Zara: Θες να φορέσεις ρούχα από τη νέα συλλογή με 0 ευρώ; Αυτό είναι το κόλπο που έκανε μια γυναίκα και τους εξαπάτησε όλους!

Αδιανόητο! Έπαιρνε τα καρτελάκια και...

Zara: Θες να φορέσεις ρούχα από τη νέα συλλογή με 0 ευρώ; Αυτό είναι το κόλπο που έκανε μια γυναίκα και τους εξαπάτησε όλους!

Θες να φορέσεις ρούχα από τη νέα συλλογή των καταστημάτων Zara με 0 ευρώ; Αυτό είναι το κόλπο που έκανε μια γυναίκα και τους εξαπάτησε όλους!

Μια γυναίκα 31 ετών καταδικάστηκε για απάτη σε καταστήματα Zara καθώς αποκαλύφθηκε το κόλπο της για να προμηθεύεται νέα ρούχα χωρίς να πληρώνει..

Η γυναίκα είχε ακολουθήσει την ίδια πρακτική στην Ισπανία για περισσότερο από έξι μήνες. Η Tania M.A είχε βρει τον τρόπο να ξεγελά τα καταστήματα με αλλαγή ετικετών που της επέτρεπε να ανανεώνει τα ρούχα της με μηδενικό κόστος. Ο μηχανισμός ήταν απλός: αγόραζε νέα ρούχα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τις ετικέτες τους - εσωτερικές και εξωτερικές - για να τις τοποθετήσει σε εκείνα που είχε ήδη χρησιμοποιήσει, τα οποία επέστρεφε στο κατάστημα ως ρούχα που είχαν αποκτηθεί πρόσφατα. Με την αλλαγή έπαιρνε νέα ρούχα χωρίς να πληρώνει. Το Γραφείο του Εισαγγελέα ζήτησε φυλάκιση δεκαπέντε μηνών, ενώ η Inditex της απαγόρευσε την είσοδο σε καταστήματα Zara της Σαραγόσα για δύο χρόνια.

Zara - νέα: Το πράσινο φόρεμα που ξυπνάει και τα πιο άγρια ένστικτα το θέλουν όλες οι γυναίκες...

Η Zara χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να συνειδητοποιήσει την απάτη που διέπραττε η γυναίκα, αφού τροποποιούσε σχολαστικά τις ετικέτες και ήταν πολύ προσεχτική στο πώς να τις συνδυάζει με τα κατάλληλα ρούχα ώστε να ταιριάζουν σε λεπτομέρειες όπως το χρώμα. Το σύστημά της ήταν σχετικά περίπλοκο με το «ράβε- ξήλωνε», αλλά τελικά αποδείχτηκε αποτελεσματικό- προσωρινά.

Η Τania ήξερε τέλεια πώς θα έπρεπε να ενεργεί όταν πήγαινε στα καταστήματα για να μην την υποψιαστούν. Ποτέ δεν ζήτησε επιστροφή χρημάτων, αφού γνώριζε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από το ταμείο γιατί θα έπρεπε να εξουσιοδοτηθεί από μάνατζερ καταστήματος.

Στη δίκη της βέβαια αρνήθηκε τα πάντα αλλά οι δικαστές έκριναν πως είχαν αδιάσειστα στοιχεία για την συστηματική απάτη της η οποία εφαρμόζονταν κυρίως σε τρία καταστήματα. Στην κατάθεσή της η Tania υποστήριξε πως δεν είχε ανταλλάξει καμία ετικέτα, τονίζοντας επίσης πως δεν ξέρει ούτε να γαζώνει ούτε να ράβει.

«Το γεγονός πως τόσο οι εσωτερικές όσο και οι εξωτερικές ετικέτες συνέπιπταν και τοποθετούνταν με ακρίβεια σε ρούχα παρόμοιου χρώματος καταδεικνύει τον παραπλανητικό μηχανισμό και το κίνητρο κέρδους, διότι με αυτόν τον τρόπο ανανέωνε τα ρούχα με μηδενικό κόστος», ανέφερε το δικαστήριο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα El Espanol. Οι μηχανισμοί της εταιρείας ήταν εκείνοι που κατέληξαν στην αποκάλυψη της απάτης. Η Inditex έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει έξι απάτες μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Μαρτίου 2018. Εκτιμάται πως είχε κάνει όμως πολύ περισσότερες για τις οποίες δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία.

Το Lifo.gr επικοινώνησε με κατάστημα Zara σε περιοχή της Αθήνας σχετικά με το περιστατικό. Από υπεύθυνη του καταστήματος αναφέρθηκε πως είναι ενήμεροι για τέτοιου είδους απάτες προκειμένου να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Zara: To μυστικό κατάστημα με τις προσφορές που δεν ξέραμε ότι υπάρχει!

Αυτό είναι το μυστικό κατάστημα Zara με προσφορές που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε πως υπάρχει....

Εσείς είχατε ακούσει για Zara outlet;

Νομιζατε ότι το shopping στη Zara ήταν ήδη ωραίο και προσιτό; Ξανασκεφτείτε το. Επιτρέψτε μας να επιστήσουμε την προσοχή σας στα Lefties, το οutlet Zara κατάστημα που (πιθανότατα) δεν έχετε ακούσει ποτέ!

Με ένα όνομα που προέρχεται από τα “leftovers” η αλυσίδα ξεκίνησε αρχικά από την εταιρεία της Zara, Inditex για να μπορέσει να πουλήσει το πλεόνασμα της προηγούμενης σεζόν σε μειωμένες τιμές.

Αλλά, το πιστεύετε είτε όχι, αυτό δεν είναι ένα νέο εγχείρημα – το πρώτο κατάστημα Lefties άνοιξε το 1993 – και τώρα φαίνεται ότι η Inditexσχεδιάζει να επεκτείνει την outlet δραστηριότητά της. Με τις τιμές κατά μέσο όρο στο ένα τρίτο κάτω από τη Zara, το Lefties έχει τη δυνατότητα να γίνει μια σοβαρή και υπολογίσιμη high street δύναμη.

Αρχικά, όλα τα καταστήματα είχαν την βάση τους στην Ισπανία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει υποκαταστήματα στην Πορτογαλία, το Μεξικό, τη Ρωσία και το Κατάρ ενώ συνολικά, υπάρχουν πλέον περισσότερα από 150.

Ένας πρόσφατα ανανεωμένος ιστότοπος, μια γυαλιστερή καμπάνια και αρκετά ανανεωμένα καταστήματα (καθώς και μια πρόσληψη νέων σχεδιαστών), δείχνει την προετοιμασία για περαιτέρω διεθνή επέκταση.

“Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να εξάγουν το εμπορικό σήμα σε άλλες χώρες όπου η Inditex έχει μεγάλη παρουσία, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία”, ανέφερε ο Carlos Hernandez σύμβουλος της εταιρείας Planet Retail στο Reuters. “Η Ισπανία δεν είναι η μόνη χώρα όπου η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις.”

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για λανσάρισμα στην Ελλάδα και η φύση του αποθέματος δεν επιτρέπει προς το παρόν τη δημιουργία ενός νέου e-shop (μπορούμε να αναζητήσουμε τη συλλογή τους μόνο σε κατάστημα), αξίζει όμως να το παρακολουθήσουμε.

Zara - νέα συλλογή: Αυτό το τζιν παντελόνι έχει λεπτομέρεια μόνο για τολμηρές! Ουρές στα καταστήματα!

Αυτό το τζιν παντελόνι από την νέα συλλογή των Zara έχει λεπτομέρεια μόνο για τολμηρές. Ουρές δημιουργούνται στα καταστήματα για να το αποκτήσουν.

Ξεχάστε τα βαρετά παντελόνια και βάλτε στην γκαρνταρόμπα σας πιο extreme που θα δημιουργήσουν στην εμφάνιση σας πιο λαμπερή.

Τώρα που σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι εκπτώσεις, κάναμε μια μικρή έρευνα αγοράς στην διαδικτυακή πλατφόρμα των Zara και βρήκαμε το τζιν παντελόνι που σίγουρα θα αγοράσουμε.

Πρόκειται για το τζιν με κανονική μέση και πέντε τσέπες. Όψη ξεβαμμένου. Λεπτομέρεια απλικέ με πλαϊνή ρίγα με τρουκ. Κάτω μέρος με ξέφτια στο τελείωμα. Κλείσιμο μπροστά με φερμουάρ και μεταλλικό κουμπί.

Κοστίζει 25,95 ευρώ!

Zara - νέα συλλογή: Αυτό το τζιν έχει λεπτομέρεια μόνο για τολμηρές! Ουρές στα καταστήματα

Zara - νέα συλλογή: Αυτό το τζιν έχει λεπτομέρεια μόνο για τολμηρές! Ουρές στα καταστήματα

Zara - νέα συλλογή: Αυτό το τζιν έχει λεπτομέρεια μόνο για τολμηρές! Ουρές στα καταστήματα

Zara - νέα συλλογή: Αυτό το τζιν έχει λεπτομέρεια μόνο για τολμηρές! Ουρές στα καταστήματα