυτά με ελαφρά τονισμένους τους ώμους που θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της σιλουέτας σου.

Σας ενδιαφέρει: Αυτές είναι οι καλύτερες περιοχές για ψώνια στην Αθήνα!

Αυτές είναι οι καλύτερες περιοχές για ψώνια στην Αθήνα! Σας ενδιαφέρει!

Η Αθήνα είναι μια stylish πρωτεύουσα με fashion brands για όλα τα γούστα! Από elegance boutiques μέχρι εναλλακτικά fashion stores & πολυκαταστήματα, έχει αμέτρητες επιλογές που την μετατρέπουν σε top shopping προορισμό!

Εκλεπτυσµένο shopping σε αριστοκρατικές γειτονιές και προάστια αλλά και «αλισβερίσι» σε πολύβουα παζάρια στο κέντρο της πόλης. Επισκέπτες και ντόπιοι έχουν στη διάθεσή τους άπειρες επιλογές από το βορρά µέχρι το νότο σε µια πόλη που αποθεώνει κάθε είδους lifestyle.

Από τις Κατερίνα Ρίγκου και Ειρήνη Μιχαλούδη

Με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων... διαβάστε τη συνέχεια στο travelstyle.gr

TAGS